Stiri Cupa României Masculin

Leo Meindl, într-un material video publicat de U-BT: „Suporterii au un rol fundamental”

Leo Meindl, într-un material video publicat de U-BT: „Suporterii au un rol fundamental”

În această vară, U-BT Cluj-Napoca l-a pierdut pe Elijah Stewart, unul dintre cei mai iubiți jucători ai ardelenilor în sezonul 2021-2022, însă l-a înlocuit cu Leo Meindl, un baschetbalist care a evoluat excelent în primele 11 partide ale campioanei României.

Meindl este născut în Sao Paulo, Brazilia, și a petrecut ultimele două sezoane în Spania, la Urbas Fuenlabrada. Până în acest moment, baschetbalistul în vârstă de 29 de ani a strâns 16.3 puncte, 5.3 recuperări și 2.8 pase decisive.

„Provin dintr-o familie care iubește baschetul. Tatăl meu a fost jucător profesionist de baschet. Și mama mea a jucat pentru o vreme. Astfel, eu nu am vrut altceva. Nu am avut altă variantă. Pentru mine, baschetul a fost prima opțiune în viață. M-am născut în cultura baschetului. M-am îndrăgostit de acest sport după ce m-am născut. Am fotografii și filmări când eram copil și țineam mingea de baschet în mână. Am petrecut mult timp pe terenul de baschet, așa că povestea mea a început încă de atunci”, a mărturisit Meindl într-un material publicat de U-BT Cluj-Napoca pe canalul de YouTube al echipei.

Brazilianul alb-negrilor a vorbit despre impactul pe care tatăl lui, care a murit de cancer la vârsta de 55 de ani, l-a avut asupra vieții sale, asupra modului în care joacă și a felului în care se comportă. De altfel, Meindl este foarte atașat de familia sa, de mama și fratele lui, și își dorește ca, prin cariera lui, să îi facă mândri.

De la familia mea am învățat ce înseamnă valorile personale. Sunt multe lucruri în viață despre care credem că sunt importante, dar la finalul zilei contează să fii corect, să ai valori personale și să tratezi bine oamenii este mai important decât orice, mai important decât realizările personale. Să poți să îți menții valorile, să ai demnitate și caracter contează cel mai mult la finalul vieții. În viață, numele tău este cel care va merge mai departe. Trebuie să îți respecți numele, să îl duci mai departe și să ai o imagine curată. Să fii văzut ca un om bun este cel mai important lucru în viață. Asta m-a învățat familia.

Visul lui Leo e să își atingă potențialul maxim ca jucător, iar în acest sezon își dorește să reprezinte cu cinste formația clujeană și să aducă bucurie suporterilor care îi susțin meci de meci.

Uneori ne plângem sau avem probleme. Totuși, când știm că 10.000 de oameni ne susțin în sală și alții se uită la TV transmițându-ne vibrații pozitive, atunci nu avem nicio scuză pentru nimic. Cred că atunci când primim energie pozitivă din exterior și știm că oamenii fac sacrificii pentru a fi acolo, să ne susțină, să facă galerie, începând cu acel moment nu avem nicio scuză pentru nimic. Trebuie să intrăm pe teren, să dăm tot ce e mai bun, să ne lăsăm sufletul acolo și să câștigăm cât mai multe meciuri. Cel mai important este să retransmitem energia pe care fanii ne-o oferă nouă. Drept urmare, suporterii au un rol fundamental la final de sezon și pot să determine dacă o echipă este campioană sau nu.

Întreaga poveste a lui Leo Meindl poate fi urmărită mai jos:

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca ez4unm2 :

    Haide ,,U" !
    De astfel de jucator avem nevoie - jucatori care sunt constienti ca trebuie sa isi dea sufletul pe teren, sa ne faca mandrii !
    Haide ,,U" !

    cu 1 an în urmă (16.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!