Stiri Cupa României Masculin

Leo Meindl s-a înțeles cu Alvark Tokyo, formație din prima ligă a Japoniei

Leo Meindl s-a înțeles cu Alvark Tokyo, formație din prima ligă a Japoniei

Leo Meindl a fost prezentat vineri, 21 iulie, la noua lui echipă, fiind vorba despre Alvark Tokyo. Brazilianul se alătură astfel unei foste campioane din Japonia, care în precedentul sezon a ajuns până în semifinalele ligii.

După un sezon în care a cucerit toate trofeele puse la joc în România alături de U-BT Cluj-Napoca, Meindl a ales calea Asiei pentru 2023/2024 și va evolua pentru Alvark Tokyo.

Gruparea japoneză s-a oprit în stagiunea precedentă în semifinalele campionatului, unde a pierdut în minim de meciuri seria cu Chiba. Alvark Tokyo a devenit în două rânduri campioană în B League, de când s-a trecut la acest format în 2015, titlurile venind în 2018 și 2019, după care nu a mai atins finala.

Liga în care s-a transferat Meindl este structurată pe trei conferințe și toate cele 24 de echipe joacă un minim de 60 de partide. Dintre acestea, 36 sunt în propria conferință, iar restul de 24 cu formațiile din celelalte două conferințe. În playoff se califică primele două din fiecare conferință, respectiv următoarele două echipe ca și procentaj al victoriilor, iar în postsezon se joacă pe sistemul „cel mai bun din 3 meciuri” în fiecare rundă.

În același timp cu Meindl a fost prezentat și Arturas Gudaitis, sosit de la Panathinaikos și cu multiple meciuri în Euroligă alături de Zalgiris Kaunas, Olimpia Milano sau Zenit St. Petersburg.

În perioada petrecută la U-BT Cluj, Leo Meindl a adunat 39 de meciuri pe plan intern (campionat+Cupă+SuperCupă) și 18 partide în EuroCup. În LNBM a încheiat cu medii de 14.5 puncte, 3.4 recuperări, 2.7 pase decisive, 1.5 intercepții și 43% din spatele arcului de cerc, iar în EuroCup a stat cu 14.6 puncte, 5.9 recuperări, 2.3 pase decisive, 1.2 intercepții și 37% de la distanță.

Sud-americanul va fi la a treia experiență departe de țara natală, după ce, pe lângă U-BT, în trecut a jucat și la Fuenlabrada în Liga ACB.

*foto: Manases Sándor / u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!