Stiri Cupa României Masculin

U-BT Cluj-Napoca pierde în Lituania șansa de a-și asigura calificarea în sferturile de finală

U-BT Cluj-Napoca pierde în Lituania șansa de a-și asigura calificarea în sferturile de finală

Miercuri, 7 februarie, U-BT Cluj-Napoca s-a deplasat în Lituania, pe terenul lui Lietkabelis, pentru un meci care putea să îi asigure calificarea în sferturile de finală ale EuroCup. Chiar dacă erau eliminați din cursa pentru playoff, lituanienii au oferit o replică solidă și i-au împiedicat pe români să atingă acest obiectiv: 92-87.

BC Lietkabelis: Dovis Bickauskis, Liutauras Lelevicius, Vytenis Lipkevicius, Deividas Sirvydis, Gabrielius Maldunas

U-BT Cluj-Napoca: Bryce Jones, Patrick Richard, Adam Mokoka, Jarell Eddie, Emanuel Cățe

„Vrem să avem o mentalitate puternică, să luptăm din greu la fiecare posesie. Sperăm ca, la finalul jocului, să fim echipa mai bună și să câștigăm meciul”, a declarat Mihai Silvășan, pentru EuroLeague TV, când a ajuns la Kalnapilio Arena.

Simțind presiunea momentului, clujenii au început timid jocul, făcând mai multe greșeli atât în atac, cât și în apărare. Sirvydis, principala armă a lituanienilor, s-a remarcat rapid și a înscris șase puncte prin care echipa lui s-a distanțat la două posesii. A urmat un parțial de 15-3 al campioanei României, după coșuri izbutite de Jones, Eddie, Richard și Andrija Stipanovic, jucător ce a reușit o fază spectaculoasă, pasându-și cu panoul pentru alley-oop. Litekabelis a reacționat imediat și cele două tabere au mers cap la cap, actul inaugural terminându-se cu scorul de 27 la 26 pentru gazde.

Lelevicius și Maldunas au marcat cinci puncte în primul minut al sfertului secund, iar Silvășan s-a văzut nevoit să ceară un timp de odihnă. Scenariul s-a repetat, avantajul alb-vișiniilor a crescut la 11 puncte (39-28) și antrenorul alb-negrilor a mai solicitat un timp de odihnă. Ofensiva lui U-BT a început să funcționeze mai bine, chiar dacă Richard și compania au continuat să comită greșeli neforțate, însă defensiva nu a găsit soluții pentru jocul bun de pase al adversarilor. Cu puțin peste două minute rămase din prima repriză, Eddie a înscris o triplă, scorul a devenit 48-43 și a fost rândul lui Nenad Canak să ceară întreruperea jocului. În cele din urmă, după 20 de minute, Lietkabelis conducea cu 52 la 46.

„Trebuie să jucăm mai bine în defensivă, suntem leneși, suntem statici. Trebuie să fim agresivi și să ne apărăm mai bine”, a declarat Jarell Eddie, cel mai bun jucător al lui U-BT în prima repriză (11 puncte, 3 recuperări).

Mihai Silvășan a vorbit și el despre importanța defensivei: „Nu e o surpriză pentru noi (n.r. jocul bun al lui Lietkabelis), cu siguranță. Știam că mișcă bine mingea și că au shooteri buni. Mai mare surpriză e felul în care noi ne-am luptat și ne-am apărat. Am primit 52 de puncte în două sferturi. E foarte mult pentru un meci pe care ni-l dorim să îl câștigăm. Deci trebuie să ne schimbăm abordarea în apărare și în ofensivă vom fi ok.”

După pauză, Eddie, Jones, Richard și Cățe au marcat câte un coș, însă apărarea a continuat să fie sub așteptări. După o ratare a lui Sirvydis, Seeley a izbutit o triplă și diferența de pe tabelă s-a redus la o posesie: 62-59. A urmat un time-out comercial și apoi Stipanovic a înscris două coșuri consecutive, prin care U-BT a preluat conducerea. Lietkabelis a reacționat și, după mai multe acțiuni ofensive în care „studenții” au luat decizii discutabile”, au încheiat sfertul al treilea cu un avantaj de trei puncte: 70-67.

Eddie și Mokoka au condus atacul alb-negrilor în actul decisiv, dar Sirvydis a fost de neoprit pentru lituanieni, iar aceștia au rămas la conducere. Clujenii au început să se apere în tip zonă, iar avantajul lui Lietkabelis a crescut la șapte puncte, 84-77, cu cinci minute rămase din meci. Seeley și Mejeris au marcat două coșuri la rând și, cu 90 de secunde înainte de final, tot Seeley a făcut ca scorul să fie 86-83. Canak a cerut time-out, Sirvydis a marcat imediat și situația lui U-BT a devenit tot mai complicată. Elevii lui Mihai Silvășan nu au mai avut forța de a reveni și au încasat a cincea înfrângere stagională: 92-87.

Liderii învingătoarei au fost Vytenis Lipkevicius (17 puncte, 6 pase decisive, 4 intercepții), Deividas Sirvydis (22 de puncte, 7 recuperări, 2 pase decisive), Liutauras Lelevicius (11 puncte, 2 recuperări), Gabrielius Maldunas (10 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții) și Dovis Bickauskis (10 puncte, 5 pase decisive, 3 recuperări, 2 intercepții).

De partea cealaltă, s-au remarcat Jarell Eddie (20 de puncte, 5 recuperări), DJ Seeley (15 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive), Patrick Richard (13 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții), Andrija Stipanovic (11 puncte, 10 recuperări, 3 pase decisive) și Bryce Jones (11 puncte, 3 pase decisive).

