Stiri Cupa României Masculin

Live Text. U-Banca Transilvania vrea să câștige și manșa retur cu Unicaja Malaga în Top 16 BCL

Live Text. U-Banca Transilvania vrea să câștige și manșa retur cu Unicaja Malaga în Top 16 BCL

U-BT Cluj-Napoca și Unicaja Malaga se întâlnesc în această seară, 8 martie, în etapa a 4-a a Grupei K din faza Top 16 Basketball Champions League. Întâlnirea din BTarena începe la ora 19.30 și va fi transmisă în exclusivitate pe LookSport.

Stefan Bircevic a contribuit cu 17 puncte pentru ardeleni, iar de la adversari s-au remarcat Axel Bouteille (21 de puncte) respectiv Cameron Oliver (19 puncte). U-BT a terminat cu 39% din interiorul arcului de cerc și 34% de la distanță, capitole la care Malaga a avut minim 40%. Spaniolii au terminat 43 de recuperări, spre deosebire de 38 pentru clujeni, elevii lui Mihai Silvășan pierzând 15 posesii în total.

Campionii României pierd în premieră pe teren propriu în acest sezon în toate competițiile și ajung la 2-1 bilanț în Top 16 Basketball Champions League. Scorul final a fost 86-70 pentru Unicaja Malaga.

Ora 21:10 Cu mai puțin de două minute până la final, spaniolii conduc cu 80-65. La această diferență, în cazul egalității de puncte la finalul fazei grupelor, Unicaja Malaga ar termina pe primul loc și U-BT pe poziția secundă.

Malaga are doi oameni în foul trouble, pe Brizuela și Guerrero, cei doi combinând până acum pentru 10 puncte. Doar Suarez și Nzosa n-au înscris deloc pentru Unicaja, primul fiind pe parchet timp de un minut și jumătate, iar cel din urmă n-a evoluat deloc.

Ora 21:05 U-BT reduce handicapul la trei puncte, 66-63, având o perioadă de aproape 4 minute fără coș încasat. Oliver întrerupe seceta pe atac din partea lui Unicaja, dar ratează șansa unui four-point play. Abromaitis înscrie din căciulă și Malaga se distanțează la 71-63. Oaspeții au un run de 7-0 și se pun 10 puncte între cele două combatante, ardelenii solicitând un timp de odihnă (73-63).

Ora 20:53 Cameron Oliver aduce primele puncte în parțialul al patrulea, mai întâi de la linia de fault și apoi cu un dunk, iar Brizuela înscrie de la distanță pe tranziție și Unicaja se distanțează la 63-56, moment în care Silvășan cere time-out. Clujul a pierdut posesia pe ultimele două atacuri, permițând puncte ușoare ibericilor.

Kravic și Diaz au câte 3 greșeli personale înaintea sfertului decisiv, iar la U-BT au mai mult de un fault comis următorii: Stipanovic, Bircevic, Hogue și Stewart (toți 2 greșeli personale).

Scorul este egal la finalul sfertului trei, 56-56, situația de pe tabelă fiind stabilită de liberele transformate de Patrick Richard.

20:48 Ardelenii vin iar la o singură posesie în spate, după ce Malaga a mers la 56-51. Se pune mai mare atenție pe apărări în ultimele minute ale acestui parțial.

20:40 Hogue pune alături mingea după un pick and roll excelent reușit cu Brown, iar Bouteille înscrie pe următorul atac al oaspeților. Richard punctează de la distanță și sala erupe, diferența devenind de un singur punct în favoarea lui Unicaja, 52-51.

20:33 Unicaja începe mai bine sfertul al treilea și se duce la 48-44, Cameron Oliver ajungând și el în double figures, cu cele 10 puncte din dreptul numelui său. Stipanovic sparge gheața și punctează de la linia de fault, unde își împarte încercările.

Fun fact - Andrija Stipanovic are 0 puncte până în prezent, cu 5 recuperări și 4 pase decisive. În actuala stagiune, într-un singur meci n-a reușit pivotul Clujului să puncteze deloc, în semifinala de Cupă cu CSO Voluntari. În BCL, duelul cu cele mai puține reușite, potrivit statisticii de pe site-ul championsleague.basketball, l-a reprezentat chiar turul cu Unicaja (4 puncte, 2/8 din acțiune).

 

U-BT Cluj are 42-41 la pauză, ibericii apropiindu-se pe finalul primei reprize. Axel Bouteille (13 puncte) și Elijah Stewart (12 puncte) sunt principalii marcatori după 20 de minute, oaspeții având în continuare cifre mai bune din acțiune (45-42% de 2, 38-28% de 3).

Ora 20:10 Cameron Oliver oprește seria de coșuri consecutive înscrise de clujeni, împărțindu-și perechea de libere și se face 42-35. Unicaja n-a reușit un coș din acțiune de șase minute.

Ora 20:05 Clujenii sunt într-un run de 10-2, cu libere lui Brown formația gazdă trecând la conducere, 35-34. Stewart prelungește seria excelentă și înscrie cu un eurostep pe un atac în tranziție și apoi din spatele arcului de cerc pentru 40-34 cu trei minute înainte de pauză. Time-out Unicaja.

Fun fact - Doar patru jucători de la oaspeți n-au reușit să înscrie până acum. De la U-BT sunt șase baschetbaliști care au punctat, Bircevic și Stewart fiind lideri la acest capitol, cu câte 7 puncte.

Ora 20:00 Formații se întrec în ratări la capătul unor faze rapide, în cele din urmă Stewart deblocând tabela și Ibon Navarro cere un timp de odihnă, la 32-29 pentru echipa sa.

