Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan: „Nu știu dacă avem vreo scuză să nu ne calificăm în turul următor”

Paul Olar

Paul Olar
26.09.2014

U Banca Transilvania pornește la drum sâmbătă, 27 septembrie, cu ocazia unei încleștări împotriva formației Baschet Club Timișoara. Ardelenii, în frunte cu Mihai Silvășan, conștientizează ce pericol poate reprezenta gruparea bănățeană mâine seară.

Drept dovadă, căpitanul clujean anunță că trupa sa a luat toate măsurile de pregătire, stabilind un țel clar: Accederea în faza următoare.

Mihai, cum vezi stagiunea ce stă să înceapă?

Avem cu toții așteptări mari de la noul sezon competițional, este și normal să fie așa. Am adus jucători competitivi, care ne pot ajuta să facem performanță anul acesta. Primul meci oficial va fi în Cupa României, cu BC Timișoara, o echipă foarte puternică. Bineînțeles, obiectivul nostru este doar victoria la orice meci jucat din acest sezon. Acum, ați văzut că s-au întărit și celelalte echipe, deci va fi un sezon foarte greu și interesant. Poți câștiga sau pierde oriunde, așa că va avea câștig de cauză echipa mai puternică din punct de vedere mental. Trebuie să ne antrenăm foarte bine, deoarece campionatele se câștigă la antrenamente. Este necesar un efort fizic și mental, deci sper să obținem un loc cât mai bun.

Cum prefațezi duelul cu Baschet Club Timișoara?

Despre meciul cu Timișoara nu pot spune foarte multe. Eu am fost accidentat, am revenit doar ieri la antrenamente. Vă dați seama, de acum patru săptămâni când a fost ultimul meci cu echipa națională, eu nu am mai făcut antrenamente, ceea ce m-a afectat. Nu sunt într-o formă foarte bună, însă nu contează chestia asta. Eu voi intra și sper să ajut un minut, două sau măcar cu încurajări de pe bancă.

Ce accidentare ai suferit?

Am avut la mușchiul aductor o microruptură fibrilară care se putea transforma într-o ruptură urâtă dacă continuam.

Vorbim despre Cupa României, o competiție în care nu ați avut mari performanțe...

Da, cred că ne-am calificat în Final Four doar o dată în ultimii ani. Cupa României este un obiectiv pentru noi, chiar dacă nu ne-a ieșit de fiecare dată. Nu știu dacă avem vreo scuză să nu ne calificăm în turul următor. Echipa Timișoarei este puternică, iar șansele sunt 50-50. Sper să ne montăm bine, să înțelegem că este o competiție importantă și că trebuie să dăm tot ce avem mai bun să mergem mai departe.

Cât de mult contează pentru tine faptul că ești coechipier cu Tudor Jucan?

Eu îl știu pe el de când eram mici. Suntem prieteni foarte buni și suntem apropiați. El este un luptător, un jucător care aduce energie pe teren, care poate să schimbe cursul unui meci printr-o fază bună. Asta este utilitatea lui și trebuie folosit ca atare.

Ce părere ai despre noua Sală Polivalentă?

Am văzut-o doar în poze, arată foarte bine. Așteptăm să facem primele antrenamente să vedem cum e și cum o simțim. Vă dați seama, este o sală frumoasă și cea mai modernă din România. Eu zic că este păcat să nu o folosești.

*Foto: Răzvan Păsărică/rpressport.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!