Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan, înaintea meciului cu Joventut: „Vom evolua împotriva uneia dintre favoritele la câștigarea EuroCup”

Mihai Silvășan, înaintea meciului cu Joventut: „Vom evolua împotriva uneia dintre favoritele la câștigarea EuroCup”

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Joventut Badalona în a șaptea rundă din grupa A a 7DAYS EuroCup, meciul din BTarena fiind programat miercuri seara, 7 decembrie.

Mihai Silvășan a participat la conferința de presă pe care clubul clujean a organizat-o înaintea acestui duel cu Joventut, antrenorul scoțând în evidență pentru început cu ce fel de echipă se întâlnește campioana României:

„Vom evolua împotriva uneia dintre favoritele la câștigarea EuroCup. Sunt o echipă cu foarte mare tradiție, cu ani buni jucați în Euroligă și o echipă care an de an joacă playoff-ul în Spania. E o echipă cu care ne dorim foarte mult să jucăm, să facem un meci bun și să câștigăm. Asta este mentalitatea noastră. Băieții sunt motivați pentru această partidă, cum de altfel sunt pentru fiecare partidă din EuroCup. Ne-am antrenat bine și nu avem probleme mari cu accidentările. Doar Kuti a avut o răceală și nu s-a putut antrena, dar sper ca la ora jocului să fie apt. Privim cu optimism această partidă și ne dorim să câștigăm.”

Joventut este printre fruntașe la procentajele aruncările precise de trei puncte, antrenorul lui U-BT fiind întrebat cum poate răspunde echipa sa acestui detaliu:

„Cu o apărare eficientă, logic. Sunt una dintre cele mai eficiente la acest capitol și au shooteri foarte buni, plimbă mingea bine și se mișcă foarte mult în atac. Trebuie să fim extrem de concentrați, să avem reacții bune în apărare și să contestăm fiecare aruncare a lor, sperând ca procentajele să fie mai scăzute ca de obicei. Cu siguranță nu-i putem ține fără să marcheze de la trei puncte, este imposibil în baschetul din ziua de azi. Însă, dacă procentajele lor sunt mai slabe decât media pe care o au înseamnă că ne-am făcut treaba.”

La final, Silvășan a avut un mesaj și pentru fani, pe care îi așteaptă la sală:

„Cu siguranță că ar fi extrem de important (n.r. ca atmosfera din sală să fie cel puțin la nivelul meciului cu Brescia). Îi așteptăm pe fani într-un număr cât mai mare. Sper că înțeleg că jucăm un meci extrem de important pentru istoria baschetului clujean și pentru clubul nostru. Îi așteptăm alături de noi și sper să le facem o bucurie după terminarea meciului.”

Duelul dintre U-BT Cluj-Napoca și Joventut Badalona are loc miercuri, 7 decembrie, de la ora 19.30 și o să fie transmis în exclusivitate pe Prima Sport 3.

*foto: Manases Sándor / u-bt.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!