Stiri Cupa României Masculin

Lista echipelor calificate în Final 8-ul Cupei României

Lista echipelor calificate în Final 8-ul Cupei României

Primul tur al Cupei României la baschet masculin s-a încheiat vineri seara, 30 decembrie, după disputarea ultimului joc din cadrul grupei B. CSM Constanța a trecut la un punct de SCM U Craiova (78-77), rezultat care le-a trimis pe ambele în Final 8.

Dobrogenii au câștigat grupa B, pe lângă Craiova reușind să se impună și în fața Lagunei Sharks București și la final a avut +29 coșaveraj. Chiar dacă a terminat pe poziția secundă, SCM U Craiova a avansat din postura de lucky loser, având +25 față de +18 cu cât stătea CSM Târgu Mureș, echipă care avea încă șanse de calificare înaintea acestui turneu.

Celelalte grupe le-au dat drept câștigătoare pe CSM CSU Oradea (A), U-BT Cluj-Napoca (C), CSO Voluntari (D), SCM OHMA Mozzart Bet Timișoara (E) și Rapid București (F). Din postura de lucky loser, asemenea Craiovei, s-a calificat și FC Argeș Pitești (grupa A), formație cu +20 coșaveraj.

Statistic, în această primă fază a întrecerii, CSM Oradea a fost formația cu cel mai bun atac (194 puncte marcate), iar Rapid București a încasat 128 puncte, cele mai puține. Trei jucători au avut medii de minim 20 de puncte, doi fiind de la echipe care au ajuns în Final 8 (Leo Meindl și Topias Palmi) și în total 10 baschetbaliști au putut să încheie cu double-double în cel puțin un meci, dintre aceștia trei fiind autohtoni.

Sezonul 2022/2023 consemnează revenirea la un format de tip Final 8, acesta fiind prezent și în stagiunea 2020/2021. Atunci, turneul de la Cluj-Napoca a dat-o câștigătoare pe CSO Voluntari, ilfovenii cucerind primul trofeu din istoria clubului.

Șase din cele opt echipe calificate acum la turneul final au prins și ultimul Final 8, noutățile fiind Rapid București și CSM Constanța. Confruntările pentru turneul final vor fi stabilite prin tragere la sorți, fără capi de serie și fără vreo restricție.

Final 8-ul Cupei României va avea loc în perioada 11-15 februarie 2023, locația urmând să fie stabilită în perioada următoare. CSO Voluntari este deținătoarea ultimelor două ediții ale Cupei.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM Focșani Lex 8 :

    hai oradea
    sper ca CSM Oradea sa ridice cupa anul acesta

    cu 1 an în urmă (01.01.2023) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!