Stiri Cupa României Masculin

Leo Meindl a fost în double-digits în succesul Braziliei din amicalul cu Australia

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.08.2023

Leo Meindl a fost în double-digits în succesul Braziliei din amicalul cu Australia

Naționala Braziliei a bifat o victorie mare în perioada de pregătire pentru Campionatul Mondial din Japonia, Indonezia și Filipine. Sud-americanii au trecut de naționala Australiei într-un meci disputat la Melbourne, în Rod Laver Arena, scorul final fiind 90-86 pentru oaspeți.

Cu o națională ce conține șase jucători de NBA, cangurii au avut un start slab de partidă și se vedeau deja conduși la 10 puncte după primul sfert când tabela indica 13-23. Gazdele au reintrat în meci până la pauza mare, reușind chiar să și egaleze la un moment dat, datorită unui run de 10-0. La intrarea la vestiare, tabela indica 41-43.

Boomers au menținut ritmul bun din sfertul al doilea și după revenirea de la cabine, iar după 10 minute din repriza a doua dețineau un avantaj de șapte lungimi: 71-64. Defensiva brazilienilor a ieșit la rampă la fel ca în primul sfert și a mai primit doar 15 puncte, pentru a întoarce soarta partidei. În cele din urmă, elevii lui Gustavo de Conti s-au impus cu 86-90.

Leo Meindl, fostul jucător al lui U-BT Cluj, a fost unul dintre cei patru brazilieni care termină în double-digits. El a avut 10 puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, pierzând patru mingi și transformând 3/9 aruncări din acțiune, respectiv 2/3 de la linia de libere.

Bruno Caboclo a fost MVP-ul disputei în care a adunat 20 de puncte, 12 recuperări și 5 capace. Vitor Benite s-a remarcat și el cu 17 puncte. De partea cealaltă, Josh Giddey, tânărul jucător de la OKC Thunder, a fost în double-double cu 20 de puncte și 10 recuperări.

Brazilia mai are de disputat amicale cu Venezuela, Italia și Serbia înaintea Cupei Mondiale. La turneul final, sud-americanii sunt repartizați în grupa G, alături de Iran, Coasta de Fildeș și Spania.

*foto: fiba.basketball

12 comentarii la aceasta stire:
  • pipzn :

    Mda
    Atat timp cat el sau oricare alt jucator trecut pe aici nu ajunge la o alta echipa din campionatul nostru nu stiu daca astfel de articole mai prezinta vreun interes.

    cu 8 luni în urmă (16.08.2023) Raspunde
  • varu silvois :

    Indubitabil
    Doar că nu au ce scrie, și de la o zi la alta e nevoie de articole noi, că și job, iar noua chibiților ne aruncă cate o momeala, că poate, poate ne vom delecta contrandu-ne reciproc.

    cu 8 luni în urmă (16.08.2023)
    • Jess:

      Depinde
      E un fel de follow up, ca subiecte sunt in baschet, e plin espn-ul de stiri, vezi telenovela Harden, si reactiile la ea. O stire ar putea fi ca Porzingis nu va juca la mondial, sau update-uri la loturile la mondial( au facut la Lituania doar ca acolo pe langa vaidas care deja e fost jucator mai este si unul care activeaza in prezent- tarolis). Cred ca se pune problema de ce vor sa scrie, probabil le place de Meindl(jucator fain de altfel)

      cu 8 luni în urmă (16.08.2023)
    Raspunde
  • varu silvois :

    Baschet.ro
    E un site de calitate, ce însă se hrănește Co postările de pe forum ale suporterilor, cu numeroasele contre dintre aceștia, inclusiv ai aceleiași echipe. Pentru a da start provocărilor, articolele încearcă să conțină informații autohtone, in special din tabăra echipelor de prim plan. Dragostea față de Maindl e inferioara de exemplu fata de dragostea mea față de Kuti. Abea aștept ocazia să-mi arăt atașamentul față de acest jucător.

    cu 8 luni în urmă (16.08.2023) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Articol
    Care în mare parte tratează amicalul dintre 2 echipe de top mondiale, doar la sfârșit insista pe statistica lui Meidl.
    Cred ca dacă era alt titlu la articol , nici nu ne mai dădeam seama

    cu 8 luni în urmă (16.08.2023) Raspunde
  • David Istrate :

    Subiect
    Nu există interes pentru subiect, dar sunt 5 comentarii în 12 ore. În schimb, la declarațiile lui Patrick Richard, Bryce Jones, Mihai Măciucă și Mihai Silvășan (4 articole), unde am făcut efortul de a merge la antrenament și a lua declarații, sunt 0 comentarii.

