Stiri Cupa României Masculin

Kresimir Basic rămâne antrenorul lui CSM Târgu Jiu pentru cel puțin încă un sezon

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
31.07.2023

Kresimir Basic rămâne antrenorul lui CSM Târgu Jiu pentru cel puțin încă un sezon

CSM Târgu Jiu a anunțat prin intermediul site-ului oficial prelungirea angajamentului cu antrenorul croat Kresimir Basic pentru cel puțin încă un sezon. Tehnicianul în vârstă de 48 de ani a sosit la finalul anului 2022 la formația gorjeană, din Luxemburg.

Basic a sosit la CSM Târgu Jiu într-un moment în care echipa nu bifase încă vreun succes în sezonul 2022/23 al Ligii Naționale de Baschet Masculin. La chiar primul joc, cel de acasă cu CSM Miercurea Ciuc din prima fază a campionatului, formația din Orașul lui Brâncuși s-a impus cu 67-63.

Echipa a mai obținut apoi o victorie în Conferința A, înainte de a intra în play-out. Acolo, CSM Târgu Jiu a reușit să urce pe locul șase, obținând două succese cu Laguna București și unul cu CSM Galați. Gorjenii s-au salvat de la retrogradare după ce s-au impus cu 3-0 la general în seria cu Steaua București.

Mai departe, CSM Târgu Jiu a reușit să surprindă în lupta pentru locurile 11-14, trecând de CSM Galați, formație ce a fost la un pas de Top 10, cu 2-0 la general. În ultimele meciuri ale sezonului, alb-albaștrii au cedat în fața lui CSM Târgu Mureș, terminând stagiunea pe locul al 12-lea.

Iată cele mai interesante declarații ale lui Kresimir Basic după prelungirea contractului:

”Trebuie să recunosc că a fost o perioadă grea, în primul rând pentru a-i convinge pe jucători că este posibil să se îmbunătățească, iar acest lucru era posibil doar dacă toată lumea credea, nu doar unul sau doi jucători. Ca să fiu sincer, nu m-am gândit la eșec, de fapt, nu a fost timp pentru a gândi negativ, ci doar pentru a face tot posibilul pentru a schimba totul pe calea cea bună. A fost greu în decembrie 2022, dar cu fiecare zi, pas cu pas, a fost din ce în ce mai bine.

Încă mai învăț, mai ales despre mentalitate. Liga este foarte competitivă, dar în top sunt încă 6, 7 echipe despre care voi spune că sunt evident, cel puțin pe hârtie, mai bune decât toate celelalte, în special Cluj și Oradea. În general este o ligă puternică, cu un baschet bun. Îmi place orașul Târgu Jiu. Oamenii sunt drăguți, prietenoși și, în cele din urmă, asta face ca orașul să fie și mai bun și să te ajute să te simți confortabil și binevenit. Îmi place situația, echipa, personalul, ambientul, și am început ceva aici. Clubul este ambițios și asta este cel mai important.

Lotul este aproape definitivat. Din păcate, nu am putut păstra unii jucători din motive financiare și va fi o echipă aproape nouă. Am căutat jucători cărora să le placă provocările, jucători cu energie și jucători care să se potrivească cu spiritul nostru de luptă și mentalitatea noastră, și cu stilul de joc pe care l-am practicat în a doua parte a sezonului trecut. Obiectivul este să ne găsim chimia cât mai rapid ca și echipă, să jucăm un baschet bun meci de meci. Obiectivul sezonului? Să rămânem în ligă, și să continuăm munca bună din sezonul trecut. Fanii ar trebui să se aștepte la o echipă care luptă și nu renunță niciodată. Avem nevoie de fanii noștri, avem nevoie de al 6.jucător. Salutări călduroase fanilor și suporterilor din Târgu Jiu!”, a spus croatul, conform csmtargujiu.ro.

La momentul actual, lotul lui CSM Târgu Jiu arată în felul următor: Octavian Popa Calotă, Dimitrius Underwood, Jalen Dupree, Jason Hubbard, Dani Mâinea, Adrian Vaida, Ethan Wright, Arsenije Vuckovic, Noam Weinberg, Camil Berculescu, Andrei Bărăgan, Alexandru Berca, Flavius Toropu și Alexandru Mitu.

*foto: gorjeanul.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!