Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan: „Mai trebuie să aducem un singur jucător”

Mihai Silvășan: „Mai trebuie să aducem un singur jucător”

U-BT Cluj-Napoca este prima echipă din România care a început pregătirea în vederea stagiunii 2021/2022. 

Cu ocazia primului antrenament, Mihai Silvășan, antrenorul principal al campioanei României, a dat o scurtă declarație pentru site-ul oficial al clubului. Acesta a vorbit despre obiectivele echipei pentru noul sezon, dar și despre lotul de jucători pe care îl are la dispoziție: 

Reunirea noastră a fost programată destul de devreme, comparativ cu alte echipe. Mai avem 5-6 săptămâni până pe 13 septembrie. Este o perioadă normală în care putem acumula pregătire fizică și informații pentru a fi într-o formă bună înaintea primului meci oficial. Sunt mulți jucători noi în lot. Din păcate, nu toți jucătorii au fost prezenți la primul antrenament. Suntem încrezători, credem că am adus jucători buni, experimentați. Urmează să muncim zi de zi pentru a forma o echipă competitivă. Lotul este aproape definitivat, mai trebuie să aducem un singur jucător. Sperăm să îl găsim și să îl semnăm cât mai repede.

Pregătirea de bază o vom face aici, în Cluj-Napoca. Primul obiectiv este să ne calificăm în grupele Champions League. Nu va fi ușor, trebuie să câștigăm trei meciuri. Primul adversar va fi Vilpas Vikings. Nu îi cunosc încă foarte bine, însă știu că și-au adus câțiva jucători. Dacă îi vom învinge vom da peste Peristeri, care este, probabil, cea mai valoroasă echipă a turneului. Vom juca și la ei acasă, dar nu trebuie să ne sperie acest lucru. Din contră, trebuie să ne motiveze. Ne vom pregăti pentru a fi la nivelul așteptărilor. Evident, ca în fiecare an, obiectivele noastre sunt câștigarea Cupei și a campionatului. Va fi și SuperCupa la începutul sezonului. Chiar acum, la prima ședință, am stabilit obiectivele. Suntem campionii din sezonul trecut, toată lumea va dori să ne bată. Le-am spus jucătorilor că titlul a fost câștigat anul trecut. Acum avem o nouă echipă, trebuie să muncim și să formăm o echipă competitivă.

U BT Cluj-Napoca debutează în noul sezon la în preliminariile din Basketball Champions League, în luna septembrie. Primul adversar pentru clujeni este Salon Vilpas. Dacă va trece de campioana Finlandei, U-BT va da piept cu gazdele de la Peristeri (15 septembrie). În cazul în care reprezentanta noastră va reuși să obțină calificarea în așa zisa finală a turneului (17 septembrie), partidă care asigură calificarea pe tabloul principal al competiției, se va confrunta cu una dintre echipele: KK Split (CRO)/ AEK Larnaca (CYP)/ Fribourg Olympic (SUI). 

*foto: Valentin Todea/Baschet.ro

9 comentarii la aceasta stire:
  • Ricardo :

    Gyke
    Uite ca pe asta nici gyke nu-l mai stie sau nu-l intuieste!!!! Cred ca au in vizor o lista scurtă dar cam " picanta" !

    cu 2 ani în urmă (03.08.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS :

    Lista picanta
    Sper sa fi un 3 la fel de picant ca Hogue sau Bircevic

    cu 2 ani în urmă (03.08.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca sergiu_CMOS :

    Corectie
    *fie

    cu 2 ani în urmă (03.08.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    ....
    Mi-ar plăcea să fie un jucător de tipul lui Sașa Rasic!

    cu 2 ani în urmă (03.08.2021)
    • pipzn:

      re
      Eu faceam comparatie cu Kromah :) si imi mentin parerea.
      Da, in final, cifrele lui sunt decente.

      Eu as spune ca ar ajuta un jucator bun de pozitie 3. Daca nu se poate, atunci gandite niste scheme care sa permita mai usor patrunderile si pentru jucatori mai putin "buni" la acest capitol. Sezonul trecut a aratat ca, la un simplu 1 la 1 si chiar 1 la 2, jucatorii (Edwards, Guzman, Richard ...) s-au descurcat dar la o aparare mai aglomerata, nu prea sau in masura insuficienta.

      cu 2 ani în urmă (06.08.2021)
    • pipzn:

      Raspunsul
      era pentru @Benjamin

      cu 2 ani în urmă (06.08.2021)
    Raspunde
  • pipzn :

    Deocamdata
    doar acum am vazut pe site-ul oficial anuntul despartirii de Edwards. Chiar daca nu a avut cifre extraordinare, eu cred ca ar fi putut mai mult aici. Asta este, succes mai departe.

    Si, evident, asteptam vesti despre noul jucator. Si despre abonamente pentru noul sezon.

    cu 2 ani în urmă (06.08.2021)
    • Benjamin:

      ...
      Edwards mi s-a parut un jucator decent. Facea cineva comparatia cu Kromah si avea dreptate.
      E un jucator bun, dar daca vrei mai mult clar ai nevoie de cineva care sa-si asume aruncari. Au fost momente (de ex cu Voluntari la ei acasa) cand Edwards nu avea incredere sa arunce.
      Cu toate astea, mie mi se pare ca a prins un transfer bun.

      Is tare curios si eu ce profil de jucator aducem.

      cu 2 ani în urmă (06.08.2021)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    gata
    s-a semnat cu Elijah Stewart

    cu 2 ani în urmă (06.08.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!