Stiri Cupa României Masculin

Luca Colceag: „Asta mi-am dorit de când m-am apucat de baschet”

Luca Colceag: „Asta mi-am dorit de când m-am apucat de baschet”

După un singur sezon petrecut alături de U-BT Cluj, Luca Colceag îi părăsește pe studenți pentru a evolua în Statele Unite ale Americii. El va juca în NCAA pentru Montana State.

Cu prilejul acestei mutări, tânărul de 19 ani a oferit un interviu exclusiv pentru baschet.ro, în care a vorbit despre experiența sa la gruparea ardeleană.

„Un sezon și un an la Cluj aproape excelent. În afara Cupei României, am reușit să câștigăm campionatul atât la seniori, cât și la U20, am avut un parcurs istoric în Champions League și un an în care m-am dezvoltat enorm pe plan sportiv, dar și pe plan personal. Au fost și momente grele însă am trecut peste ele și vreau să le mulțumesc încă o dată lui Mihai Silvășan, staff-ului și conducerii că am putut face parte din această echipă și că au crezut în mine.”

Colceag a vorbit și despre jucătorul de la care a avut cel mai mult de învățat și care l-a ajutat cel mai mult să se dezvolte.

„Cel mai mult cred că Stewart, deși toți m-au învățat diferite lucruri. Pe Stewart a trebuit să îl apăr la fiecare antrenament, aspect care m-a ajutat foarte mult. Și acum îmi aduc aminte cum înainte de fiecare antrenament mă întreba: „Ești gata să înscriu 40 de puncte împotriva ta?”. Acest lucru m-a ajutat să devin puternic mental. Le sunt recunoscător pentru tot ajutorul de-a lungul anului și, de asemenea, unora și mai mult deoarece m-au ajutat în găsirea unui colegiu potrivit pentru mine.”

În final, Luca a motivat alegerea făcută în această vară și a prezentat și obiectivele sale pentru experiența din SUA.

„Asta mi-am dorit de când m-am apucat de baschet – să ajung să joc în America. Spre sfârșitul sezonului am hotărât să încep să caut un colegiu. Primii care m-au contactat au fost cei de la Montana State iar, după o lună și un pic de discuții cu ei și cu alte 7-8 colegii, am decis că echipa din Bozeman este locul perfect pentru mine. Nu vreau să-mi fac așteptări, vreau doar să mă duc acolo să joc, să mă dezvolt, să trag de mine cât pot de mult și să devin un jucător mai bun. De asemenea, îmi doresc să câștigăm conferința și să ne calificăm la March Madness așa cum cei de la Montana State au făcut-o în sezonul precedent.”

Luca Colceag se află în aceste momente la Tbilisi, la Campionatul European U20 Masculin – Divizia B. Alături de naționala României, el va mai juca trei meciuri în turneul pentru locurile 9-15.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!