Stiri Cupa României Masculin

Leo Meindl și Brazilia s-au impus categoric în fața Statelor Unite ale Americii

Leo Meindl și Brazilia s-au impus categoric în fața Statelor Unite ale Americii

Aseară, începând cu ora 23:00, la Washington, s-a disputat confruntarea dintre Statele Unite ale Americii și Brazilia, din cadrul preliminariilor pentru Campionatul Mondial de Baschet din 2023. După un prim sfert echilibrat, oaspeții au preluat controlul asupra jocului și s-au impus cu 94 la 79.

Gustavo Conti a început partida cu Marcelinho Huertas, Georginho De Paula, Leo Meindl, Tim Soares și Cristiano Felicio, în timp ce Jim Boylen, fostul antrenor al lui Chicago Bulls, i-a trimis în teren pe David Stockton, DaQuan Jeffries, Michael Frazier II, Rodney Hood și Henry Sims.

Încă din primele minute, brazilienii au arătat o poftă ofensivă deosebită. Huertas a coordonat foarte bine atacul oaspeților, Felicio și Bruno Caboclo și-au făcut treaba sub panou, iar De Paula a fost letal de la mare distanță. De partea cealaltă, americanii nu au arătat ca o echipă, ci ca o colecție de individualități, iar Boylen a fost adesea fără reacție.

După primul sfert, Brazilia conducea cu 30 la 21 și, la pauză, vicecampioana ediției din acest an a AmeriCup avea un avantaj de 24 de puncte: 58 la 34.

În partea a doua a meciului, gazdele au avut câteva momente bune și au reușit să se apropie la o diferență mai mică de zece puncte, însă elevii lui Conti nu au cedat, au trecut cu bine peste acele faze și, în cele din urmă, s-au impus cu 94 la 79.

Liderii Braziliei au fost Bruno Caboclo (24 de puncte), Georginho De Paula (18 puncte), Marcelinho Huertas (8 puncte, 7 pase decisive) și Vitor Benite (11 puncte).

Leo Meindl a fost aproape de double-double, terminând cu 8 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă, două intercepții și un capac. Jucătorul lui U-BT Cluj-Napoca nu a avut o seară strălucită în ofensivă, însă a compensat în apărare unde, în ciuda câtorva greșeli, s-a achitat excelent de responsabilitățile primite. De asemenea, Meindl a dominat lupta la recuperare, fiind o prezență sigură sub panou.

Din tabăra americanilor s-au remarcat Langston Galloway (14 puncte), Charlie Brown (10 puncte) și Alize Johnson (10 puncte).

Datorită acestui succes, Brazilia a ajuns la un bilanț de 6-3 în grupa F, împărțind locul al doilea cu Mexic. Trupa lui Gustavo Conti pierduse ultimele trei partide și avea nevoie de o victorie ca de o gură de aer. Pentru Meindl și colegii săi urmează duelul cu Mexic, prin care pot să își păstreze poziția secundă și să atace primul loc în grupă. Meciul dintre Brazilia și Mexic are loc marți, 15 noiembrie, dimineața, la 5:30.

*foto: fiba.basketball

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Iertată să-mi fie
    lipsa de modestie :) , dar dacă americanii participau cu selecționata jucătorilor din campionatul României obțineau un rezultat m-ai strîns. Chiar și din punct de vedere individual au fost subțiri de tot. Mie mi-au amintit de acea selecționată a " refuzaților" ( jucători fără contract) care a făcut un turneu acum vreo 3-4 ani.

    cu 1 an în urmă (12.11.2022)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Erată
      Rezultat mai strîns. Autocorecția !

      cu 1 an în urmă (12.11.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!