Stiri Cupa României Masculin

Maksym Korniienko, meci de excepție la debutul pitestenilor în Cupa României

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
29.01.2019

maxkorniienko

BCM U Pitești a obținut victoria în meciul tur al dublei contra CSM Târgu Mureș, din turul al 3-lea al Cupei României - baschet masculin, ediția 2018-2019.

Partida s-a încheiat cu scorul 72-99, după 15 minute extrem de echilibrate, moment în care piteștenii au reușit un run de 14 puncte înainte de pauză, urmat de un joc foarte bun arătat și în a doua parte a meciului, ce a dus avantajul, în final, la 27 de puncte.

Cel mai important jucător al oaspeților a fost Maksym Korniienko.În 27:22 de minute petrecute în teren, ucraineanul a avut procentaje de 83% la aruncările de 2 puncte(5/6) și, de asemenea, 83% la aruncările de la mare distanță(5/6), fără să bifeze vreo prezență la linia de libere, pentru un total de 25 de puncte marcate.

La acestea a adăugat 9 recuperări( 4 ofensive, 5 defensive ), fiind la doar un pas de un double-double, dar și 6 pase decisive, recordul personal din acest sezon. Toate acestea au dus la un indice de eficiență de 38.De asemenea, acesta a fost la un punct distanță de a-și egala recordul personal de puncte reușit în sezonul regulat, într-un meci contra celor de la CS Dinamo Știința București.

În acest sezon, în tricoul alb-violeților, Max Korniienko are cifre medii de 13.4 puncte, 7.1 recuperări și 1.8 pase decisive pe meci.

Astfel, elevii lui Florin Nini pleacă de la Târgu Mureș cu un avantaj considerabil, care, în condiții normale de nivel de joc ale ambelor echipe, ar trebui să le asigure calificarea în următoarea manșă din Cupa României.

Returul urmează să aibă loc miercuri, 6 februarie, începând cu orele 18:00, la Sala Trivale din Pitești.

 

*SURSA foto: facebook BCM U Pitești // Gabriel Pintilei

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!