Stiri Cupa României Masculin

Liga 1: CSM 2 Oradea, CS Universitatea Cluj și Laguna București s-au impus în meciurile de duminică (14.11)

Liga 1: CSM 2 Oradea, CS Universitatea Cluj și Laguna București s-au impus în meciurile de duminică (14.11)

Formațiile gazdă au bifat victorii în cele trei meciuri disputate duminică, 14 noiembrie, în Liga 1 la baschet masculin. Două dintre acestea au fost la primul meci oficial din stagiunea 2021-2022 la acest nivel.

CSM CSU 2 Oradea a deschis ziua de baschet din Liga 1 cu un succes categoric, 125-53 împotriva lui CSU Craiova. Rezultatul a fost strâns doar la finalul primului sfert (21-18), după care orădenii s-au desprins decisiv până la pauză, 53-29. Repriza secundă a adus mărirea ecartului pentru bihoreni, care au câștigat în cele din urmă cu o diferență de 72 de puncte.

Șase jucători din lotul pregătit de Ivan Gemaljevic și Alin Cureș s-au aflat în double figures, principalul marcator fiind Enzo Vescan, cu 30 de puncte, 7 recuperări, 4 intercepții și 3 pase decisive. De la olteni Mihai Cilibiu a condus lista marcatorilor, cu 15 puncte și 4 recuperări.

Un nou duel între Cluj-Napoca și Sibiu s-a dat în acest final de săptămână, acum între CS Universitatea și BC CSU 2 Sibiu. Câștig de cauză au avut alb-negrii, la capătul unui meci ce a necesitat o repriză de prelungiri.

Sibiul s-a aflat în avantaj de două-trei posesii în sfertul inaugural, adjudecat cu 18-16, după care s-a mers cap la cap până la pauza mare (43-41 Sibiu). Clujenii au întors situația în favoarea lor în sfertul trei, 65-64, pentru ca în parțialul al patrulea să irosească un avantaj de două posesii (70-66) și meciul s-a dus în prelungiri.

Universitatea s-a descurcat mai bine în repriza suplimentară, Brie și Todea contribuind pentru 92-86, în cele din urmă Clujul câștigând cu 96-91.

Mihnea Brie a bifat cel mai bun meci din carieră în Liga 1, cu 42 de puncte marcate, 18 recuperări și un indice al eficienței de 59 de unități. Luca Năstruț a contribuit cu 22 de puncte și 6 recuperări din partea galben-albaștrilor.

Ultimul meci al zilei s-a decis din prima repriză, când Laguna București conducea cu 36-16 în fața lui Ralph Brașov. Formația din capitală s-a dus la +30 pe parcursul sfertului trei, pentru ca ultimul parțial să fie adjudecat de oaspeți. Laguna Sharks s-a impus cu 67-49 în cele din urmă și pornește cu victorie noua stagiune.

Iulian Orbeanu a avut 12 puncte și 9 recuperări pentru învingători, în timp ce Ovidiu Stochici a terminat cu 22 de puncte și 5 recuperări din tabăra brașoveană, dar și cu 15 turnovers.

Ultimul meci al etapei a doua va avea loc luni (15.11) între CSM Târgu Mureș și ACS CNAV Eagles București, începând cu ora 16.00.

 

*foto: u-cluj.ro / Facebook CS Politehnica Iași

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!