Stiri Cupa României Masculin

Marko Stojadinovic: „Este mai ușor pentru mine să joc cu Koma sau cu Bobo decât cu Vladan”

Andreea Vlase

Andreea Vlase
23.05.2019

Marko Stojadinovic: „Este mai ușor pentru mine să joc cu Koma sau cu Bobo decât cu Vladan”

SCM Timișoara a câștigat cu 75-61 primul meci al seriei pentru locul 5 în Liga Națională de Baschet Masculin, cu BCM U FC Argeș Pitești. Gazdele s-au desprins în sfertul trei grație celor șase reușite de la distanță și au avut în total 30 de puncte înscrise din afara semicercului, față de 3 în dreptul piteștenilor. Marko Stojadinovic și Milos Komatina au spus la conferința de presă de după meci că este greu să găsești motivație în lupta pentru locul 5.

„Vreau să-mi felicit echipa. Este greu să găsești motivație să joci pentru locul 5 în finalul sezonului, mai ales după o înfrângere grea la Craiova, când am fost foarte aproape să mergem în semifinale. Dar suntem profesioniști, trebuie să luptăm până la capăt și să câștigăm următorul meci la Pitești”, a declarat Marko Stojadinovic.

La fel ca la ultimul meci cu Dinamo Știința, din turul precedent de play-off, SCM Timișoara a jucat fără cel mai bun marcator al echipei, Vladan Vukosavljevic, accidentat. Milos Komatina a trecut și pe postul de pivot în acest meci, nu doar pe poziția 4 cum a fost folosit în mare parte din sezon.

„Este greu să joci astfel de meciuri, dar am fost serioși, ne-am pregătit bine. Prima repriză nu a fost atât de bună pentru noi, dar în a doua am jucat mult, mult mai bine și am câștigat. N-a fost greu să joc pe 5. Am jucat pe acea poziție toată cariera, și pe 4 și 5, știu că joc pentru această poziție, așa că nu a fost greu. A fost ok. Cred că dorința noastră a făcut diferența. Am vrut să confirmăm locul 5, poate meritam mai mult, dar ce să facem?”, a spus și Milos Komatina.

Acesta a terminat partida cu 17 puncte în 24:14 minute, cu 7/10 la șuturile din semicerc, 0/1 de la distanță și 3/4 de la linia de fault. A mai avut 5 recuperări, 2 mingi pierdute și o intercepție, cu +16 indice al eficienței. Cu Komatina în teren, bănățenii au avut un plus de 24 de puncte.

Marko Stojadinovic a fost coșgheterul „leilor”, cu 18 puncte în 29:57 minute. Acesta a încheiat partida cu 1/3 la șuturile de două puncte, 5/7 de afară și 1/2 la libere. A mai avut 5 recuperări, 3 assist-uri, o minge pierdută și 2 intercepții, cu +22 eficiență. Stojadinovic (poziția 4) a declarat că se simte mai bine când alături de el joacă pe poziția 5 Milos Komatina sau Cătălin Baciu.

„Am câștigat la 15 puncte, nu cred că i-am simțit lipsa (lui Vukosavljevic), poate la recuperări (completat de Komatina). Când joc cu Koma pe poziția 5 mă simt mult mai bine. Este mai ușor pentru mine să joc cu Koma sau cu Bobo decât cu Vladan. Este un jucător bun, dar cu un tip de plasament diferit și pentru mine ca shooter e mai ușor să joc cu Koma sau Bobo”, a mai spus Stojadinovic.

Timișorenii aveau un avans de trei puncte la pauza mare și s-au desprins decisiv în sfertul trei, câștigat cu un parțial de 25-15. SCM Timișoara a reușit 6 triple în a treia perioadă de joc, cinci dintre acestea semnate de Stojadinovic. Acesta crede că echipa sa va trebui să oprească recuperările ofensive adverse pentru a putea încheia seria în deplasare. BCM U FC Argeș Pitești a reușit 19 recuperări ofensive în meciul disputat astăzi, de la ora 12:00, la Sala Constantin Jude.

„Am înscris doar două triple în prima repriză și în sfertul trei am reușit 6 aruncări de la distanță. După aceea ne-am distanțat la peste 10 puncte. Dacă vrem să câștigăm la Pitești trebuie să le oprim recuperările ofensive. Au avut multe recuperări ofensive și tot am câștigat la 15 puncte. Dacă vom controla asta o să câștigăm cu siguranță. Sperăm să terminăm seria la Pitești, vom da ce avem mai bun, vom vedea. Dacă nu, venim înapoi aici să ne apărăm terenul propriu”, a adăugat Stojadinovic.

Seria pentru locul 5 se joacă în sistemul 2 din 3 partide. Meciul doi este programat luni, 27 mai, de la ora 19:00, la Pitești. Timișorenii încheie pe locul 5 dacă se impun în Sala Trivale, în timp ce un succes al piteștenilor va duce seria în meci decisiv, programat joi, 30 mai, la Timișoara.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!