Stiri Cupa României Masculin

Liga I: CSM Ploieşti, tot mai aproape de promovarea în LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
29.02.2016

CSM Ploieşti a câştigat şi a doua partidă din faza semifinală a Ligii Întâi, de data această în deplasare în faţa celor de la Ştiinţa Bucureşti, cu scorul de 75-64.

Prahovenii s-au aflat pe tot parcursul meciului în avantaj, dar Ştiinţa Bucureşti a reuşit să ţină pasul cu CSM Ploieşti până spre finalul întâlnirii. Elevii lui Eugen Ilie au câştigat primul sfert cu 20-18 şi au intrat la pauză cu acelaşi avantaj, scor 32-30. În sfertul trei tot ploieştenii s-au impus (14-13) şi au intrat în ultimul sfert cu un avantaj de trei puncte (46-43).

În ultimele zece minute însă elevii lui Eugen Ilie au reuşit să se distanţeze şi să se impună la 11 puncte, scor 75-64.

Cel mai bun marcator de la CSM Ploieşti a fost Andrei Căpuşan cu 21 de puncte, la care a mai adăugat 10 recuperări, 4 pase decisive, 2 intercepţii şi 2 capace. Andrei Movileanu a strâns 14 puncte în 18 minute, iar Marius Ciotlăuş a înscris 10 puncte, cu 6 recuperări şi 3 intercepţii în 17 minute.

Vasile Ştefan a înscris 28 de puncte pentru echipa lui Cristi Crăciun, cu 9/23 din acţiune şi 6/16 de la 3 puncte, în timp ce Szabolcs Forreiter a fost al doilea marcator al echipei, cu 18 puncte.

Partida s-a disputat la Arena de Baschet din Capitală şi a generat un interes foarte mare, toate locurile micuţei săli din incinta FRB fiind ocupate, inclusiv o secţiune cu fani ai echipei oaspete.

Tot ieri, în cadrul etapei a doua a fazei semifinale din Liga I, BC Olimpic Baia Mare a câştigat pe teren propriu cu 81-77 în faţa Timbei Timişoara.

Următoarele partide din faza semifinală a Ligii Întâi sunt CSM Ploieşti – Timba Timişoara, CS Cuza Sport Brăila – BC Olimpic Baia Mare, Politehnica Iaşi – Ştiinţa Bucureşti. Acestea se vor desfăşura pe 6 martie.

*foto: csmploiesti.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!