Stiri Cupa României Masculin

Interviu Tudor Costescu: „Avem și noi și ei instrumente la dispoziție pentru a câștiga partida”

Interviu Tudor Costescu: „Avem și noi și ei instrumente la dispoziție pentru a câștiga partida”

BCM U Pitești a fost una dintre cele mai spectaculoase echipe ale acestui tur de sezon din LNBM. Formația din Trivale a reușit mai multe victorii la limită, în drum spre un palmares de 9-4, cu care se află la egalitate pe locul 3 în Liga Națională.

Una dintre aceste victorii la limită a venit contra celor de la CSO Voluntari, chiar adversarul din primul tur al Final Eight-ului Cupei României. 

Astfel, am stat de vorbă cu antrenorul celor de la BCM U Pitești, Tudor Costescu, pentru a face o prefață a turului de campionat și a duelului din Cupă, contra ilfovenilor.

1. Cum a fost pauza asta pentru elevii dumneavoastră și cât de mulțumit sunteți de turul făcut în LNBM?

Consider că pauza pentru echipa națională a venit la un moment potrivit pentru echipa noastră de club, ținând cont de rotația scurtă de care am beneficiat în acest tur de campionat și nevoia de odihnă a jucătorilor care au evoluat în multe meciuri. Suntem exact în locul unde ne-am fi dorit să fim. Nici nu ne-am depășit condiția, nici nu ne-am făcut de râs. Privind lucrurile la rece și cunoscând detaliile din interiorul echipei, cred că e un loc merituos cel pe care ne situăm la această oră. 

2. Ați avut mai mulți jucători convocați la națională. Credeți că îi va ajuta experiența lor din meciurile internaționale în aceste partide de Cupă, în care jucătorul român are o importanță și mai mare?

Ne interesează ca jucătorii care au evoluat la echipa națională să folosească această experiență la următoarele partide ale naționalei. Probabil că menținerea legăturii cu competiția poate fi considerat un avantaj față de alți jucători. Ei au statut și roluri diferite la echipa de club pe care le îndeplinesc cu succes până acum. Eu îmi doresc ca ei să crească și să evolueze ca joc în angrenajul echipei de club. 

Tudor Costescu prefațează duelul cu CSO Voluntari din Cupa României

3. Cum vi se pare partida cu CSO Voluntari? Care vor fi cele mai mari provocări în duelul cu ilfovenii? 

Avem un adversar extraordinar de dificil în primul meci al turneului Final Eight, în fața căruia este adevărat că am repurtat o victorie în campionat. Dar asta nu ne face să ne relaxăm și să considerăm meciul ușor. Ba din contră, cunoaștem valoarea și ambiția adversarului de a demonstra contrariul celor întâmplate în campionat. Sigur că nu mă aștept la un meci similar. Mi-aș dori să avem parte de același deznodământ, dar probabil că lucrurile vor sta diferit. Avem și noi și ei arme și instrumente la dispoziție care să ne apropie să obținem victoria și să schimbăm ceva din lucrurile care nu au funcționat în primul meci.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

4. Din cauza bulei și a sistemului de joc, veți evolua la o oră matinală mai puțin caracteristică. Va afecta acest lucru prestația celor două echipe?

Ora e puțin atipică, dar datorită desfășurării sistemului de joc, ne putem aștepta la asemenea surprize. Din păcate am fost noi cei mai puțin norocoși la tragerea la sorți. Pentru noi nu e o schimbare foarte mare, pentru că ținând cont de sistemul din campionat și locurile unde am jucat, am evoluat de multe ori la ore apropiate prânzului. Suntem profesioniști și noi și cei de la Voluntari și știm să facem în așa fel încât să încercăm să nu ne influențe negativ jocul această oră de desfășurare. 

5. Care a fost cea mai dificilă provocare pe care ați întâmpinat-o în această perioadă de baschet în pandemie?

Sută la sută și fără nicio ezitare, fereastra din noiembrie ne-a oferit niște experiențe foarte intense care ne-au solicitat în primul rând inventivitatea, puterea de improvizație și flexibilitatea din punct de vedere organizatoric și sportiv și în al doilea rând m-a solicitat foarte mult din punct de vedere profesional. În ceea ce mă privește, am fost pus în fața unor situații pe care nu le-am întâlnit până acum și nici nu am cunoscut pe cineva în asemenea situații. Nici nu am apucat să citesc dacă a mai vorbit cineva despre o asemenea situație. Nu știu dacă a fost onorabil sau nu modul în care am încheiat acea fereastră, dar știu că au fost niște eforturi supraomenești începând cu echipa managerială responsabilă din partea Federației pentru a încerca să facem față oficial provocărilor la care am fost parte și continuând cu noi care a trebuit să facem față schimbărilor care apăreau dij jumătate în jumătate de oră. În mod evident, situația aceasta o pot pune la experiențe enorme din punct de vedere profesional.

Partida dintre CSO Voluntari Și BCM U FC Argeș Pitești se joacă sâmbătă, 6 martie, de la ora 11:45. Meciul va fi transmis pe Digi Sport 4 și Look Sport 1. 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!