Stiri Cupa României Masculin

Meciurile din sferturile de finală ale Cupei României, o bună propagandă pentru o astfel de întrecere

Meciurile din sferturile de finală ale Cupei României, o bună propagandă pentru o astfel de întrecere

În cursul zilei de joi, 15 februarie, s-au desfășurat sferturile de finală din Final 8-ul Cupei României la baschet masculin. Sala ”Horia Demian” a găzduit patru partide din această fază a competiției, iar trei dintre acestea au oferit finaluri care au ținut pe toată lumea cu sufletul la gură.

Ziua a început cu partida dintre BC CSU Sibiu și CSM Constanța. A fost o partidă cu două reprize diametral opuse. În prima parte s-a marcat cu multă lejeritate de fiecare parte, iar echipa de pe malul Mării Negre încheia cu procentaj de 70% din spatele arcului de cerc. Reluarea jocului a adus alte două formații pe parchet, care împreună au înscris doar 38 de puncte. BC CSU Sibiu a egalat situația după un parțial de 13-9 în sfertul trei. Constanța a rămas constantă și în actul decisiv în care a marcat tot nouă puncte. În schimb adversarii au pus doar cinci puncte pe tabelă, fără să marcheze în ultimele cinci minute ale întâlnirii. Sibienii au avut un procentaj mult prea mic la libere, cu patru aruncări ratate în actul decisiv. În ciuda secetei ofensive, lupta defensivelor a fost pasionantă, probabil pentru suporterii neutri care au urmărit acest joc și care la final au văzut un 67-63 pentru Constanța.

Al doilea meci al zilei nu a adus la fel de mult suspans. Rapid a trecut destul de facil de CSM Petrolul Ploiești, echipă care tocmai și-a schimbat antrenorul și care probabil a venit la acest turneu fără prea multe aspirații. S-a terminat 78-57 pentru gruparea din Giulești.

A urmat un meci cu o favorită mai mult decât clară, având în vedere absențele de la CSM Târgu Mureș. Fără Martinic, Jeremic și Șanta, echipa lui George Trif a dat o replică excelentă celor de la CSM CSU Oradea. Startul partidei părea să confirme superioritatea orădenilor, care s-a desprins rapid la o diferență formată din două cifre. Mureșenii nu s-au lăsat intimidați și cu ajutorul coșurilor de trei puncte au rămas în meci. Totuși pe final s-a văzut prospețimea orădenilor și ajutorul venit de pe bancă, 33-9 fiind raportul punctelor venite de pe cele două bănci. Totuși, faptul că CSM Târgu Mureș a condus în actul decisiv, i-a făcut pe fanii neutri să treacă de partea mureșenilor, pentru a-i susține până la final. Pearson cu două triple la rând, plus Neal cu un three-point-play au înclinat definitiv balanța pe final în favoarea lui CSM CSU Oradea, scor 77-71.

Ultimul meci al zilei s-a jucat cu casa închisă. U-BT Cluj-Napoca a dat peste CSO Voluntari și a rezultat o partidă pe cinste. Trevon Allen a avut un start de meci ca din pușcă, iar colegii lui l-au urmat, ilfovenii conducând pe tot parcursul actului inaugural. Totuși primele zece minute de joc se încheiau la egalitate, 31-31, după o liberă marcată de Stipanovic. Cele două echipe au redus turația în sfertul secund, iar după câteva succedări la conducere, Voluntari a trecut din nou față pentru a câștiga repriza la cinci puncte diferență, 48-43. Reluarea jocului a adus din nou multe puncte de fiecare parte. Clujenii au început mai bine, dar nu au reușit să pună mai mult de două posesii diferență. Allen cu două coșuri la rând a restabilit rapid echilibrul, iar Shumate și Nicoară îi duceau pe ilfoveni în față. Stipanovic a mai încheiat o secvență de joc cu coș marcat, iar Voluntari conducea cu 73-70. Actul decisiv a adus momente intense de joc. Allen a rămas irezistibil în ofensivă, dar a comis a patra greșeală personală și a fost retras pe bancă în locul său intrând Odomes. Feazell a marcat o triplă aproape imposibilă și banca clujeană părea deznădăjduită. Au urmat însă 20 de secunde marca DJ Seeley, care a înscris rapid două coșuri de la distanță. De aici run-ul gazdelor s-a extins la 13-0. Allen, revenit pe parchet nu a mai fost eficient, îngreunat și de zona pusă în practică de clujeni. U-BT a câștigat la final cu 96-92.

Așadar am avut patru sferturi de finală în Cupa României, pline de suspans, care cu siguranță au atras și spectatorii neutri. Totuși există și un minus. Trei meciuri s-au desfășurat cu o audiență foarte redusă în tribune. Acest lucru poate fi evitat într-un singur mod, cu sferturi jucate în zile diferite, câte două pe zi, așa cum se întâmplă în toate țările care au adoptat formatul Final 8 pentru cupă.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!