Stiri Cupa României Masculin

Laci Lazar se alătură lui SCM Timișoara

Laci Lazar se alătură lui SCM Timișoara

SCM Timișoara a anunțat transferul lui Laszlo Lazar. Pivotul de 31 de ani se alătură alb-violeților după ce și-a trecut în palmares titlul în ultimele două sezoane, alături de CSM CSU Oradea. Este al 7-lea transfer efectuat de alb-violeți în această vară.

Formația timișoreană a anunțat prin intermediul site-ului oficial transferul pivotului care va împlini 32 de ani în luna noiembrie. Pivotul de 2,10 metri a oferit și câteva cuvinte despre acest transfer.

„Obiectivul meu este să-mi ajut echipa cât mai mult cu putință, să fiu de folos și să obținem cât mai multe victorii. Suntem trei pivoți de talie mare în lot, dar concurența face bine echipei. Te împinge să dai cât mai mult la fiecare antrenament, la fiecare meci. Am făcut în vara asta pregătire individuală, dar încă nu sunt la nivelul colegilor care au fost în cantonament. Eu consider că până începe campionatul pot ajunge la ritmul optim de joc”, a spus Laci Lazar pentru site-ul oficial al bănățenilor.

Laszlo Lazar s-a format la Oradea și a ajutat Clubul Athletic Oradea să promoveze în primul eșalon în anul 2005. Cele mai bune medii în campionat le-a avut în sezonul 2008-2009, când a jucat în 29 de meciuri pentru CSM Oradea, cu medii de 9,8 puncte, 7,6 recuperăr, 1 intercepție și 1,5 capace în 25:46 minute, cu 13,3 eficiență. În 2013 a câștigat bronzul cu bihorenii și după opt sezoane în prima ligă alături de aceștia, pivotul a plecat în Ungaria, la Jaszbereny KSE.

A revenit în campionatul românesc în sezonul 2014-2015, alături de BC Mureș Târgu Mureș. Cu mureșenii a jucat două finale consecutive de campionat (2015, 2016) și două de cupă (2015, 2017). Lazar a trecut la BCMU FC Argeș Pitești în 2017, jucând în 17 meciuri de campionat alături de alb-violeți. S-a întors la CSM CSU Oradea în februarie 2018, după patru sezoane și jumătate. Până la finalul sezonului 2017-2018 a bifat 7 meciuri pentru orădeni, iar în ultima ediție a LNBM a jucat în 12 partide, cu medii de 2,8 puncte, 1,8 recuperări și 3,1 eficiență în 9:10 minute. A câștigat ultimele două ediții ale LNBM alături de CSM CSU Oradea.

Laci Lazar este al doilea jucător autohton peste 23 de ani transferat în această vară de SCM Timișoara, după Mirel Dragoste. Bănățenii au adus și doi români U23, Bogdan Popa și Anders Abu Teir. Mai aveau în lot patru tineri autohtoni din sezonul trecut: Alexandru Coconea, Cristian Mocrițchi, Bogdan Penciu Robert Schipor. Jumătate dintre străinii pe care Dragan Petricevic se bazează pentru sezonul viitor au jucat la bănățeni și în precedenta stagiune: Nikola Pesakovic, Sherwood Brown și Milos Komatina. Alți trei stranieri s-au alăturat echipei în această vară: Troy Franklin, Adam Mirkovic și Amaury Gorgemans.

Bănățenii au avut deja un cantonament la Sarajevo și în această săptămână au reluat antrenamentele pe plan local. Alb-violeții au în această seară, de la ora 19:30, un antrenament deschis publicului, iar în 7 septembrie urmează să aibă și un prim meci de pregătire, acasă cu KK Vrsac. Programul jocurilor amicale pe care le va disputa SCM Timișoara îl găsiți aici.

*foto: bc-tm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!