Stiri Cupa României Masculin

Liga 1: Programul etapei cu numărul 5

Liga 1: Programul etapei cu numărul 5

Liga 1 la baschet masculin continuă cu runda a 5-a din stagiunea 2021-2022, una în care sunt programate două partide în care se întâlnesc formații fără înfrângere până acum.

Debutul este sâmbătă seara, la București, unde NN Ulisse primește vizita lui CSU 2 Sibiu, ambele combatante fiind în căutarea primului succes stagional. Dacă Ulisse a disputat deja cinci jocuri, Sibiul stă cu 0-3 bilanț în campionat și cel mai aproape de un rezultat pozitiv a fost în duelul cu CS Universitatea Cluj (91-96). Luca Petcu (13.0 puncte) și Victor Georgescu (17.7 puncte) sunt liderii bucureștenilor respectiv sibienilor.

Trei meciuri se dispută duminică, dintre acestea cel mai atractiv anunțându-se duelul dintre CSM CSU 2 Oradea și CS Universitatea Cluj-Napoca. Ambele au bilanț perfect până în acest moment, cu un meci în plus de partea bihorenilor. Oradea și-a câștigat fără mari emoții fiecare joc, într-o ocazie înscriind peste 120 de puncte, în timp ce Clujul a avut de lucru mai serios cu CSU 2 Sibiu, într-un duel câștigat după o repriză de prelungiri. Mihnea Brie iese în evidență pentru Universitatea (26.0 puncte, 14.7 recuperări), iar pentru echipa secundă a Oradiei conduc lista la principalele date statistice Enzo Vescan (19.0 puncte) și Vlad Marinău (7.3 recuperări, 6.0 pase decisive).

La Brașov se înfruntă ACS Ralph și CS Agronomia București, trupa din capitală pornind cu prima șansă. Agro este printre cele șase echipă fără eșec (3-0 bilanț) și stă la mijlocul clasamentului, în timp ce formația de sub Tâmpa are 0-4 bilanț și se află în grupul echipelor fără victorie. Adrian Oprea are medii de 22.7 puncte și 8.3 recuperări pentru Agronomia, iar Ovidiu Stochici este principalul marcator al Brașovului, cu 18.3 puncte.

CSM Târgu Mureș are o deplasare facilă la CSU Craiova, oltenii fiind ultimii în Liga 1, după ce au încasat peste 100 de puncte în două dintre cele trei meciuri disputate până acum. Mureșul în schimb este pe podium, cu patru victorii din tot atâtea apariții și n-a avut probleme în primele etape indiferent de adversar. Szabolcs Santa se remarcă din partea mureșenilor, cu 23.3 puncte și 12.3 recuperări, iar de la Craiova Niki Rogobete este principalul marcator (10.0 puncte).

În fine, ultimul meci al rundei programează luni un derby în capitală între Laguna Sharks și Știința București, ambele cu bilanț perfect în campionat. Știința conduce clasamentul printr-un coșaveraj mai bun și Laguna este pe 4, dar amândouă dispun de același record. Ilija Stefanovic (18.3 puncte) și Iulian Orbeanu (10.5 recuperări) sunt principalele pericole din partea Lagunei, în vreme ce Matei Dorneanu (17.8 puncte) și Jordan Taylor (9.0 recuperări) au ajutat Știința să ajungă pe primul loc după patru etape.

Programul complet:

Sâmbătă, 11 decembrie

ACS NN Ulisse București – BC CSU 2 Sibiu - ora 19.00

Duminică, 12 decembrie

CSM CSU 2 Oradea – CS Universitatea Cluj-Napoca - ora 11.00

ACS Ralph Brașov – CS Agronomia București - ora 14.00

CS Universitatea Craiova – CSM Târgu Mureș - ora 19.30

Luni, 13 decembrie

ABC Laguna București – CSU Știința București - ora 20.00

Tot în runda a 5-a s-au întâlnit Eagles București și Politehnica Iași, pe 4 decembrie, duelul fiind tranșat de bucureșteni cu 78-73. În acest final de săptămână CSU 2 Sibiu și CS Agronomia București o să recupereze meciul din etapa a 3-a (luni, 13 decembrie, ora 13.00).

 

*foto: Facebook Oradea Next Generation

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!