Stiri Cupa României Masculin

Michalis Kakiouzis: „Trebuie să-mi felicit proprii jucători”

Michalis Kakiouzis: „Trebuie să-mi felicit proprii jucători”

SCM U Craiova a reușit surpriza acestui început de sezon, eliminând-o pe CSM Oradea în optimile Cupei României. Oltenii s-au impus pe teren propriu la 15 puncte, avantaj prea mare pentru a mai putea fi recuperat de către bihoreni.

La finalul meciului pierdut pe terenul lui CSM Oradea, scor 67-58, Michalis Kakiouzis a declarat următoarele:

Suntem la startul noului sezon competițional, atunci când echipele sunt departe de potențialul lor maxim sau de a livra prestații constante. În ceea ce ne privește am întâlnit una dintre echipele de top ale baschetului românesc. Finalista celor două competiții din baschetul românesc în sezonul precedent și echipa care a obținut cele mai multe titluri naționale în ultimii cinci ani. Știam de la bun început că ne va fi foarte greu. Suntem o echipă complet nouă, astfel încât ne-a fost foarte greu să ne evaluăm potențialul. De cealaltă parte, Oradea este o echipă care a păstrat destul de mulți jucători din sezonul precedent. Sau în orice caz a păstrat mai mulți decât au rămas la Craiova. Vreau să-l felicit pe domnul antrenor Achim. Consider că a făcut o treabă de excepție în toți acești ani la Oradea. Pe de altă parte trebuie să-mi felicit proprii jucători. S-au dăruit, au luptat și în cele din urmă au obținut calificarea. Aș mai adăuga ceva. Eu sunt de părere că băieții mei au arătat caracter prin modul în care au acceptat să se implice total într-un joc extrem de fizic”, conform unitedhoops.ro

Antrenorul lui SCM U Craiova a vorbit la conferința de presă și despre baschetul românesc și echipele din țara noastră:

Este prea devreme să mă exprim. Aceasta a fost prima deplasare oficială pentru mine în calitate de antrenor în România. Sunt încântat de ceea ce am văzut la Oradea. Am găsit un club organizat, o echipă redutabilă cu experiență internațională. Știu că U-BT Cluj s-a calificat în grupele Basketball Champions League, iar CSO Voluntari încearcă în aceste zile să se alăture celor de la Oradea în grupele FIBA Europe Cup. Eu cred că experiența internațională poate să fie benefică atât cluburilor, cât și jucătorilor, în special a celor autohtoni. Sunt de părere că există premise ca baschetul românesc, în speță campionatul intern, să progreseze. Este un sentiment plăcut să faci parte din acest fenomen.

Nu în ultimul rând, Kakiouzis a fost întrebat despre regulamentul specific Cupei României, care impune utilizarea a doi români în permanență.

Acestea sunt regulamentele. Trebuie să te adaptezi la ele și până la urmă fiecare țară, fiecare competiție decide pentru ea însăși, în conformitate cu ce crede că este mai bine. Eu percep aceste reguli ca pe o intenție a federației de a îmbunătăți calitatea și experiența jucătorilor autohtoni. În Grecia este permis cu șase jucători străini și multe echipe joacă numai cu ei, deoarece nu există o regulă care să îi ajute pe localnici. Eu percep aceste reguli ca pe o dorință a oamenilor de a-i ajuta pe jucătorii români. Eu nu am o problemă cu regulamentele. Un regulament poate fi conceput oricum, dar dacă tu ca sportivi nu muncești zilnic pentru a deveni mai bun, nicio regulă nu te va putea ajuta. Eu pot să-i sfătuiesc pe jucătorii români, indiferent de clubul la care sunt legitimați, să continue să muncească deoarece este singura cale prin care pot să devină mai buni.

SCM U Craiova debutează în Liga Națională sâmbătă, 2 octombrie, de la ora 19:00, pe terenul lui CSM Târgu Jiu.

*foto: Roby Boroș/CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!

Cele mai citite
Cele mai Comentate
Ultimele comentarii