    Sigur, așa cum dl Jess ne-a dat idei de articole, suntem deschiși și la alte sugestii. Orice pentru cititori :)

    cu 8 luni în urmă (16.08.2023)
    • Benjamin:


      Hai mai David ca eu am comentat la declaratia lui Silva. Cum de nu am fost luat in calcul? 😥😄

      cu 8 luni în urmă (16.08.2023)
    • Istrate David:

      Corect
      Da, corect, așa e. Și mai e unul la declarația lui Mihai Măciucă. Deci sunt două :D

      cu 8 luni în urmă (16.08.2023)
    • varu silvois:

      Cum spuneam
      Cel ce vinde știrea e Kuti! Silvasan e mare antrenor deja și nu mai determina euforie, Măciuca trebuie întâi să confirme, etc, etc.

      cu 8 luni în urmă (17.08.2023)
    • U BT Cluj-Napoca caatmark:

      @Baschet.ro
      Faceti o treaba excelenta ! Serios ! Nu o spun doar din complezenta. Eu citesc cu interes cam toate articolele voastre(mai putin baschet feminin) dar nu prea las comentarii decat la cele legate de U. Si cand chiar am ceva de spus Era cineva pe aici care urca comentarii doar pentru a-si umple mingile de baschet. .......

      cu 8 luni în urmă (17.08.2023)
    • pipzn:

      @David Istrate
      Comentariul meu s-a vrut a fi unul de feedback. Daca si altii sunt de aceeasi parere sau nu ar trebui sa fie vizibil pentru dvs. in numarul de vizualizari, nu in cel de comentarii. Am lasat acel comentariu dupa ce am mai citit (inclusiv in timpul sezonului) articole despre jucatori care nu mai activeaza in campionatul nostru si nici nu par a fi sanse sa mai activeze (ex. Stewart). Pentru astfel de articole viitoare eu ma voi opri la titluri pe viitor, nicio problema.

      Altfel, nu stiu ce ar fi de comentat la niste declaratii ale celor noi veniti la (orice) echipa respectiv ale unui antrenor al unei echipe cu cel mai mare buget din campionatul nostru. La fel declaratiile lui Richard.
      Ca lotul lui "U" e considerat deocamdata definitivat desi pare clar pentru toti ca e putin probabil sa poata duce (mai ales daca vor aparea accidentari) meciurile din Eurocup astfel incat sa isi indeplineasca obiectivul, au observat deja si altii. Daca ar mai fi existat sistemul de votare al comentariilor as fi dat un +1 la primul comentariu care a constatat asta. Asa, nu tin neaparat sa repet ce spune altcineva.

      Ca idee, acum niste ani reunirea lotului lui "U" a fost publica. Am fost si eu atunci la Sala Polivalenta si in afara de faptul ca am vazut niste oameni proaspat intorsi din vacanta si care pareau relaxati si bucurosi sa se revada nu mi s-a parut nimic deosebit de vazut si comentat.

      Aveti deja cateva articole legate de venirea lui Maciuca la Cluj. Cred ca am comentat la unul dintre ele, nu simt nevoia sa o fac de fiecare data.
      Cel mai probabil voi mai comenta in legatura cu el, alt jucator respectiv intreaga echipa dupa ce voi vedea cum si ce joaca.

      Numai bine.

      cu 8 luni în urmă (17.08.2023)
    Raspunde
  • Bihor :

    nivelul nostru
    intr-adevar, stirea despre meindl nu cred ca prezinta prea mare interes pentru amatorii de baschet de la noi, in general, si nici pentru urmaritorii acestui forum, in particular ...
    se intampla uneori ca un jucator sa fi intrat la sufletul suporterilor echipei la care a activat si atunci evolutia lui ulterioara sa suscite oarece interes din partea acestora, dar nu cred ca e cazul lui meindl, relatia lui cu cei de la cluj mi s-a parut destul de rece, mercantila, nu a incercat sa empatizeze, iar imediat dupa terminarea campionatului a si plecat ...
    pe de alta parte, informatiile de genul acesta ne ajuta sa avem o imagine mai exacta a nivelului echipelor noastre ... ar fi destul de trist sa aflam ca jucatori care fac furori la noi sunt niste ilustri anonimi la loturile nationale (daca sunt chemati) sau la echipele ulterioare ... in cazul de fata, e reconfortant sa vedem ca el confirma in continuare si este om de baza la nationala lui, care este una de nivel bun
    ... si intr-o alta ordine de idei ... ca tot suntem intr-o perioada cu putine stiri si subiecte ... ma ingrijoreaza lipsa stirii cu pivotul oradiei ... intarzierea asta nu are cum sa fie buna pentru noi, pe de o parte pentru ca pe final te multumesti sa iei din ce mai gasesti pe ”piata”, iar pe de alta parte nu mai ai timp sa omogenizezi relatiile de joc

    cu 8 luni în urmă (17.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!