Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan: „Încerc să evit discuții despre calificare sau despre locul 1”

Mihai Silvășan: „Încerc să evit discuții despre calificare sau despre locul 1”

U-BT Cluj-Napoca primește vizita lui Unicaja Malaga în etapa a 4-a a Grupei K din Basketball Champions League, duelul din BTarena urmând să se dispute marți seară (08.03) de la ora 19.30.

Înaintea partidei cu andaluzii, Mihai Silvășan a participat la o conferință de presă organizată de campioana României, scoțând pentru început în evidență jocul celor de la Unicaja din ultima perioadă:

„Un meci cu o echipă foarte puternică. Practic, jumătate din echipă este schimbată față de meciul tur. Au cinci jucători noi care au revenit după accidentări sau au fost transferați recent. Ultimele lor meciuri au fost destul de reușite în campionatul Spaniei, au învins pe Fuenlabrada la 20 de puncte, au pierdut la Real Madrid cu un punct și sâmbătă (n.r. 5 martie) au pierdut cu Murcia la un punct, după un meci foarte disputat, Murcia fiind una dintre echipele de top din Spania în acest sezon. Va fi un meci disputat, cred eu, cu două echipe agresive, care joacă fizic, care joacă agresiv în apărare și ceea ce ține de noi este să dăm totul din punct de vedere mental și fizic ca să avem șanse la finalul meciului să câștigăm. Acesta e singurul scop și nu ne gândim absolut la nimic altceva decât la victorie.”

„Sper să le oferim fanilor ce au nevoie, adică un spectacol pe teren și victoria la final”

Întrebat dacă poate fi o presiune mai mare pe echipă faptul că un succes ar însemna calificarea în sferturi, antrenorul a răspuns:

„Nu știu dacă va fi o presiune mai mare sau nu. Din punctul nostru de vedere încercăm să avem aceeași mentalitate ca până acum la fiecare meci, și anume să nu ne gândim la ce se poate întâmpla la finalul meciului sau ce se poate întâmpla dacă câștigăm acest meci. Încercăm să ne gândim cum să ne facem treaba posesie de posesie în meciul de mâine (n.r. 8 martie) și să ne apropiem victoria la final. Cam asta este mentalitatea noastră și, din punctul meu de vedere, încerc să evit discuții despre calificare sau despre locul 1-locul 2, care nu cred că își au rostul în momentul de față. Încercăm să rămânem concentrați pe ce avem de făcut la meci.”

Silvășan crede că aportul suporterilor va fi extrem de important și în acest duel, interesul pentru bilete fiind foarte mare și acestea s-au epuizat într-un timp foarte rapid:

„Extrem de important! Jucăm acasă, în fața propriilor suporteri și sunt convins că ne vor ajuta să avem energia necesară pentru a învinge. Chiar dacă sala nu este la capacitate maximă, oamenii care vor veni sunt convins că ne vor susține. A fost un interes mare, bilete s-au epuizat destul de repede înaintea acestui meci și cred că dacă era fără restricții, sala se apropia de capacitatea maximă. Sper să le oferim fanilor ce au nevoie, adică un spectacol pe teren și victoria la final.”

„Noi suntem puțin dezavantajați dacă se vor anula rezultatele cu Prometey”

Retragerea lui Prometey din competiție a adus unele incertitudini grupă, nefiind în acest moment clar dacă meciurile cu reprezentanta Ucrainei se vor anula sau dacă aceștia o să piardă la masa verde restul partidelor:

„Încă decizia nu a fost comunicată de FIBA. Se pot întâmpla ambele situații, în care meciurile cu Prometey să se anuleze efectiv sau să rămână așa. Astăzi în jurul prânzului, sau mai bine spus spre după-masă, FIBA ne va comunica ce s-a decis. Este un caz special și cred că va fi tratat ca atare. Evident că noi suntem puțin dezavantajați dacă se vor anula rezultatele, pentru că suntem singura echipă care i-am învins în această grupă. Însă, chiar și așa lucrurile sunt în mâinile noastre și nu ne gândim prea mult la ce se va întâmpla, ne gândim la ce vom face mâine în acest meci cu Malaga.”

La final, antrenorul a fost întrebat cum i-a simțit pe jucători după întoarcerea din Cehia, acolo unde s-a jucat meciul cu Prometey în cursul săptămânii trecute:

„Motivați! Evident că am avut o zi de pauză, în care am fost pe drum la revenirea din Cehia. Am făcut practic două antrenamente până la ora asta. Băieții sunt motivați și concentrați pentru meciul care urmează, simt că este un meci extrem de important pentru noi și tot timpul când au fost asemenea meciuri, această echipă a știut să se motiveze și să aibă energia necesară pentru un joc bun și pentru a obține victoria. Așa îi simt și de această dată. Evident, vom juca cu un adversar foarte puternic, se poate întâmpla orice, însă e important să facem bine ceea ce ține de noi și să fim aproape de 100% în jocul nostru.”

U-BT Cluj și Unicaja Malaga se duelează marți, 8 martie, de la ora 19.30, meciul putând fi urmărit pe LookSport.

*foto: Manases Sándor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!