Stiri Cupa României Masculin

Lucas Tohătan: „Simt că devenim din ce în ce mai buni și mai uniți pe zi ce trece”

Lucas Tohătan: „Simt că devenim din ce în ce mai buni și mai uniți pe zi ce trece”

BC CSU Sibiu început cu dreptul turneul de Liga Națională, pe care îl găzduiește în aceste zile. Gruparea de pe Cibin a trecut de CSM Miercurea Ciuc cu scorul de 105-90, într-un meci disputant ieri, 11 decembrie, în Sala Transilvania. La finalul acestei partide, Lucas Tohătan ne-a prezentat câteva concluzii după debutul în LNBM:

„Meciul de azi , tind să cred ca a fost unul bun, în special din punct de vedere al atacului. Un minus din meciul de azi a fost apărarea, care cu siguranță poate să fie îmbunătățită , dar simt că devenim din ce în ce mai buni și mai uniți pe zi ce trece, ceea ce e foarte îmbucurător.”

Internaționalul român a vorbit și despre așteptările echipei sale în acest debut de sezon:

„Toți suntem încântați că putem juca baschet și că a început campionatul. Noi vom da tot ce putem în fiecare meci și vom trata cu seriozitate fiecare meci în parte. Ne dorim rezultate cât mai bune și să creștem ca echipă.”

Întrebat cât de dificil este să rămână într-o formă bună, având în vedere distanța mare dintre meciuri, Lucas ne-a răspuns:

„Este foarte greu mai ales din punct de vedere psihic, dar până la urmă facem ce ne place, toți tragem la același scop comun și facem tot ce ne stă în puțință să fim cât mai concentrați . Din păcate aceasta este situația și nu putem schimba ceva, doar să avem grija și să fim cât mai profesioniști posibil.”

Lucas a descris și atmosfera din cadrul echipei în această perioadă de pandemie:

„Colectivul este unul chiar fain , toți ne înțelegem foarte bine, cu siguranță în joc se mai poate lucra, dar cred că se vede o îmbunătățire față de acum câteva luni. Se mai pot îmbunătăți multe aspecte în joc , dar suntem o echipa tânăra și încercam sa profitam de asta.”

Tohătan a vorbit și despre acest prim turneu de LNBM:

„Cum am spus mai sus , vom trata fiecare meci cu maxim de seriozitate, încercând să ne ridicăm cât mai mult ca echipă. Trebuie să învățam din greseli iar până finalul sezonului să ajungem în cea mai bună stare a noastră pentru a ne atinge obiectivul . Vor fi meciuri tari în care trebuie să fim concentrați.”

Întrebat despre lipsa fanilor din tribună, Lucas a adăugat:

„Din păcate se simte foarte tare lipsa spectatorilor. Întotdeauan au avut un impact mare asupra noastră și ne umpleau de energie . Sper enorm să se revină la normal cât mai repede , ca să fie sala plină din nou. Ma consider norocos că am ajuns să joc pentru așa mulți iubitori de baschet.”

În final, Lucas Tohătan a vorbit despre obiectivele personale pentru acest sezon:

„Voi trata acest sezon ca toate celelalte de până acum. Voi munci cât mai mult posibil și am să încerc să ridic echipa prin jocul meu. Țelul întodeauna a fost să nu mai fiu privit doar ca un jucător roman, sau un U23 , e important să devin un jucător complet și să joc tot timpul cu zâmbetul pe buze.”

foto: BC CSU Sibiu/Răzvan Spechea

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!