Stiri Cupa României Masculin

Karel Guzman a fost numit MVP-ul etapei a șaptea în EuroCup

Karel Guzman a fost numit MVP-ul etapei a șaptea în EuroCup

U-BT Cluj-Napoca a obținut miercuri, 15 noiembrie, a șasea victorie în EuroCup și al patrulea succes consecutiv în această competiție. „Studenții” au dominat categoric confruntarea cu Energia Dolomiti Trento și s-a impus la o diferență de 38 de puncte, 98-60, în deplasare.

Chiar dacă cel mai bun marcator al clujenilor a fost DJ Seeley (21 de puncte), care a început meciul cu trei triple din tot atâtea aruncări, cel mai bun jucător a fost Karel Guzman. Cubanezul lui U-BT a adunat 14 puncte, 12 recuperări, 5 pase decisive, 3 intercepții și 2 capace, terminând cu un indice al eficienței de +34.

Guzman a avut 3/5 din interiorul semicercului (60%), 2/2 de la distanță (100%) și 2/2 de la linia de libere (100%). Baschetbalistul în vârstă de 28 de ani a obținut două faulturi, a comis tot atâtea și a terminat partida fără greșeală.

Drept consecință, Karel Guzman a fost numit MVP-ul etapei a șaptea în EuroCup de către site-ul oficial al competiției. „Guzman este primul jucător al Clujului care devine MVP-ul rundei, iar această realizare a venit într-o seară în care formația din România a obținut cea mai mare victorie în deplasare”, au scris cei de la EuroCup.

În echipa ideală a rundei au mai fost incluși Angel Delgado (Besiktas – 18 puncte, 14 recuperări), Matt Morgan (London Lions - 17 puncte, 8 recuperări, 7 pase decisive), Nadir Hifi (Paris Basketball – 27 de puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții) și Aljami Durham (Hamburg – 21 de puncte, 6 recuperări, 4 pase decisive).

Karel Guzman are medii de 9.3 puncte, 5.9 recuperări, 1.7 intercepții și 1.4 pase decisive în acest sezon. În duelul cu Trento, extrema alb-negrilor a reușit recorduri personale la eficiență (34), recuperări (12), pase decisive (5) și capace (2).

U-BT Cluj-Napoca are un bilanț de 6-1 în această competiție, ocupând poziția secundă în grupa B. Marți, 21 noiembrie, la ora 19:00, gruparea lui Mihai Silvășan va primi vizita Gran Canariei, într-un derby pentru primul loc al grupei.

Citiți și:

*foto: Nagy Melinda/u-bt.basketball

7 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Da
    Absolut meritat. Bravo lui!

    Acum nu stiu cum sta el la clauze contractuale si la "datoria morala" fata de club si antrenor (care l-au sprijinit cand altii probabil ar fi optat sa ii stopeze cariera) dar, la cum joaca si ce vizibilitate isi face (inclusiv pe partea de spectacol), eu nu am indoieli ca va fi ofertat serios si de alte echipe.

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023)
    • U BT Cluj-Napoca Delekon:

      Asta vara
      Au anuntat ca ramane pana in 2025. Acuma lucrurile se pot schimba, vezi Brown, dar in principiu face parte din core, nu din cei care se schimba sezonier.

      cu 5 luni în urmă (16.11.2023)
    Raspunde
  • teddy :

    Multumim
    In primul rand trebuie sa-i multumim lui Nikola Markovici. Dupa clinciul din primavara, Karel e total schimbat ca atitudine. Calitati individuale si fizice avea, trebuia doar un clic si la partea de atitudine/temperament.

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde
  • Silvois :

    Super
    fantastic, incredibil si magnific nebun, Havana Boy. Scuze celor care nu pot intelege!

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023)
    • varu silvois:

      dincolo de numele jucatorului
      este remarcabil titlul de MVP etapei, este prima oara cand se castiga acest titlu, care chiar daca e ....onorific, ne ridica cota ca si echipa. Nice, very nice, precum Bond, James Bond!

      cu 5 luni în urmă (16.11.2023)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    Bravo Karel!
    Da, meritat, mă bucur pentru Karel!
    Este un exemplu foarte bun despre cât de importantă este a doua șansă, cât de important este să continui în direcție pozitivă, să înveți din greșeli. Excelența, cred eu, nu este un punct final, este o atitudine continuă de a te îmbunătăți.
    M-am bucurat mult la acel moment delicat, de modul în care a reacționat clubul, antrenorul, coechipierii și mulți dintre suporterii echipei U BT. În vară, am văzut și un video cu un interviu cu Karel în care am putut afla mai multe detalii despre evoluția lui; un interviu din care se poate învăța și pot învăța și copiii noștri.
    Eu sper să avem rezultate (și mai) mari în continuare și să putem ține jucătorii atât prin mediul concentrat pe evoluție continuă, participare (cu obiectiv îndrăzneț) în competițiile EuroLigii, cât și prin buget crescut în acord cu nivelul și performanțele echipei.
    Onwards!

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde
  • CSM Ploiești CONSTANTIN MIRCEA :

    Felicitari
    NU ma stiu un suporter al Clujului. Poate ca am reminiscente, de pe vremea cand in spatele bancii noastre (ca adversari in vechea sala), stateau studentii clujeni si ne cam balacareau si scuipau. Bine, acu 30 de ani.

    Insa... Aceasta performanta obtinuta de un jucator al echipei clujene, este notabila.

    Fe-li-ci-tari !!!
    Excelent.
    Sper sa se repete.

    I <3 this game.

    cu 5 luni în urmă (16.11.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!