Stiri Cupa României Masculin

Matt Freeman este noua extremă de forță a lui SCM U Craiova

Matt Freeman este noua extremă de forță a lui SCM U Craiova

SCM U Craiova a anunțat transferul lui Matt Freeman, jucător care a evoluat ultima dată în țara natală, Noua Zeelandă. El se află la prima experiență în România, după ce cea mai mare parte a carierei a petrecut-o în Germania.

Născut pe 9 decembrie 1997 în Auckland, Matt Freeman are 26 de ani. Înalt de 2.07 metri, el este un jucător de poziția 4.

Freeman s-a format în NCAA, unde a jucat timp de trei sezoane pentru University of Oklahoma, pentru ca ultimul an la nivel universitar să-l petreacă la University of California Santa Barbara.

Cariera profesionistă a început-o în sezonul 2020/2021 la Gladiators Trier, în liga secundă din Germania. Tot acolo a mai jucat pentru Karlsruhe Lions, pentru ca în stagiunea precedentă să îmbrace echipamentul lui Eisbaere Bremenhaven.

În 38 de meciuri din sezonul trecut, Freeman a strâns medii statistice de 9.3 puncte, 5.3 recuperări și 1.7 pase decisive, cu un procentaj remarcabil din spatele semicercului, de 40.1%

După încheierea sezonului 2022/2023 în Europa, Matt Freeman a revenit în țara natală, unde a jucat pentru Franklin Bulls. În 10 meciuri jucate aici a avut cifre de 7.5 puncte, 3.0 recuperări și 1.2 pase decisive.

Matt Freeman reprezintă prima noutate la nivel de jucători străini pentru SCM U Craiova. Vitaly Stepanovski se va baza în sezonul următor pe Giordan Watson, Bogdan Țîbârnă, George Blaj-Voinescu, Amedeo Casale și Alex Agapie, la capitolul jucători români.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!