Stiri Cupa României Masculin

Leo Meindl, al doilea marcator din lotul Braziliei în amicalul cu Sudanul de Sud

Leo Meindl, al doilea marcator din lotul Braziliei în amicalul cu Sudanul de Sud

Naționala Braziliei participă în aceste zile la un turneu de verificare în Australia, acolo unde a disputat un amical cu Sudanul de Sud, o altă selecționată care va evolua la Campionatul Mondial din acest an. Sud-americanii, cu Leo Meindl în lot, s-au impus cu 85-75.

Partida de la Melbourne, din Rod Laver Arena, a găsit Brazilia la conducere după sfertul inaugural (21-20), dar africanii au fost mai eficienți în al doilea parțial și au avut 42-47 la pauză. După 61-63 la finalul celui de-al treilea sfert, Brazilia a controlat ultimele 10 minute și a încasat doar 12 puncte, pentru ca tabela să indice la final scorul de 85 la 75.

Leo Meindl s-a regăsit în primul 5 al sud-americanilor și a fost jucătorul cu cele mai multe încercări din acțiune în echipa lui Gustavo De Conti. Fostul jucător de la U-BT Cluj a petrecut peste 27 de minute pe parchet, perioadă în care a adunat 13 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, alături de 3 posesii pierdute și 4 greșeli personale.

Brazilianul a încheiat cu 5/14 din acțiune, cifrele sale fiind mai bune în privința aruncărilor de afară (3/7) decât din interiorul arcului de cerc (2/7).

Tim Soares a fost liderul sud-americanilor cu 15 puncte și 4 recuperări, aceste reușite ofensive fiind după 6/6 la nivelul aruncărilor. Yago Dos Santos a avut tot 13 puncte, asemenea lui Leo Meindl, iar Vitor Benite a contribuit cu 11 puncte.

Wenyen Gabriel (17 puncte, 9 recuperări), Nuni Omot (14 puncte, 3 recuperări) și Carlik Jones (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive) s-au remarcat din lotul Sudanului de Sud.

Turneul de pregătire din Australia va continua miercuri, 16 august, când Brazilia întâlnește de la ora 10.30 naționala gazdă. Ulterior, joi va urma un meci cu Venezuela la Melbourne.

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • varu silvois :

    citind cifrele lui Meindl din acest meci
    ce as putea spune decat ca e un jucator de valoare, ma refer in special pentru spatiu mioritic, ce a preferat sa plece din Romania. Faptul e consumat asa ca nu are sens polemica. As preciza insa altceva, mult mai tehnic, profitand de lipsa altor subiecte importante ( desi faptul ca Stoica a arbitrat finala la U16 e ceva fantastic!!!!-atentie, ironic vorbind), in special cel al transferurilor, ce ne-a provocat pe toti in diferita masura : fast break, un procedeu la care anul trecut, zic eu, am stat foarte foarte prost, am pierdut n-atacuri datorita precipitarii, imaturitatii sportive, individualismului si asta in special in EuroCup. La acest tip de atac pierdut a contribuit si Meindl, si JJ , Havana Boy si din mingi recuperate cu greu am ajuns sa le pierdem cu nonsalanta. Ei, eu unul sper ca U sa lucreze la astfel de faze alaturi de noii veniti si sa reusim sa creionam o echipa de top. Eu am ca reper o echipa ( de top dar nu ceva extraordinar, un nivel la care ar putea ajunge si UBT) si anume Ludwisburg, echipa cu care ne-am luptat acum 2 ani aproape de egal la egal (cu un antrenor fantastic). Sper ca nu am inoportunat pe nimeni cu aceste cateva ganduri. Hai U!

    cu 8 luni în urmă (14.08.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!