Stiri Cupa României Masculin

Locul 5 pentru Universitatea din Pitești la 3x3 masculin la Jocurile Europene Universitare

Andreea Vlase

Andreea Vlase
19.07.2018

Universitatea din Pitești a participat la cele două competiții de baschet 3x3 de la Jocurile Europene Universitare, disputate la Coimbra. Dacă fetele au câștigat titlul, piteștenii au încheiat competiția pe a 5-a poziție. Ciotlăuș, Damian, Balmuș și Neguț au pierdut în prelungiri sfertul de finală cu Istanbul Arel University.

Concursurile de streetball de la Jocurile Europene Universitare s-au disputat în perioada 16-18 iulie. România a fost reprezentată de Universitatea din Pitești atât la masculin, cât și la feminin. Gheorghe Balmuș, Marius Ciotlăuș, Andrei Damian și Alexandru Neguț au reprezentat formația argeșeană la această competiție.  

În întrecerea băieților au fost 24 de echipe, împărțite în patru grupe de câte 6. Piteștenii au făcut parte din grupa A. Argeșenii au început competiția cu trei partide în care au reușit 21 de puncte. 21-19 a fost scorul în meciul cu bulgarii de la St. Cyril St. Methodius University of Veliko Turnovo. Ciotlăuș și Damian au reușit câte 7 puncte, Neguț 6 și Balmuș 1 punct. De partea cealaltă s-a remarcat Zhelev cu 10 puncte.

A urmat duelul cu Universitatea din Pecs, câștigat de piteșteni cu 21-16. Damian a fost cel mai bun marcator al partidei cu 11 puncte, urmat de Ciotlăuș cu 8 și Balmuș cu 2. Românii au obținut o victorie categorică în ultimul lor meci din prima zi, 21-5 cu Polytehnic Institute of Porto. Ciotlăuș a marcat mai mult de jumătate din punctele piteștene, 12. Neguț a contribuit cu 5 puncte, Damian cu 3 și Balmuș cu 1.

În ziua a treia au urmat o victorie și o înfrângere pentru argeșeni în grupă. 20-14 a fost scorul cu gazdele de la University of Coimbra. Balmuș și Damian au marcat câte 6 puncte, iar coechipierii lor au înscris câte 4. Duelul dintre piteșteni și Vytautas Magnus University (Lituania) a decis câștigătoarea grupei A. Balticii s-au impus cu 21-10 după opt minute. Stankevicius și Urbonas au avut câte 7 puncte pentru lituanieni. Pentru universitatea piteșteană au marcat: Ciotlăuș 6 puncte, Neguț 3 și Balmuș 1 puct.

Tot în 17 iulie s-au disputat și meciurile din optimi. Piteștenii au trecut cu 20-10 de University of Rouen, din Franța. Ciotlăuș a fost cel mai bun marcator cu 9 puncte, urmat de Damian cu 7, iar coechipierii lor au contribuit cu câte 2 puncte.

Sfertul de finală dintre Istanbul Arel University și Universitatea din Pitești a necesitat prelungiri. În timpul regulamentar cea mai mare diferență a fost de două puncte. S-a încheiat 12-12, iar Atamiș a oferit victoria turcilor cu o reușită de după semicerc, în primul minut din prelungiri. S-a încheiat 14-12 pentru cei din Istanbul, iar piteștenii continuau în lupta pentru locul 5. Turcii au avut doar doi marcatori, Atamiș cu 10 puncte și Akpulat cu 4. Ciotlăuș a marcat 8 puncte pentru români, Damian a avut 3 și Balmuș 1.

17-13 a fost scorul în favoarea argeșenilor în primul meci pentru locurile 5-8, în compania foștilor colegi din grupă, de la Veliko Turnovo. Ciotlăuș a încheiat partida cu 12 puncte, Damian cu 3, iar ceilalți doi componenți ai piteștenilor au înscris câte un punct.

Locul cinci s-a disputat între Universitățile din Pitești și Pecs. Argeșenii s-au impus cu 22-20 și au încheiat competiția pe poziția a 5-a. Ciotlăuș a reușit 9 puncte, Balmuș 6, iar ceilalți doi piteșteni au înscris câte 3 puncte.

Marius Ciotlăuș a fost al doilea marcator al competiției cu 75 de puncte în 9 meciuri, medie de 8.3. Cel mai bun marcator al turneului a fost Barak Almog cu 88 de puncte în 8 partide (11 pe meci). Formația sa, Ohalo Academic, a încheiat pe 12.

Vytautas Magnus University a câștigat competiția după ce s-a impus cu 21-13 în finala cu University of Goettingen (Germania). Istanbul Arel University a câștigat bronzul după 19-18 în fața celor de la University of Girona, în finala mică.

1 comentariu la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Felicitări!
    Rezultate foarte bune obținute de UPit la 3×3. Marius Ciotlaus cred ca i singurul jucator care se afla sub contract cu BCMU. Noutăți despre antrenorul pe care l vom avea, vad ca nu apar.

    cu 5 ani în urmă (19.07.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!