Stiri Cupa României Masculin

Maksym Korniienko și Adomas Drungilas, prestații deosebite în FIBA Europe Cup

Maksym Korniienko și Adomas Drungilas, prestații deosebite în FIBA Europe Cup

Marți, 1 octombrie, și miercuri, 2 octombrie, a avut loc prima manșă a turului de calificare pentru grupele FIBA Europe Cup. Pe lângă U-BT Cluj-Napoca, în această fază au fost angrenați și foști jucători din LNBM, care au impresionat.

Așadar, University of Tartu a primit vizita lui Joensuun Kataja și a reușit să se impună la o diferență de șase puncte, 78-72. Unul dintre principalii realizatori ai gazdelor a fost Adomas Drungilas, fost component al lui U-BT Cluj-Napoca. Acesta a jucat timp de aproape 32 de minute și a adunat 12 puncte, 12 recuperări, 3 capace și două pase decisive.

Din punct de vedere al aruncărilor, Drungilas nu a avut o zi excelentă, terminând cu 33.3% din interiorul semicercului (2/6) și 25% de la distanță (1/4). Totuși, lituanianul a avut 83.3% de la linia de libere (5/6), înregistrând un indice al eficienței de +20.

Într-un alt meci jucat în cursul zilei de miercuri, BC Dnipro a dominat-o pe Borisfen, impunându-se cu scorul de 101-76. Cel mai bun jucător al ucrainienilor a fost Maksym Korniienko, sportiv ce a evoluat, în stagiunea precedentă, la BCM U FC Argeș Pitești. Și acesta a reușit un double-double, chiar mai impresionant decât cel al lui Adomas Drungilas. În doar 24 de minute, baschetbalistul de 32 de ani a reușit 15 puncte, 17 recuperări, un capac și o pasă decisivă.

Maksym Korniienko a avut 6/10 de la semidistanță (60%) și 3/5 de la linia de pedeapsă (60%). Ucraineanul a încercat și o aruncare de la distanță și a încheiat partida cu un indice de +25. Acesta a fost al doilea cel mai mare din prima manșă a calificărilor, după cel înregistrat de Donatas Tarolis (+32), jucătorul lui U-BT Cluj-Napoca.

Atât Tartu Rock cât și BC Dnipro vor juca returul peste șase zile, în 9 octombrie.

*foto: Facebook - BCM U FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!