Ora 19:55 Hogue este sancționat cu fault antisportiv, după ce oficialii partidei au avut nevoie să revadă faza cu faultul asupra lui Diaz, jucătorul lui Unicaja transformându-și ambele libere (27-18). Stewart este faultat pe aruncare, înscrie și completează three-point play-ul și U-BT se apropie la 29-25, dar pe atacul următor Oliver înțeapă tripla și Unicaja conduce la trei posesii diferență.

Unicaja are 23-17 la finalul sfertului de debut, perioadă în care U-BT a avut 18% procentaj din interiorul arcului de cerc. Campionii României au pierdut patru posesii în acest interval, rămânând cu cifre aproximativ la fel la aruncările de două și trei puncte (46 respectiv 50%).

Ora 19:43 Oaspeții mizează pe o defensivă care blochează spațiile libere pentru clujeni în mai multe rânduri, dar Brown înscrie de la distanță pe sirenă pentru 18-15 în favoarea lui Unicaja. Mooney pune cinci puncte la rând și Malaga conduce cu 23-15, scor la care Silvășan cere time-out.

Ora 19:38 Andaluzii se țin la două posesii în față, avansul maxim până acum fiind de șase puncte (14-8 și 16-10). Malaga are peste 60% procentaj și din interiorul arcului de cerc, dar și de la distanță.

Ora 19:35 Unicaja deschide cu 5-0, ambele reușite fiind semnate de Bouteille, după care Richard scutură plasa de la distanță și Brown punctează de la semi-distanță pentru a egala, 5-5.

U-BT începe în formula Brown, Kuti, Richard, Bircevic și Stipanovic, iar Unicaja vine cu replica prin Abromaitis, Diaz, Bouteille, Barreiro și Guerrero.

Ora 19:15 Cei de la Unicaja au promovat prin mai multe postări pe social media duelul de la Cluj-Napoca în cursul acestei zile, fanii fiind invitați aproape de echipă pentru a viziona împreună partida. În Spania, partida o să fie transmisă atât la televizor, cât și la radio.

Ora 19:10 Mihai Silvășan și Giordan Watson au urmat la declarațiile înaintea partidei. Româno-americanul nu va evolua în acest meci, nefiind trecut pe foaia de joc.

Ora 19:00 Jucătorii gazdă au ieșit prima dată pe parchet pentru antrenamentul oficial, urmați la două minute distanță de iberici. În acest moment, la microfonul LookSport se află Mircea Cristescu din partea clubului alb-negru, pentru a prefața partida cu Unicaja.

„Studenții” au pierdut două puncte în grupă după retragerea lui Prometey, anunțul oficial fiind făcut ieri de FIBA, astfel că U-BT Cluj are acum 2-0 bilanț și Unicaja 1-1. Filou Oostende, ultima clasată, are 0-2.

Meciul tur a fost câștigat de clujeni cu 79-73 în Spania, acel succes fiind unul istoric pentru baschetul românesc.

În cazul unui succes în această seară în fața propriilor fani, campionii României nu doar că își asigură calificarea în cele mai bune opt echipe ale Basketball Champions League, dar ar termina în mod sigur pe primul loc grupa din care fac parte.

Am pregătit trei întrebări de început:

1. Cine va câștiga meciul din această seară?

2. Ce jucător se va remarca de la U-BT și câte puncte marchează?

3. La ce capitol o să fie diferența cea mai mare între echipe?

Interesul mare din partea fanilor clujeni s-a văzut și în ziua meciului la casele de bilete, unde s-au format cozi în încercarea cumpărării ultimelor tichete disponibile.

 

🚶‍♂️🚶‍♀️🚶‍♂️🚶‍♀️🚶🚶‍♀️🚶‍♂️🚶‍♂️🚶‍♀️🚶🚶🚶‍♀️🚶‍♂️🚶‍♂️🚶 Nu ai încă bilet? Hai la casa de bilete de la BTarena!

Posted by U-BT Cluj-Napoca on Tuesday, March 8, 2022

Iată cum stau cele două echipe la principalele capitole statistice:

  • puncte - 86.0-76.9
  • procentajul aruncărilor reușite - 48-48%
  • procentajul reușitelor de 3 puncte - 34.4-37.1%
  • recuperări - 36-34
  • intercepții - 8-8
  • assist-uri - 20-19
  • posesii pierdute - 15-16
  • puncte înscrise în căciulă - 36.0-32.0
  • puncte pe contraatac - 9.4-10.4

Mihai Silvășan și Elijah Stewart au participat la conferința de presă premergătoare partidei și vă invităm să citiți ce au declarat cei doi:

Mihai Silvășan: „Încerc să evit discuții despre calificare sau despre locul 1”

Elijah Stewart, înaintea duelului cu Unicaja: „Este un meci pe care trebuie să îl câștigăm”

De asemenea, avancronica partidei poate fi citită mai jos:

*NOTĂ: Această știre va fi updatată în timp real, în funcție de evenimentele petrecute în arenă înaintea startului partidei și în timpul meciului.

*foto: championsleague.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca RobertMugabe :

    .
    1.U
    2.Stew 28
    3. Recuperari ofensive

    cu 2 ani în urmă (09.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    In mod normal
    1. U este echipa cu lot mai omogen si mai constanti in rezultate.
    2. Petrica
    3. Sper ca asisturi sau puncte in caciula

    cu 2 ani în urmă (09.03.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca ardeleanul 21 :

    Cred ca
    1. Malaga, lacluj se simte nervozitatea plus ca malaga arata bine la oamenii mari acuma
    2.Richard
    3. Recuperari in favoarea lor

    cu 2 ani în urmă (09.03.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!