Stiri Cupa României Masculin

Lucas Tohătan, confirmat de CSO Voluntari pentru încă un sezon

Lucas Tohătan, confirmat de CSO Voluntari pentru încă un sezon

CSO Voluntari a confirmat marți, 30 mai, prezența lui Lucas Tohătan pentru încă un sezon în lotul echipei, fundașul sosind la gruparea ilfoveană înaintea ediției 2022/2023.

În perioada petrecută până în prezent la Voluntari, Tohătan a adunat 35 de meciuri în Liga Națională, 6 în FIBA Europe Cup, 3 în Cupa României și 2 în preliminariile Basketball Champions League. În campionat, fundașul român a fost principalul marcator autohton pentru ilfoveni, cu medii de 9.4 puncte, 2.7 pase decisive și 1.6 recuperări în aproape 25 de minute pe meci. Lucas a stat cu 51.3% la două puncte și 34% din spatele arcului de cerc.

Alături de ilfoveni, Tohătan a obținut locul 5 în Liga Națională și va fi la al treilea club din campionat în care va evolua cel puțin doi ani.

Pe plan intern, cel mai bun meci reușit de conducătorul de joc român a fost în Top 10, pe terenul Rapidului, unde a încheiat cu 19 puncte (7/9 din acțiune și 2/2 la libere) și 3 pase decisive.

Tohătan urmează să înceapă cel de-al 8-lea sezon în primul eșalon, pe lângă experiența de la Voluntari având în carieră contracte și la SCM Timișoara sau CSU Sibiu.

CSO Voluntari a confirmat până în prezent continuarea colaborării cu Ainars Bagatskis și staff-ul tehnic, precum și despărțirea de toți străinii, precum și de Rolland Torok, respectiv Dragoș Axinte.

*foto: Facebook CSO Voluntari Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!