Stiri Cupa României Masculin

Karel Guzman a semnat cu U-BT Cluj-Napoca

Karel Guzman a semnat cu U-BT Cluj-Napoca

În cursul acestei zile, U-BT Cluj-Napoca a anunțat că și-a completat lotul cu un jucător cubanez în vârstă de 25 de ani, ce joacă pozițiile 2 și 3. Este vorba de Karel Guzman, baschetbalist ce sosește de la Ciclista Olimpico, o formație din prima ligă a Argentinei.

Guzman a evoluat pentru Olimpico în ultimele trei sezoane, însă cele mai bune prestații le-a avut în edițiile 2018-2019 și 2019-2020. Anul trecut, sportivul de 1m88 a evoluat în 22 de partide, pe plan intern, și a adunat 13.2 puncte, 6.9 recuperări, 1.4 pase decisive și o intercepție în 29 minute.

Karel Guzman este un jucător foarte atletic, dunk-urile fiind specialitatea sa. În același timp, cubanezul are un procentaj foarte bun și la aruncările de la distanță (46/113 – 40.7%). La aruncările de două puncte, Guzman a avut un procentaj de 70% (56/80), în timp ce, la nivelul liberelor, a înregistrat un procentaj de 75.9% (41/54).

Alături de naționala Cubei, Guzman a participat la FIBA AmeriCup (2015), calificările pentru Campionatul Mondial (2017), precalificările pentru AmeriCup (2019) și calificările pentru AmeriCup (2020).

„Sunt foarte fericit pentru că ați avut încredere în mine și ați vrut ca eu sa fac parte din echipă. Obiectivele sunt foarte clare: sa îmbunătățim toate rezultatele pe care clubul le-a avut sezonul trecut. Fanilor vreau sa le spun că avem nevoie de sprijinul lor necondiționat, iar din partea mea să se aștepte să dau totul pe teren”, a declarat Guzman pentru u-bt.ro.

În acest moment, lotul pregătit de Dusko Vujosevic și Mihai Silvășan este format din șapte jucători străini (Karel Guzman, Patrick Richard, Justin Edwards, Gregory Vargas, Donatas Tarolis, Andrija Stipanovic, Karlo Zganec) și trei baschetbaliști români (Nandor Kuti, Ștefan Grasu și David Vida).

*foto: fiba.basketball

21 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mikki :

    baschet.ro
    Karlo Zganec in loc de al doilea Donatas Tarolis.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • Istrate David:

      Mikki
      Mulțumesc frumos, am corectat.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Spectacol ?
    Atunci totul e ok . In rest nejucand in Europa, este un fel de loterie, sper sa ne iasa . Acum sa vedem ce facem la romani, Vlad a ales Voluntariul ( nu ma mira, la felul cum ne-am despartit de el ), in afara de Richards ( ex Oradea ), nu prea vad solutii . Si inca ceva, cu actualul lot , pozitia de pivot este destul de slab acoperita, chiar si fata de sezonul trecut , dar repet, acestea sunt pareri de fan, conducerea sper ca stie ce trebuie sa faca .

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • uplifter :

    Guzman
    De pe vremea în care era Hardy la Sibiu nu cred ca a mai fost un astfel de jucător în România, pe parte de calități fizice ma refer.
    În plus în campionatul din Argentina a avut cifre foarte bune și la aruncări.
    As crede ca avem cel mai bun backcourt care a fost vreodată la Cluj, echipa este categoric construita mai mult pt Europa decât pt campionatul intern, cu tot respectul pt celelalte combatante din campionatul intern.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Din nou
    in film arata bine. Totusi statisticile dintr-un campionat precum al Argentinei arata si ele destul de bine, cred ca va fi un plus. Alaturi de Vargas si Petrica vom avea spectacol. Se asteapta semnatura lui Uta, probabil Calinicenco ( sau alta surpriza ) si se pare ca anul acesta se vrea mai mult in Europa. Depinde si de perioada de pregatire unde in ultimii ani am pierdut jucatori importanti ( Domercant, Curry ).
    Oradea arata si ea bine, cit despre Voluntari , probabil un sifon ( de bani ) ! Astept Sibiul... Timisoara si Steaua par blazate, dar Pitestiul se misca ( s-a mai miscat si in alti ani dar...).
    Ramine de vazut formatul Campionatului.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • pipzn :

    Din
    filmulet pare un jucator asemanator lui Hardy (dunk, recuperari, interceptii, fizic) dar cu un plus la aruncarile din afara si probabil libere (zic astea din ce imi aduc aminte din meciurile Sibiului pe care le-am vazut la vremea respectiva nu stau sa caut dupa statistici)

    Dupa cum arata lotul pana acum, fata de sezonul trecut se va trece de la jocul preponderent pe pivoti/oameni mari pe unul mai dinamic

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020) Raspunde
  • CSM CSU Oradea mikki :

    ce spuneti, pareri?
    In ultimul an statistici media recuperarilor, Justin Edwards -4.7 recuperări, Karel Guzman-6.9 recuperări, Vargas - 4.6 recuperări, Karlo Zganec- 5.3 recuperări, Stipanovic - 3.4 recuperări (liga ABA) si 3.7 recuperări (Eurocup) , Tarolis - 4.8 recuperări si Richard - 4.7 recuperări . eu zic ca UBT va fiinvincibila sub panou in tara!!!!!!

