Stiri Cupa României Masculin

Mark Ogden: „N-am uitat semifinala de anul trecut”

Mark Ogden: „N-am uitat semifinala de anul trecut”

CSM CSU Oradea și-a continuat seria victoriilor clare în acest început de sezon, debutând cu 84-61 în Oradea Arena în confruntarea cu CSO Voluntari din cadrul etapei a doua a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Mark Ogden, liderul orădenilor în acest meci cu vicecampioana țării, a vorbit la final despre cum a existat o dorință de revanșă în rândul „leilor roșii” pentru cele întâmplate anul trecut în semifinala cu Voluntari:

„E un meci care a avut o anumită însemnătate pentru noi, mai ales după ce ne-au învins în minim de jocuri. N-am uitat semifinala de anul trecut. Energia pe care ne-au dat-o fanii s-a simțit în prestația noastră. E o arenă nouă, un sezon nou și am executat tot ce a cerut antrenorul de la noi în urma antrenamentelor.”

Oradea a pus bazele unui avantaj important încă din sfertul inaugural, la capătul căruia formația lui Cristian Achim a condus cu 30-10:

„Începuturile de meci sunt mereu importante, arată cine își dorește mai mult victoria. Tarolis a avut un start excelent, ne-a dat încredere și ne-am folosit de acea energie până la final.

Îmi place mult arena, se simte ca și una de Euroligă. E un vis să joc într-o astfel de arenă și fanii fac totul să se simtă mai special.”

„Nu aș vrea să ne încredem prea tare”

La întrebarea reporterului Baschet.ro prezent la sală cu privire la debutul în FIBA Europe Cup, Ogden a răspuns astfel:

„O să fie dificil, jucăm în Franța. Cholet și-a învins adversarele cu +10 în ultimele două meciuri pe care le-am urmărit. Trebuie să-mi fac temele pentru duelul direct cu pivotul lor și știu că putem să batem această echipă. E nevoie de concentrare din partea noastră în fiecare zi până la ora partidei.”

În încheiere, jucătorul Oradiei a atras atenția asupra rămânerii cu picioarele pe pâmânt în ciuda acestui start excelent de sezon, cu trei victorii în tot atâtea meciuri oficiale, fie că a fost vorba despre Cupa României sau LNBM:

„Defensiva a fost cea mai importantă parte. Știam ce trebuie să fac împotriva pivotului lor din cauza diferenței de înălțime. Am încercat să jucăm cât de bine putem.

Moralul devine tot mai bun pe meci ce trece, dar nu aș vrea să ne încredem prea tare. Avem un sezon lung în față și totul trebuie luat treptat.”

CSM Oradea o să-și înceapă aventura și în FIBA Europe Cup săptămâna viitoare, cu deplasarea în fieful lui Cholet Basket (12 octombrie, ora 21.00).

*foto: fiba.basketball

1 comentariu la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea sup.OR.ter :

    Mark the best
    Excelent jocul facut de Mark ,atat ofensiv cat si defensiv. Si-a dominat adversarii directi mai puternic fizic decat el prin inteligența sa de joc.
    Daca Neal si Gheorghe vor sti sa-l puna in valoare,va fi un adversar de temut pentru orice echipă.
    Bravo Mark si succese in continuare!

    cu 1 an în urmă (08.10.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!