Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan: „Cel mai important e că am reușit să ne calificăm în Final Four”

Mihai Silvășan: „Cel mai important e că am reușit să ne calificăm în Final Four”

Miercuri, 15 ianuarie, U-Banca Transilvania Cluj-Napoca a devenit a treia echipă care obține calificarea în Final Four-ul Cupei României. „Studenții” au pierdut la un punct (78-77) pe terenul lui BC CSU Sibiu, însă au avansat în semifinale datorită victoriei din tur (83-64).

După încheierea partidei, Mihai Silvășan a enumerat aspectele care au făcut diferența în această seară și a numit două momente de pe final care ar fi putut aduce victoria trupei sale.

Un meci ca oricare altul dintre noi și Sibiu, extrem de disputat și extrem de fizic. Poate, uneori, lăsat peste limita regulamentului. Însă, țin să îi felicit pe băieți că am câștigat categoric lupta la recuperare, dacă nu mă înșel, a fost 43 la 29 pentru noi. Acesta este un lucru extrem de greu de făcut împotriva Sibiului. Din păcate, am avut o perioadă în care am făcut foarte multe turnoveruri, am pierdut foarte multe mingi. Am avut 19 turnoveruri în total. Cele mai multe s-au întâmplat când am jucat fără Kerron. Din cauza celor patru greșeli, l-am păstrat pe final și fără Patrick, care a suferit, sper eu, o accidentare ușoară. În perioada aceea am avut foarte multe greșeli care s-au transformat în puncte. Ei au marcat 25 de puncte după turnoverurile noastre ceea ce este enorm de mult. Mă bucur că am rămas în meci și când au avut ei 10 puncte, că ne-am păstrat calmul și, până la urmă, ne-am luptat pentru victorie. Cred eu că meritam două libere la final, au fost două momente importante. Primul, șutul de trei puncte al lui Artis care a aterizat pe piciorul lui Paliciuc, dacă nu mă înșel. Acesta a intrat în spațiul lui și trebuia să i se dea fault lui Artis. Al doilea, după recuperarea lui Kuti când, cred eu așa la cald, că meritam două libere, însă nu e cel mai important aspect. Pentru noi, cel mai important e că am reușit să ne calificăm în Final Four. Evident, unul dintre obiectivele noastre este de a câștiga Cupa României”, conform paginii de Facebook a clubului clujean.

Este a doua oară în acest sezon când U-BT pierde două meciuri consecutive, însă tehnicianul alb-negrilor nu consideră acest aspect foarte important, ci susține că finalul campionatului este ținta elevilor săi.

Am mai avut două înfrângeri la rând: la Oradea și apoi la Minsk. La final, se trage linie. Treaba noastră este să încercăm să creștem din toate punctele de vedere. Astăzi, mă bucur că a revenit Karlo Zganec, care este o piesă extrem de importantă în angrenajul nostru. Trebuie să ne concentrăm pe obiectivele noastre la fiecare antrenament și la fiecare meci, să fim profesioniști, să ne dorim victoria și să dăm 100% pentru a o obține. În viața oricărei echipe se mai întâmplă să ai și două înfrângeri consecutive. Chiar de două ori într-un sezon sau chiar de trei ori se poate. Nu este acesta un lucru atât de tragic. Ideea e că la final se trage linie și noi pentru asta muncim în fiecare zi”.

Pentru U-BT Cluj-Napoca urmează disputa de sâmbătă, 18 ianuarie, cu CSA Steaua București, în ultima etapă a primei faze din Liga Națională de Baschet Masculin.

*foto: Manases Sandor/u-bt.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • "U" Mobitelco BT Cluj-Napoca 2 Ovidiu Clitan :

    Recuperari
    Cifre înșelătoare, în condițiile in care la Sibiu nu a jucat Philmore. Eu nu m-aș baza pe ele .

    cu 4 ani în urmă (16.01.2020) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!