Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan, după înfrângerea cu Veneția: „Sunt satisfăcut de modul în care am luptat”

Mihai Silvășan, după înfrângerea cu Veneția: „Sunt satisfăcut de modul în care am luptat”

Marți, 25 octombrie, U-BT Cluj-Napoca a suferit al doilea eșec în EuroCup, fiind învinsă la o diferență de cinci puncte, 80-85, de Umana Reyer Venezia. Gruparea italiană a controlat jocul, însă campionii României au luptat până la final și au fost aproape de victorie.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la conferința de presă organizată după partida din BTarena:

Evident, a fost un meci dificil pentru noi. Am jucat împotriva unei echipe foarte bune, pe care vreau să o felicit pentru că a luptat și a obținut victoria. Au controlat partida în cea mai mare parte și au condus aproape tot meciul. Noi am avut șansele noastre la final, am luptat și nu ne-am dat niciodată bătuți. Am ratat câteva aruncări pe care, probabil, dacă am fi avut norocul de a le înscrie, am fi putut să obținem victoria. Din păcate, asta nu s-a întâmplat. Sunt satisfăcut de modul în care am luptat, mai ales la final. I-am învins la recuperări, am avut 13 recuperări ofensive care ne-au dat mai multe posesii. Din nou, din păcate, asta nu a fost seara noastră și nu am reușit să câștigăm la final.

Pentru alb-negri urmează o săptămână de pauză până la duelul cu Lietkabelis din deplasare, deoarece aceștia nu au meci programat în Liga Națională, în acest weekend.

Cred că prinde bine. Vom avea timp să ne odihnim, vom avea timp să analizăm acest meci în amănunt. Vom avea timp să muncim la lucrurile noastre fundamentale la care nu am apucat să lucrăm în ultima perioadă. Nu avem timp de foarte multe regrete, nu avem timp să plângem. Am pierdut un joc acasă, e o competiție lungă, e ca un maraton. Trebuie să încercăm să devenim mai buni și să avem atitudinea potrivită la următorul meci pentru a ne da șanse să câștigăm.

La final, antrenorul clujenilor a fost întrebat dacă diferența a fost făcută de jocul foarte bun al venețienilor sau de greșelile elevilor săi.

Probabil e o combinație. Acum, greșeli nepermise nu cred că e cazul. Greșelile sunt permise, nu este un sport perfect. Fac parte din joc. Evident, dacă putem să le reducem, e extraordinar. Nu există meci fără greșeală. Trebuie să jucăm peste acele greșeli și, am uitat să spun mainainte, trebuie să jucăm cu mai mult curaj, în general. Când joci cu curaj, lucrurile bune ți se întâmplă.

Miercurea viitoare, în 2 noiembrie, U-BT Cluj-Napoca va evolua în Lituania, împotriva lui Lietkabelis, formația la care evoluează Zeljko Sakic.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!