Stiri Cupa României Masculin

Leo Meindl a primit cele mai multe minute pentru Brazilia în succesul cu Iran

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
26.08.2023

Leo Meindl a primit cele mai multe minute pentru Brazilia în succesul cu Iran

Brazilia a obținut una dintre cele mai categorice victorii de până acum de la Cupa Mondială. Sud-americanii au surclasat reprezentativa Iranului la Jakarta, în Indonezia, scorul final fiind 59-100. Diferența de pe tabelă era de 32 de lungimi încă de la pauza mare.

Unul dintre motivele prestației foarte bune pentru Cariocas în primele două sferturi a fost Leo Meindl. Fostul jucător al lui U-BT Cluj a înscris 9 dintre cele 57 de puncte ale echipei, fiind până atunci al doilea marcator al disputei, transformând 3/5 aruncări din acțiune și 2/3 de la linia de libere.

Power Forward-ul care va juca în Japonia din sezonul următor a avut o a doua repriză de coșmar în care nu i-a mai ieșit nimic, fiind unul dintre singurele minusuri din echipa lui Gustavo Conti. El a ratat toate cele șase aruncări, patru dintre ele fiind încercări de la distanță fără vreun om prin preajmă, în urma unor pase de excepție ale lui Huertas. De asemenea, el a pierdut și trei mingi.

La final, Leo a avut 9 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă și 3 mingi pierdute. El a transformat 3/11 aruncări din acțiune, 1/7 de la distanță și 2/3 de la linia de libere pentru +3 la eficiență. Cu 22:48 minute petrecute pe parchet, el a fost liderul brazilienilor la această categorie.

Bruno Caboclo a fost MVP-ul echipei câștigătoare, terminând cu 16 puncte și 7 recuperări. Yago dos Santos a avut 14 puncte, 3 recuperări și 6 pase decisive. Raul Neto adunase 8 puncte, 2 recuperări, 4 pase decisive și 5 intercepții în doar 15 minute, înainte să se accidenteze. Iran a avut doar doi oameni în double-digits: Matin Aghajanpour (11 puncte) și Hamed Ehaddadi (10 puncte).

În următorul meci, Brazilia va da peste Spania, derby-ul grupei fiind programat luni, 28 august, de la ora 16:30.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • varu silvois :

    nu ca ar conta prea mult
    dar pentru un meci cu Iranul , unde Brazilia a marcat 100 de puncte, statistica e modesta.

    cu 8 luni în urmă (26.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!