Stiri Cupa României Masculin

Interviu Vlad Negoițescu: „Am reușit să îl surprind pe Sturo, bunul meu prieten”

Interviu Vlad Negoițescu: „Am reușit să îl surprind pe Sturo, bunul meu prieten”

CSM Ploiești a reușit să obțină victoria în meciul jucat în deplasare pe terenul celor de la CSM Galați, scor 80-78, într-un thriller în care s-a dat verdictul după prelungiri.

Căpitanul prahovenilor, Vlad Negoițescu, a reușit o linie statistică importantă, cu 7 puncte, 3 pase decisive, 2 recuperări, 3 intercepții și 2 capace, pentru +10 la eficiență. „Nego” a reușit să fie omul potrivit la locul potrivit în prelungiri, când cu 39 de secunde rămase a pus un capac lui Maksim Sturanovic care s-a dovedit decisiv în economia jocului.

Reporterii baschet.ro au stat de vorbă cu „Nego” după meciul cu CSM Galați, în care veteranul român originar din Ploiești a vorbit și despre importanța baschetului într-un oraș care a fost văduvit de sportul cu mingea la coș după falimentul Asesoftului.

„Mi se pare că și-a reluat cursul normal un sistem în care eu am crescut. Acest oraș are nevoie de o echipă de baschet de seniori care poate fi un etalon pentru toți copiii care s-au apucat de baschet uitându-se la Dado (n.r. Vladimir Arnautovic), Toni Alexe, Cătălin Burlacu, Levi (n.r. Szijarto), Adiță (n.r. Adi Tudor), Dee Brown sau Pelekanos. La rândul ei și această echipă are nevoie de orașul Ploiești. Sunt încrezător că va fi un mix pozitiv pentru un proiect corect și de lungă durată! Sper că acest nou început nu va fi doar un foc de paie într-o istorie baschetbalistică locală. Sper că vor exista continuitate și dorința permanentă de performanță. Sper din suflet să readucem lumea la sală și să putem oferi un baschet de calitate!”

Întrebat despre meciul contra Galațiului, care s-a desfășurat ca un adevărat roller-coaster, Nego a spus:

„Într-adevăr, este un lucru pe care l-a remarcat și antrenorul nostru. Avem prea multe „ups and downs” pentru o echipă care vrea să atingă o anumită maturitate în teren. Sunt doar fericit că rezultatul a fost unul pozitiv. La calitatea baschetbalistică avem de lucrat mult!”

Cât despre capacul pus lui Maksim Sturanovic, Negoițescu ne-a spus:

„Întotdeauna mi-a plăcut să pot ajuta pe alții în apărare și, de aceea, încerc să am o pozitionare corectă în permanență. Mă ajută fizicul, nu la fel de mult ca acum 10 ani *râde*, dar totuși am reușit să îl surprind pe Sturo, prietenul meu bun. Îmi pare rău că a fost el și nu altcineva…”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Vlad ne-a explicat și care sunt obiectivele celor de la CSM Ploiești în acest sezon:

„Obiectivele noastre sunt clare. Practicarea unui baschet din ce în ce mai bun și consolidarea chimiei în cadrul echipei. Coach spune mereu că rezultatele vor veni în condițiile în care respectăm planurile tactice și dăm totul pe teren. Pentru mine, personal, și rezultatele contează enorm. Mentalitatea cu care am crescut în cadrul echipei Asesoft nu se schimbă ușor, totuși clar trebuie să păstrăm proporțiile și să ne vedem lungul nasului. Avem de muncit mult!”

Etapa viitoare CSM Ploiești va juca pe teren propriu contra nou-promovatei Rapid București.

*foto: Sorin Pană/ facebook Sportul Ilustrat

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara timisoara :

    "o linie statistică importantă"
    Vai de capul meu, 7 puncte in 35 de minute, ca pozitia 4, le dai din greseala, din 2 recuperari ofensive si un roll din pick. No offence, Nego.

    cu 2 ani în urmă (04.10.2021)
    • CNAV Eagles București Eduard-Nicolae Popa:

      Ei bine
      Scrie si in articol ca n-a avut doar 7 puncte si nu am știut cum sa fac trecerea spre capacul din prelungiri, care s-a dovedit a fi faza meciului.

      Altfel, astept un articol scris de dvs, dle timisoara, pe eduard.n.popa@gmail.com 🤗

      cu 2 ani în urmă (04.10.2021)
    Raspunde
  • Popescu Marcu-George :

    Mult succes CSM Ploiesti
    Mult succes Vlad Negoitescu !

    cu 2 ani în urmă (05.10.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!