Stiri Cupa României Masculin

Mari dificultăți din spatele semicercului pentru Steaua CSM EximBank în seria cu BC Mureș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
07.05.2016

Steaua CSM EximBank, câștigătoarea sezonului regulat, a suferit două înfrângeri la rând în fața lui BC Mureș în startul seriei din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin. Bucureștenii au cedat primul joc cu scorul de 90-71, iar în cel de-la doilea a pierdut cu scorul de 78-66.

În meciul doi în fața lui BC Mureș, ostilitățile s-au desfășurat sub spectrul echilibrului până în ultimul sfert, când elevii lui Szaszgaspar Barnabas a tranșat partida. Steliștii și-au pus o mare piedică prin ineficiența din spatele semicercului de la 3 puncte. Cu doar 3 coșuri marcate din 20 de încercări, Steaua a înregistrat un procentaj extrem de modest de doar 15%, în condițiile unei meci jucat pe teren propriu.

Marko Marinovic, Porter Troupe și Titus Nicoară au fost singurii care au punctat de la distanță în meciul doi cu BC Mureș. Troupe a încheiat cu 1/7, Marinovic cu 1/5, iar Titus Nicoară cu 1/1 de la mare distanță. Cei care și-au mai încercat norocul de la distanță au fost Bill Amis, Pankracije Barac, Levente Szijarto și Miță Paul, fiecare cu 0/2.

Nici în primul meci Steaua nu a stat grozav la capitolul aruncărilor de la 3 puncte. Totuși atunci militarii au marcat 8 coșuri de la mare distanță din 30 de încercări pentru un procentaj de 27%.

Mureșenii au stat mult mai bine decât steliștii la acest capitol. În prima partidă, ardelenii au terminat cu 13/27 de la 3 puncte cu un procentaj de 57%, iar în cel de al doilea au mai regresat puțin la un procentaj de 36% în urma a 10 coșuri din 28 de încercări.

Cu siguranță Steaua CSM EximBank trebuie să-și regleze tirul de la mare distanță dacă își dorește să producă minunea la Târgu Mureș și să trimită seria în decisiv.

foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!