Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan: „Ne-am pus în situația de a juca ultimul meci cu calificarea pe masă”

Mihai Silvășan: „Ne-am pus în situația de a juca ultimul meci cu calificarea pe masă”

U-BT este la o victorie distanță de calificarea directă în Top 16 Basketball Champions League, după ce a învins miercuri seara formația italiană Happy Casa Brindisi (104-94) în etapa a 5-a. Antrenorul „studenților”, Mihai Silvășan, a spus printre altele la finalul meciului că este un lucru extraordinar pentru club să fie în postura unui meci cu calificarea pe masă.

Silvășan a început astfel declarațiile din cadrul conferinței de presă de la finalul partidei cu Brindisi:

„Un meci greu pentru noi, cu siguranță. Știam că Brindisi o să vină să-și joace ultima șansă pentru o clasare cât mai bună în această grupă și știam că vin după 4 eșecuri în campionat, deci o să fie motivați să câștige împotriva noastră. Au avut o performanță excelentă din punct de vedere ofensiv, au înscris 15 aruncări de 3 puncte cu 55% procentaj, ceea ce este imens. Părea că toate aruncările lor intră, dar cum a spus Brandon, am rămas concentrați și am încercat să găsim soluții după fiecare run al lor. Nu ne-am panicat atunci când s-au apropiat la o singură posesie, am jucat bine defensiv și ofensiv în acele momente, am arătat mult caracter și am adunat mai multe recuperări decât ei. La final, nu am avut presiunea meciului, conduceam deja cu o diferență considerabilă și a fost o prestație bună din punctul nostru de vedere.”

Acesta a simțit energia publicului, fanii împingând echipa de la spate în opinia antrenorului. Silvășan a declarat și că totul depinde de echipa sa în ultima etapă, dacă se califică direct mai departe sau va juca un playoff:

„Mă bucur foarte mult că s-a putut juca cu fani, chiar dacă cu doar 50% din capacitatea maximă. Le-am simțit cu vârf și îndesat prezența, avem un public minunat aici și fanii știu să ne împingă de la spate. În ceea ce privește clasamentul grupei, dacă vom câștiga meciul din Turcia, suntem calificați direct și nu jucăm niciun playoff. Ne-am pus în situația de a juca ultimul meci cu calificarea pe masă, ceea ce cred că este un lucru extraordinar pentru noi. Însă, nu ne oprim aici și cum a spus și Brandon, este un maraton și trebuie luat fiecare antrenament în parte, fiecare meci în parte. Momentan ne concentrăm pentru meciul cu Piteștiul de sâmbătă, care va fi un joc complicat și ne dorim să-l câștigăm, după care ne vom concentra pentru meciul din Turcia.”

Antrenorul ardelenilor și-ar dori să vadă BTarena plină la un moment dat:

„Sincer nu știu, n-am jucat încă cu sala plină. Așteptăm să vină 10.000 de oameni, să vedem cum o să fie. Acesta este unul din scopurile noastre, să umplem această sală la un moment dat. Evident, rezultatele ajută și cred eu că lumea va veni într-un număr din ce în ce mai mare dacă nu se vor pune alte restricții. Lumea își dorește să vadă performanță și baschet de calitate.

U-BT are 4-1 bilanț în Grupa G și are un singur meci de disputat până la finalul acestei faze, pe terenul turcilor de la Darussafaka (22 decembrie, ora 19.00). În cazul unei victorii, ardelenii termină pe primul loc cvartetul și avansează în Top 16 Basketball Champions League.

*foto: championsleague.basketball (Manases Sándor)

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!