Stiri Cupa României Masculin

Marcel Țenter: „Nu văd niciun beneficiu ca de pe o zi pe alta o echipă să fie ștearsă de pe fața pământului”

Paul Olar

Paul Olar
25.09.2015

U-Banca Transilvania pleacă din postura de favorită certă în returul cu Phoenix Galați. Încleștarea va avea loc sâmbătă, la Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, cu începere de la ora 19:00.

Prezent la conferința de presă premergătoare întâlnirii, Marcel Țenter a prefațat jocul, spunând că regretă totodată dificultățile întâmpinate de BC Timișoara.

Cum vedeți disputa cu Phoenix de sâmbătă?

Văd ca un prim prilej de a prezenta echipa într-un meci oficial. Este o partidă pe care o tratăm foarte serios și ne bucurăm că o echipă ambițioasă, proaspăt promovată, vine la Cluj. Îi vom respecta și vom încerca să jucăm cel mai bun baschet posibil.

Credeți că mai sunt probleme privind calificarea?

Sigur, trebuie să te gândești la toate variantele și toate posibilitățile. Așa cum a precizat și căpitanul echipei noastre, noi ne concentrăm pe jocul nostru. Nu ne gândim la rezultat, ci doar la modul în care putem să ne perfecționăm jocul. Asta le cerem jucătorilor, indiferent de moment. Aștept din partea băieților mei o motivație mare, pentru a arăta publicului un baschet cât mai bun.

Nici în tur nu ați avut întreg lotul la dispoziție, în sensul că Dykes a lipsit, iar tinerii jucători sunt indisponibili. Va evolua Kyndall mâine seară?

Probabil că da, deși noi avem situația cu șapte străini disponibili. Un străin va trebui să stea, așa cum se va întâmpla la fiecare meci, până vom reuși să naturalizăm una din cele două posibilități. Sigur că ne-a lipsit Kyndall, la fel cum ne-a lipsit și Nandor Kuti. Am avut o situație în care a trebuit să preluăm doi baschetbaliști de la Universitatea. Din fericire este același proiect din cadrul clubului nostru, jucătorii fiind familiarizați cu stilul nostru. Mă bucur că acest proiect este un succes, deoarece pentru noi reprezintă un mare ajutor. Vom încerca cea mai bună formulă posibilă.

Numeroși antrenori din Liga Națională critică deja regula cu doi autohtoni în Cupa României. Dumneavoastră ce părere aveți?

Este dificil să joci în acest moment cu doi români pe teren. Nu există contingentul de români suficient de mare pentru a asigura așa ceva. Nu văd o rezolvare nici în viitorul apropiat, așa că în momentul actual nu mi se pare potrivită această regulă.

Ați rulat, pe parcursul stagiunii precedente, întregul lot. Plănuiți să repetați tactica?

Sigur, în condițiile în care vrei să te aperi foarte puternic, trebuie să le dai jucătorilor timp de odihnă. Nu are rost să îți faci un lot de 10-11 jucători valoroși, dacă nu îți folosești capacitatea de a rula lotul și a pune presiune. Trebuie să profiți de slăbiciunea adversarului.

Este trist ce se întâmplă la Timișoara?

Este trist, dar în același timp trebuie lămurite lucrurile, astfel încât sportul de performanță să nu aibă de suferit din cauza unor hotărâri legislative. Legile trebuie făcute pentru oameni și trebuie adaptate la ce este nevoie. Nu văd niciun beneficiu ca de pe o zi pe alta o echipă să fie ștearsă de pe fața pământului. Eu cred că se vor găsi soluții omenești pentru a rezolva situația.

*Foto: Mircea Roșca/sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!