Stiri Cupa României Masculin

Leo Meindl: „Cred că nu jucăm cel mai bun baschet al nostru”

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.05.2023

Leo Meindl: „Cred că nu jucăm cel mai bun baschet al nostru”

U-BT Cluj-Napoca se află într-o situație dificilă după două jocuri disputate în finala Ligii Naționale de Baschet Masculin. Studenții sunt conduși cu 2-0 la general de către CSM Oradea, după ce au pierdut meciul al doilea al seriei cu scorul de 93-83.

Una dintre mutările realizate de Mihai Silvășan după primul joc de duminică a fost aceea de a îl trece pe Leo Meindl pe banca de rezerve în favoarea unui tandem format din Emi Cățe și Andrija Stipanovic la pozițiile 4-5. Brazilianul s-a revanșat pentru evoluția slabă din primul meci al seriei.

Meindl a primit 24 de minute și a fost cel mai bun jucător al campioanei României, totalizând 21 de puncte și 3 recuperări și un indice al eficienței de +16. Iată ce a avut acesta de declarat la finalul meciului:

„Cred că nu jucăm cel mai bun baschet al nostru. Nu am prea multe de spus despre aceste meciuri. Ce a fost, a fost. O să ne resetăm mințile, o să stabilim planul și o să îl urmăm. Trebuie să uităm aceste jocuri și să ne focusăm pe noi înșine să jucăm mai bine în următoarele două. Jucăm acasă, vom încerca să ne apărăm terenul propriu în fața publicului nostru. Toată lumea va fi acolo și vrem să ne folosim de asta. E casa noastră și trebuie să o protejăm. Vom încerca să jucăm la capacitate maximă și să obținem două victorii. Cred că avem multe probleme. Avem multe carențe în ofensivă fiindcă nu luăm cele mai bune decizii de multe ori. Mă gândesc că va trebui să ne îmbunătățim energia fiindcă începem foarte tare meciurile, dar nu putem să câștigăm. Pierdem multe recuperări în momente cheie. Trebuie să rezolvăm acest aspect și vom vedea ce se întâmplă în următoarele două dueluri.”

Meciul trei va avea loc pe 20 mai, de la ora 18.15, în BTarena și va fi în direct pe Digisport 4, Prima Sport 4, respectiv FRB TV.

*foto: Bogdan Isailă

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Acum dupa citeva ore
    revazind meciul, as pune o intrebare vis-s-vis de afirmatia lui Leo : „Cred că nu jucăm cel mai bun baschet al nostru”. De ce, dar mai ales cine va impiedica sa jucati macar baschetul bunicel practicat pina in luna martie ?
    Sunt extrem de multe ocazii ( ratari si turnover-uri) pe care le-au oferit jucatorii Oradiei de care nu s-a profitat nici macar 10%. Pe oboseala nu prea poti da vina, fiindca si Oradea are cam acelasi numar de jocuri in sezon, iar din aprilie datele de joc au fost aceleasi. Daca pina la play-off, dadeam vina pe o oarecare infatuare cind erau momente de joc slabe, acum concentrarea ar fi trebuit sa fie maxima. In schimb exista o senzatie ca jucatorul strain nefolosit ar fi fost mai bun in teren ! Asta pleaca, in opinia mea, de la lipsa de solutii oferita de INTREAGA banca tehnica.
    Sunt de acord ca nu este totul pierdut, dar in conditiile actuale de forma sportiva, va fi extrem de greu de obtinut victoria finala. Pe mine asta ma ingrijoreaza mai mult FORMA SPORTIVA, ca altfel i-am vazut zbatindu-se!
    Dar vorba aia : Haide U, si de "mere" si de nu !

    cu 11 luni în urmă (17.05.2023) Raspunde
  • CSM Focșani Lex 8 :

    adevar brazilian
    zice bine meindl..unii dorm pe ei. kuti incalzeste banca, spre exemplu. nici in parc nu mai joaca

    cu 11 luni în urmă (18.05.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!