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      părere - ai dreptate (nu chiar 100%)
      N-aș spune chiar invincibilă, să vedem cum se încheagă echipa... dar, într-adevăr, cred că avem premisele să stăm bine sub panou anul ăsta.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    Raspunde
  • CSM Oradea 2 bulcul 1 :

    Cluj - Oradea
    Bun, cum ne-am obisnuit, transferuri bune la Cluj in fiecare vara. Fanii Clujului in extaz, impreuna cu ceilalti suporteri ai baschetului, care cred deopotriva ca Clujul e cu o liga peste LNBM.

    La Oradea sezonul trecut, in vara, a venit un singur jucator nou. Sezonul acesta probabil la fel, in locul lui Richard. Per total, aceeasi poveste. Nu am cum sa tai niciun elan cat inca nici nu a inceput sezonul, dar cel putin pentru fostii si viitorii colegi de Arena, sa nu va roadeti unghiile, asa a fost in fiecare an. Lotul nostru de sezonul trecut mi s-a parut foarte mtumior si cu toate sansele la titlu, iar acum continuam, din nou, in majoritate. Sa inceapa numai sezonul, ca vara oricum doar la transferurile Clujului te uiti in mare parte.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • uplifter:

      Re
      Probabil rămâne și Richard, stai liniștit. Doar nu s-a chinuit dl Sere sa matraseasca totul degeaba anul trecut.
      Da, Oradea are avantajul omogenitatii și a romanilor și va fi luata în calcul.
      În rest însă, nu cred ca vom avea timp de ros unghiile, pt ca vom aplauda spectacolul care se anunță. Noi clujenii zic, altii nu știu...

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @uplifter
      cred ca vom aplauda spectacolul multa vreme din fata televizorului...

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      despre Richad, in presa locala...
      ...Kris Richard, internaționalul americano-român care a contribuit copios la câștigarea titlurilor naționale din anii 2018 și 2019, și-a exprimat dorința de a juca într-un campionat mai puternic. Cu toate acestea, conducerea „leilor roșii” nu exclude posibilitatea ca acesta să rămână, până la urmă, la Oradea. „Kris și-a făcut datoria față de echipa noastră și nu putem să ne opunem dorinței sale de face un pas înainte, de a pleca la o echipă mai bună, într-un campionat din Occident. Bineînțeles că noi am dori să-l păstrăm și am încercat să negociem cu el. Rămâne de văzut cum vor evolua lucrurile. I-am făcut o ofertă și așteptăm un răspuns. Ne-a promis că dacă nu va avea o ofertă convenabilă, va continua cu echipa noastră”, ne-a declarat președintele CSM Oradea, Șerban Sere.

      cu 3 ani în urmă (08.07.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Straini
    Stie cineva sezonul viitor cati străini pot fi maxim trecuți pe foaia de joc?
    Mi se pare ca avem prea multi jucători pe pozițiile 1-3, adică 4 străini + kuti si vida si cam subtire pe pozițiile 4 și 5.

    cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      pozițiile 4 si 5
      Pe 4 vor fi Tarolis și Grasu (care Grasu e probabil opțiunea noastră principală U23 pentru acest sezon) + Vida (și el joacă extremă), poate și Calnicenco (dacă va mai juca un sezon... are totuși o vârstă).

      Pe 5 va fi Stipanovic + Grasu câteodată + posibil Uță dacă îi mai dă Dule o șansă

      Oricum, ce e clar e că în această combinație se vor schimba niște lucruri în stilul nostru de joc pentru următorul sezon.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca CorvusCorax:

      4 si 5
      Tarolis joaca pe 4
      Zganec 4-5
      Stipanovic 5

      E exact aceeasi chestie ca si cum Darko doar ca acum e Stipanovic

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • CSM CSU Oradea mikki:

      l-ai uitat pe....
      Karlo Zganec, ca tot am amintit de el mai sus. e om de baza pe 5, nu?

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • KK Crvena Zvezda Telekom alexpopa29:

      Pozitii
      La cluj toate pozitiile sunt dublate ok, mai putin pe 3 sau small forward unde nu au un jucator per se acolo, cu doar jucatori care pot alternativ sa joace acolo, la pivoti nu sunt probleme sau la guards, vida e cam singurul sf classic dar nu stiu cat va juca

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca CorvusCorax:

      Zganec
      A fost utilizat si pe 4 si pe 5 , mai mult pe 5

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      Zganec pe 5
      Da... și el a jucat și poate juca 5. Cum a spus și @alexpopa29, pozițiile sunt destul de bine dublate.

      În particular legat de Vida - va avea șansa să joace. El face 21 de ani luna asta și probabil alături de Grasu vor fi primele două opțiuni pentru under 23.

      cu 3 ani în urmă (07.07.2020)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Uta,
    la Pitesti, eu zic ca in campionat ne-a fost util, dar nu ma mira, nu l-am pastrat la vremea respectiva pe Vlad, l-am mazilit pe Olah, asa ca Uta urmeaza acest trend .

    cu 3 ani în urmă (08.07.2020)
    • U BT Cluj-Napoca hunterUCJ:

      As zice că...
      ... pentru el e mai bine. Sincer, chiar e mai bine, are șanse mari să prindă mult mai multe minute. Sunt de părare că n-a fost mazilit, pur și simplu a fost lăsat să prindă mai multe minute. Și spre deosebire de Moldoveanu (care probabil că își joacă unul dintre ultimele două sezoane) și Olah cred că Uță are șanse să revină cândva într-un viitor nu foarte îndepărtat la Cluj. Depinde doar de el să prindă un pic de ”răutate” și să înțeleagă că adversarii nu-i sunt prieteni în general, cu atât mai mult pe parcursul jocului.

      cu 3 ani în urmă (08.07.2020)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!