Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan, înaintea meciului cu Cedevita Olimpija: „Ne dorim să câștigăm, deși jucăm cu o echipă extrem de puternică”

Mihai Silvășan, înaintea meciului cu Cedevita Olimpija: „Ne dorim să câștigăm, deși jucăm cu o echipă extrem de puternică”

U-BT Cluj-Napoca se pregătește de primul meci pe teren propriu în EuroCup, formația cu care ardelenii se vor duela pentru prima dată în acest sezon în BTarena fiind Cedevita Olimpija Ljubljana, miercuri seara (19.10).

Înaintea partidei cu slovenii, clubul clujean a organizat o conferință de presă la care a participat și antrenorul Mihai Silvășan, acesta declarând următoarele pentru început:

„Așteptam de mult timp acest moment, să jucăm primul meci acasă în fața propriilor suporteri. Ne bucurăm că e un meci de EuroCup. Așteptăm publicul într-un număr cât mai mare pentru a ne ajuta să obținem prima victorie din acest sezon în această competiție puternică din Europa. Ne dorim să facem un meci foarte bun. Ne dorim să câștigăm, deși jucăm cu o echipă extrem de puternică, o echipă care an de an în formațiile de top și joacă playoff în EuroCup, precum și în Liga Adriatică, competiția lor principală. Suntem pregătiți cred eu, venim după un meci bun făcut la Craiova, în care jocul nostru a arătat mult mai bine decât în meciurile anterioare și sper să nu apară niciun fel de probleme până la ora meciului în privința accidentărilor. Mai avem un antrenament în această seară plus mâine dimineață niște aruncări, după care urmează meciul pe care toată lumea îl așteaptă.”

„În această competiție sunt multe meciuri extrem de echilibrate”

Întrebat cât de important o să fie aportul publicului și atmosfera din tribune, Silvășan a spus că jocul echipei trebuie să fie în așa fel încât oamenii să-i susțină cât mai vocal. De asemenea, antrenorul celor de la U-BT a vorbit puțin și despre meciul cu JL Bourg, din prima rundă:

„Cu siguranță va fi importantă. În primul rând noi trebuie să jucăm un baschet de calitate ca să creăm o atmosferă plăcută în rândul suporterilor. Dacă ceea ce arătăm noi pe teren nu este ceva de calitate, cu siguranță nu o să le placă și susținerea lor nu va fi aceeași ca și atunci când jucăm un baschet de calitate. Într-adevăr în Franța am fost aproape, însă în această competiție sunt multe meciuri extrem de echilibrate, sunt multe echipe apropiate ca valoare, deci micile detalii vor face probabil diferența în foarte multe meciuri. Noi nu am reușit să câștigăm acolo, deși acesta ne era scopul, dar nu putem să regretăm și să plângem pentru ceea ce s-a întâmplat. Trebuie să învățăm din greșeli și să mergem mai departe. Fiecare meci este extrem de important și trebuie privit, din punctul unei echipe mici cum suntem noi în EuroCup, ca și cum ar fi o finală.”

El mizează pe forța grupului dacă o să apară probleme în gestionarea unei probleme pe care o poate ridica primul meci acasă după o pauză de aproape cinci luni, de la meciul doi al finalei LNBM din sezonul precedent:

„Vom vedea dacă e ceva greu de gestionat. Ne doream să jucăm acasă. Cu siguranță poate să pară o presiune din acest punct de vedere, însă focusul nostru trebuie să fie doar la jocul nostru. Trebuie să ne concentrăm pe fiecare posesie, să avem intensitatea necesară, să respectăm regulile și să fim buni ca echipă. Dacă vor apărea probleme de genul celor la care ați făcut referire, vom încerca să le rezolvăm și să ne ajutăm unii pe alții cât de bine se poate.”

La final, Mihai Silvășan a primit o întrebare din partea reporterului Baschet.ro cu privire la situația lui Victor Sanders:

„Nicio situație. Pur și simplu a fost decizia mea să nu evolueze (n.r. în Franța). La Craiova a fost decizia mea să evolueze. El este parte din echipă și vedem în continuare cât de mult și cât de bine va evolua. Nu este absolut nicio problemă.”

U-BT Cluj și Cedevita Olimpija Ljubljana se întâlnesc miercuri, 19 octombrie, de la ora 19.30 în BTarena, partida urmând să fie transmisă pe Prima Sport 2.

*foto: championsleague.basketball

3 comentarii la aceasta stire:
  • Benjamin :

    ...
    La ultima conferinta de presa remarcam lipsa de reactie a jurnalistilor cu privire la situatia lui Sanders. Ma bucur ca s-a intrebat ceva despre el.. daca am auzit bine cred ca David a pus intrebarea curajoasa :)
    Cat despre raspunsul lui Silva, nu stiu ce sa zic. Eu il vad ceva de genul: "E un jucator bun, dar am crezut ca e mai bun :D Am preferat sa-l joc ca pe Kuti ca nu am avut pe cine altcineva sa bag in joc ca sa mai odihnesc 2-3 minute pe Taylor si Richard. Ne gandim sa aducem un inlocuitor, dar momentan nu am gasit omul potrivit".

    Astept meciul de maine. O sa fie unul interesant in care sper sa ne jucam cat mai bine si noi sansa. Haide U!

    cu 1 an în urmă (18.10.2022) Raspunde
  • Silvois :

    Despre Sanders
    Referitor la Sanders, eu cred ca Silva, de fapt, manifesta intelegere fata de un tip mai special, care are nevoie de un timp cveva mai lung pentru adaptare. Nu prea e genul lui Silva acest gen de intelegere, dar cred ca el a vazut calitatile reale ale jucatorului si continua sa-i acorde credit, fara sa riste insa cu el in meciuri precum cel cu Burg. Marturisesc ca mie, unul, mi-a placut Sanders in meciul cu Craiova. Fara sa rupa gura targului, a jucat corect si mult mai ordonat decat in primele aparitii, facand o buna tranzitie dinspre atac spre aparare, a dat cateva pase foarte faine si, in general, joaca cu un fel de usurinta care te poate fermeca, daca nu se manifesta intr-un meci cu miza celor din EuroCup. E clar un tip talentat, ramane sa-l duca si bibilica pentru a se integra in echipa. O spun eu, cel care ziceam despre el ca e o petarda pe care nici chilotii nu stau bine. Sper sa ma fi inselat atunci. Hai U BT!

    cu 1 an în urmă (18.10.2022)
    • Benjamin:

      Sanders
      Da, si mie mi s-a parut ca a jucat mai bine cu Craiova chiar daca a fost folosit in momente mai putin importante si, din pacate, nu pe pozitia pentru care a fost adus si anume cea de PG ca sa il mai suplineasca pe Taylor. Categoric ca poate juca si pe 2 si poate acolo ii convine mai mult, dar s-a vazut ca nu si-a asumat prea multe pe finalizare in comparatie cu celelalte meciuri in care a jucat.
      Se prea poate sa fie asa cum zici tu si sincer m-ar surprinde o astfel de atitudine la Silva (din punctul meu de vedere una buna pt situatia de fata), dar intrebarea mea e daca ne ajuta o astfel de abordare in lipsa unui nou transfer care sa ofere o banca mai lunga ca sa putem sustine ritmul asta de jocuri? Parerea mea e ca asta e un aspect important daca vrem sa fim competitivi.

      cu 1 an în urmă (18.10.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!