Stiri Cupa României Masculin

Marcel Țenter: „Avem argumentele necesare pentru a obține o calificare în Final Four-ul Cupei României”

Paul Olar

Paul Olar
10.01.2016

2 puncte este ecartul ce o desparte pe U-BT de BCM U Pitești înaintea returului de Cupă a României. Marcel Țenter este încrezător în forțele elevilor săi, declarând la conferința de presă următoarele:

„În ceea ce privește jocul cu Pitești, practic suntem la pauză, ce s-a întâmplat acolo a fost doar prima repriză. Nimic nu este decis, noi trebuie să încercăm să practicăm jocul nostru normal. Sigur, pauza aceasta nu a ajutat pe nimeni, meciurile jucate nu au fost deloc spectaculoase din punctul de vedere al baschetului practicat, au fost spectaculoase doar ca rezultate, au fost strânse. Cu cât mai repede vom reintra în ritmul de joc, cu atât va fi mai bine. Manșa decisivă va fi dificilă, însă eu cred că avem argumentele necesare pentru a obține o calificare în Final Four-ul Cupei României, care este unul dintre obiectivele noastre în acest sezon”, a spus tehnicianul, conform u-bt.ro.

De asemenea, antrenorul a precizat faptul că mulți jucători clujeni se confruntă cu probleme medicale.

„Am avut și avem mici probleme de sănătate - Adamovic are probleme cu umărul drept, Hargrove cu gâtul, nu s-a antrenat câteva zile, Baciu cu spatele, Dykes cu umărul, Kuti cu genunchiul - însă până la ora jocului sper ca majoritatea sportivilor să fie pregătiți, să fie apți. Este un meci important atât prin prisma calificării, cât și ca pregătire pentru perioada următoare, avem meciuri foarte grele în această lună. Cupa României este o competiție total diferită de campionat, în momentul în care joci obligatoriu cu doi români, e important să ai echilibru pe pozițiile mari și pe cele mici, orice dezechilibru poate însemna că trebuie să scoți jucători străini pe care nu ai vrea să îi scoți... Se schimbă puțin alcătuirea echipelor, însă trebuie să ne adaptăm la reguli, chiar daca nu sunt de acord cu ea, trebuie să găsim soluții pentru a juca cât mai bine în condițiile date. În primul rând, trebuie să ne îmbunătățim noi jocul în atac, este obligatoriu, trebuie să ne intrăm din nou în ritm. Nu cred că trebuie făcute mari modificări în strategie față de meciul tur, pur și simplu trebuie să jucăm un baschet mai bun, atunci când avem situații clare trebuie să înscriem. Ne vom concentra mai mult asupra noastra și nu asupra adversarului.”

În final, Țenter a spus că sunt șanse mici ca U-BT să efectueze alte transferuri.

„În ceea ce privește lotul nostru, eu cred că rămânem în această componență, cred că avem acoperite toate posturile, avem jucători valoroși, trebuie să trecem peste perioada aceasta de pauză competițională care nu face bine nimănui, însă este la fel pentru toate echipele, poate cu o excepție pentru cei care au jucat în 28 decembrie”, a declarat Țenter, potrivit u-bt.ro.

*Foto: Manases Sandor/u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!