Stiri Cupa României Masculin

Kevin Allen, liderul sezonului regulat la puncte, recuperări și eficiență

Kevin Allen, liderul sezonului regulat la puncte, recuperări și eficiență

Sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Masculin s-a încheiat în cursul zilei de astăzi, 12 mai. La finalul acestei faze competiționale, Kevin Allen a fost liderul statistic la puncte, recuperări și eficiență.

Pivotul lui CSM Târgu Jiu a încheiat stagiunea cu medii statistice de 19.6 puncte, 11.3 recuperări și 1.1 pase decisive pentru 22.3 la eficiență.

Liderii la aceste trei capitole sunt următorii:

Puncte:

  1. Kevin Allen (CSM Târgu Jiu) – 19.6
  2. Xavier Rathan-Mayes (BC CSU Sibiu) – 18.3
  3. Devoe Joseph (CSO Voluntari) – 17.8
  4. Milos Pesic (CSM Focșani) – 16.9
  5. Marquis Addison (BC CSU Sibiu) – 16.6

Devoe Joseph a marcat cele mai multe puncte în acest sezon regulat, 436 în 26 de partide jucate. Americanul de Voluntari a reușit și cele mai multe puncte într-un meci, 41 în fața lui CSM Galați.

Recuperări:

  1. Kevin Allen (CSM Târgu Jiu) – 11.3
  2. Jayce Johnson (BC CSU Sibiu) – 9.1
  3. Alin Borșa (CSM Târgu Jiu) – 7.9
  4. Robert Sampson (CSM Târgu Jiu) – 7.9
  5. Nikola Jevotvic (BCM U Pitești) și Mario Lazăr (Athletic Constanța) – 7.6

Kevin Allen strâns cele mai mult mingi la panou, cu un număr total de 237 de recuperări. Jayce Johnson deține season high-ul cu 23 de recuperări.

Eficiență:

  1. Kevin Allen (CSM Târgu Jiu) – 22.8
  2. Nikola Jevtovic (BCM U Pitești) – 20.7
  3. Anthony Hickey (CSO Voluntari) – 19.3
  4. Andrija Stipanovic (U BT Cluj-Napoca) – 18.6
  5. Xavier Rathan-Mayes (BC CSU Sibiu) – 18.4

48 a fost indicele de eficiență cel mai ridicat într-un meci și reușit de Jayce Johnson. Nikola Jevtovic a strâns cele mai multe unități la eficiență de-a lungul sezonului regulat, 538.

foto: Athletic Constanța

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca R Razvan :

    statistica
    Asta e o statistica ... rece- care nu tine cont de un aspect f important, si anume numarul de minute jucate - de ex la eficienta, daca raportam la minute jucate, ordinea e (din primii 20) :
    1. Jevtrovic
    2. Stipanovic
    3. Tarolis
    De fapt doar cei 3 (cei de mai sus) au jucat in medie sub 26 min/ meci. Altfel multi "mingicari" cauta echipe fara pretentii, unde sa joace mult ca sa aibe o satistica buna, si apoi sa isi gaseasca alte echipe. Referitor la topul eficientei, 10 din primii 20 joaca la echipe care nici macar nu au prins un loc de play-off. Deci ce relevanta are faptul ca tu ai cea mai mare eficienta/meci, daca ai reusit sa castigi doar 4 meciuri din 21 jucate !!!

    cu 2 ani în urmă (13.05.2021)
    • YMCA alin67:

      statistici
      Asa sunt statisticile, in general, reci, niste numere. Exista si unele care tin cont si de minutele jucate, dar dupa logica asta un jucator cu o medie de 2 minute pe meci si eficienta de 2 este mai performant decat unul care joaca 33 si are 23 eficienta (Allen), iar pe de alta parte multe minute jucate nu-ti garanteaza un indice al eficientei ridicat. S-ar putea ca eficienta lui Stipanovic, sa zicem, sa scada daca joaca 30-35 de minute meci de meci. Statisticile au relevanta lor, iar in baschet au o importanta destul de mare. Altfel, daca am include in ecuatie si salariile jucatorilor (de ce nu?) cred ca diferenta dintre Allen si ceilalti din prima decada ar fi mult mai mare.

      cu 2 ani în urmă (14.05.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!