În urma acestei înfrângeri, U-BT Cluj-Napoca trebuie să spere la un succes al lui Buducnost în fața Gran Canariei pentru a se califica direct în sferturile de finală ale competiției. La pauză, muntenegrenii conduc cu 47 la 38.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

18 comentarii la aceasta stire:
  • varu silvois :

    in asteptarea minunii mumtenegrene
    as preciza ca e mare pacat ca am pierdut, in principal din cauza numarului mare de recuperari ofensive ale gazdelor. As intreba, retoric ( se stie ca nu il suport pe Silvasan) DE CE NAIBA NU L-A JUCAT PE CATE?

    cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • varu silvois:

      terminam pe doi
      minunea e coapta, urmeaza doar sa se rumeneasca

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Pacat
    Mare păcat. Din păcate nu am învățat ÎNCĂ să jucăm meciuri decisive. Nu-i nimic baieți, stăm acum cu ochii pe rezultatul de la Buducnost, deși cred că vor mînca jar cei de la Gran Canaria acum că au aflat rezultatul lui U.
    Eu aș face tot posibilul să-l aduc pe Sirvydis la Cluj. El se pare că-și dorește... ne-a făcut cadou vreo 4-5 mingi în sfertul 4, dar noi am refuzat pleașca...
    HAIDE U !

    cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Huuurrraaaa
      Îndrăznesc să spun că SUNTEM PE LOCUL DOI !
      NESPERAT la început de sezon, dar magnific acum.
      FELICITĂRI BĂIEȚI !
      HAIDE, HAIDE, HAIDE U !

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Huuurrraaaa
      Îndrăznesc să spun că SUNTEM PE LOCUL DOI !
      NESPERAT la început de sezon, dar magnific acum.
      FELICITĂRI BĂIEȚI !
      HAIDE, HAIDE, HAIDE U !

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      Mulțumim
      Mulțumim Buducnost!

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    Raspunde
  • Benjamin :

    ..
    Adevarul e ca nici nu meritam victoria. Am jucat de parca nici nu am vrut sa terminam pe locul 2. Lietkabelis e o echipa buna, dar de batut din punctul meu de vedere.
    Le-au intrat bine de tot de la 3pct la inceput si noi am incercat sa le raspundem cu aceiasi moneda. Ne-a iesit (ca prin minune) sa ne tinem de ei, dar lipsa de scheme si (cred eu) lipsa de energie a jucatorilor si-a spus cuvantul.

    Pacat ca nu s-au jucat meciurile la aceiasi ora. Cred sincer ca Buducnost nu o sa faca fata pana la sfarsit in fata Gran Canariei.

    cu 3 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca John Ioan :

    Da…
    Eu unul remarc in special apararea slaba, in special in prima repriza. Cred ca isi spune cuvantul si oboseala. Dupa doua deplasari grele in decurs de o saptamana, overtime in Spania, joc in weekend, etc…
    Ei nu au avut joc in weekend de exemplu. Intradevar au avut si ei accidentati, dar cei care au intrat au mancat jar..
    Asta e, orice ar fi, important e ca echipa sa isi revina fizic si psihic, and we take it on the gard way if needed. Haide U!

    cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Plus ca
      Noi am jucat tot cam in 8 oameni, au obosit si ei. Asta pe langa deplasarile de care mentionam mai sus.

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca radu V :

    Guzman
    Vorba aia: dacă juca Guzman, câștigăm.
    Un dus rece care sper sa vina fără vreo repercusiune.
    Nu pot sa nu remarc puterea baschetului Lituanian care a reușit sa ducă o echipa respectabila de Eurocup doar cu jucători autohtoni. Felicitări
    Bine ar fi sa fie luat modelul lituanian și la noi.

    cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • U BT Cluj-Napoca John Ioan:

      Exact
      Daca cu Canaria nu s-a simtit, aici s-a vazut clar lipsa lui…
      Dar sanse mari sa ramanem cu locul 2 din ce vad :))
      Meritat. Cine se astepta la asta la inceput?

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • Silvois:

      Clar,
      tot respectul pentru Lietkabelis, si-au respectat blazonul si au jucat fara jumatati de masura, in fata unui U cam ponosit si mahmur dupa marea victorie de saptamana trecuta. O idee pentru sefii clubului: uitati-va mai mult dupa jucatori din liga lituaniana, sunt excelenti si, probabil, mai ieftini decat capriciosii americani!

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    Raspunde
  • Silvois :

    Se pare
    ca viitoarea colega de liga a lui U, Buducnost, ii va face echipei noastre un cadou imens. Traiasca fratia romano-sarbo-muntenegreana!

    cu 3 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Se poate
    La cum arata scorul acuma, cred ca ne face Muntenegru un cadou

    cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • Vasilica:

      90-77
      Și 34 de secunde. Mulțumim Budicnos, și mulțumim U pt aceasta performanta

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    • Vasilica:

      Scuze typo
      BUDUCNOST

      cu 3 luni în urmă (07.02.2024)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Mulțumim
    Buducnost

    cu 3 luni în urmă (07.02.2024) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca CNA :

    O experiență de învățare
    Apărarea nu a fost suficient de bună în acest meci pentru a putea câștiga. Am permis prea multe puncte echipei adverse. A fost un meci cu presiunea rezultatului pe noi și sper să utilizăm experiența acestui meci pentru ce va urma. Meciul din sferturile de finală va avea o încărcătură uriașă și cheia va fi ca fiecare membru al echipei să joace la nivelul maxim atunci când contează mai mult - acest element trebuie pregătit în opinia mea.
    BRAVO pentru întregul parcurs de până acum și mult succes în ce va urma!
    Haide U!

    cu 3 luni în urmă (10.02.2024) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!