Stiri Cupa României Masculin

SCM Craiova câștigă ultimul duel al zilei în Liga Națională, cu CSM Galați

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.10.2021

SCM Craiova câștigă ultimul duel al zilei în Liga Națională, cu CSM Galați

CSM Galați a pierdut primul meci după pauza de 2 etape provocată de cazurile de COVID din lot. Elevii lui Florin Nini au pierdut cu 72-61 în fața celor de la SCM Craiova, ce au ajuns la 3 victorii stagionale.

SCM Craiova a început cu un prim 5 alcătuit din Gavriloaia, Qualls, Franklin, Hawley, Țîbîrnă. Oaspeții i-au avut ca titulari pe Masters, Brewton, Milon, Stan, Sturanovic.

Partida a avut o întârziere de 30 de minute, astfel că angajamentul de început a avut loc la 19:30 în loc de 19:00.

Michael Qualls a avut un început foarte bun de dispută și a reușit să înscrie 6 din primele 10 puncte ale oltenilor pentru a își duce echipa într-un avantaj de 6 puncte. Gălățenii au răspuns cu un parțial de 7-0 condus de Brewton și Milon. Michalis Kakiouzis s-a văzut nevoit să ceară un timeout. Cele două echipe au continuat să fie protagonistele unei dispute echilibrate ce i-a avut în prim-plan pe cei trei americani amintiți mai sus. După actul inaugural, scorul era 17-17.

Leii din Bănie au dat semne că se pot distanța și să ia o opțiune serioasă pentru victorie în startul sfertului secund când datorită lui Qualls ajunseseră la 7 lungimi de adversari (24-17). Aceștia au reușit să strângă din nou și cu 3 minute înaintea finalului primei părți, scorul era 29-28 în favoarea Craiovei. A urmat un asalt de la distanță al elevilor lui Kakiouzis care au punctat din afara semicercului prin Vîrnă, Țîbîrnă și Gavriloaia. Scorul la pauza mare era 39-30.

Oltenii nu le-au mai permis adversarilor să se apropie în sfertul al treilea, în care s-au distanțat la 14 puncte 53-39, datorită jocului defensiv excelent practicat. Gălățenii au dat semne că pot produce o revenire nesperată abia în ultimul act când au ridicat nivelul de joc pe ofensivă. Astfel, cu 5 minute înaintea finalului de meci, echipa de la Dunăre venea la doar 6 lungimi de adversari (62-56). O triplă dificilă reușită de Vîrnă le-a tăiat avântul elevilor lui Florin Nini. Michael Qualls a fost aproape de un slam dunk senzațional, însă finalizarea l-a trădat de puțin. Acesta s-a revanșat la puțin timp cu un dunk după ce a fost găsit liber de Troy Franklin. Din acel moment, CSM Galați nu a mai reușit să se apropie decisiv, iar scorul final a fost 72-61 pentru gazde.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

MVP-ul confruntării a fost Michael Qualls care a avut o linie de statistică cu 36 de puncte, 11 recuperări, 3 pase decisive, 3 intercepții și un indice al eficienței de +32. Din tabăra oaspeților s-au remarcat Kareem Brewton (15 puncte, 7 recuperări, 3 pase decisive) și Marius Ciotlăuș (13 puncte, 8 recuperări).

În etapa următoare, SCM Craiova se va deplasa în capitală pentru duelul cu Rapid București, iar cei de la Galați vor primi vizita celor de la CSM Oradea.

*foto: Facebook/SCM Craiova

3 comentarii la aceasta stire:
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Momentan
    Ma declar depasit in intelegerea jocului echipei noastre,momente fulminante de biturbo cu momente de black-out total!Singurul lucru pana acum constant remarcabil este ca am avut mereu unul- doi oameni care au dat tonul asalturilor decisive,de fiecare data altii.Qualls a fost monstruos azi,Franklin oribil, grea misiune are Michalis,va avea nevoie de toata inteligenta lui baschetbalistica si de ce nu,de noroc!

    cu 2 ani în urmă (17.10.2021) Raspunde
  • SCM "U" Craiova alexbaschet :

    Craiova
    Sincer sa fiu , avem o mare problema la pozitia 5 , deoarece Tibirna , in nota lui obisnuita , nu face fata , nu recupereaza nici o minge , scapa mingile iar Olisemeka e greu sa joace non stop , asa ca ar trebui adus ori un pivot roman gen Lazar ori un al doilea pivot strain dar in acest caz trebuie renuntat la un strain .Adica la grec , desi nu mai avem al doilea fundas si chiar si asa e grecu e totusi slabut , a fost adus pentru gratare . Sau la un alt strain , iar cel la care ma gandesc este hawley fiindca din cate am putut observa este cel care strica atmosfera echipei , cand e schimbat e nervos , nu bate palma cu coechipierii si sincer sa fiu nici nu a rupt gura targului in afara de meciul cu oradea de acasa , chiar daca are mana buna si o calitate atletica exceptionala....

    cu 2 ani în urmă (17.10.2021)
    • SCM "U" Craiova alexbaschet:

      Vreau sa mai adaug ceva ..
      Nu vreau sa se inteleaga ca grecul si hawley sunt slabi , ba chiar grecul mi se pare ca a inceput sa joace mai bine , da niste pase chiar bune si mi se pare ca a mai slabit , doar ca trebuie rezolvata intr-un fel problema pivotilor

      cu 2 ani în urmă (17.10.2021)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!