Stiri Cupa României Masculin

Istoria se repetă: gazda Final Four-ului nu câștigă Cupa

Marius Petri

Marius Petri
12.04.2014

După ce a fost învinsă de către Energia Rovinari în semifinala de aseară, CSU Asesoft Ploiești și-a adăugat numele pe lista formațiilor care au organizat turneul final al Cupei României și nu au reușit să-și adjudece trofeul.

Titulatura de echipă gazdă a competiției pare a fi un adevărat blestem pentru formațiile desemnate să organizeze Final Four-ul. Ultima echipă care a pus mâna pe Cupă din postura de gazdă a fost chiar CSU Ploiești, în urmă cu 6 sezoane. Atunci, sportivii pregătiți de Vladimir Arnautovic au trecut în finală de BC Elba Timișoara cu scorul de 90-73, cu o echipă din care făceau parte, printre alții, Virgil Căruțașu, Arvydas Cepulis sau Alexander De’Angelo.

Astfel, următorii ani au avut aceeași desfășurare în ceea ce privește evoluția echipelor organizatoare:

2008/2009 – Energia Rovinari a pierdut semifinala cu Asesoft Ploiești în Sala Sporturilor din Târgu Jiu

2009/2010 – Pe parchetul Sălii Transilvania din Sibiu, gazdele de la Gaz Metan au cedat în fața celor de la BC Timișoara în ultimul act

2010/2011 – Mediașul s-a impus în semifinale contra organizatorilor de la BC Mureș

2011/2012 – CSM București a pierdut semifinala cu BCM U Pitești în Arena de Baschet din Capitală

2012/2013 – Gaz Metan Mediaș a câștigat semifinala cu BC Timișoara în Sala Constantin Jude din Banat

Gaz Metan Mediaș a câștigat Cupa la Timișoara în 2013

Un lucru foarte interesant este faptul că înafară de sezonul 2009/2010, când echipa organizatoare a pierdut în finală în fața bănățenilor de la BC Timișoara, toate celelalte formații care au învins echipa gazdă în semifinale și-au adjudecat trofeul. Având în vedere aceste precedente, va reuși Energia Rovinari să treacă de trupa lui Cristian Achim și să câștige pentru prima oară Cupa în finala de azi?

Finala mare a Final Four-ului Cupei României dintre CSM Oradea și Energia Rovinari se joacă astăzi de la ora 18:45 în Sala “Olimpia” din Ploiești. Meciul va fi transmis în direct de Digi Sport 2.

*foto: Manases Sandor (sportoldal.ro)

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!