Stiri Cupa României Masculin

Mihai Silvășan: „Nu știu de unde a venit diferența asta de 23 de aruncări”

Mihai Silvășan: „Nu știu de unde a venit diferența asta de 23 de aruncări”

Duminică, 7 februarie, CSM CSU Oradea a învins-o pe U-BT Cluj-Napoca în semifinala Cupei României cu scorul de 89 la 81. Așadar, formația gazdă nu va reuși să își apere trofeul cucerit anul trecut în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

Iată ce a declarat Mihai Silvășan la finalul disputei cu rivala din Oradea:

Din păcate, nu am reușit să avem o evoluție constantă pe parcursul celor 40 de minute. Au fost două reprize diametral opuse. În prima repriză am reușit să marcăm 54 de puncte, în a doua am marcat doar 27. Au intrat după pauză mult mai agresivi și mult mai hotărâți. Ne-au făcut să pierdem foarte multe mingi, am avut 20 de mingi pierdute ceea ce e foarte mult pentru o semifinală cu o echipă foarte puternică cu cea a Oradiei. Mă uit pe numărul de aruncări: noi am avut 48, ei au avut 71. Mi se pare incredibil, nu știu de unde a venit diferența asta de 23 de aruncări. Trebuie văzut, probabil de la recuperările ofensive. Asta este, îi felicit. Din păcate, drumul nostru se încheie aici în Cupa României. Ne doare că nu reușim să ne apărăm trofeul, însă asta este. Acum nu mai avem ce să facem, trebuie să mergem mai departe și să ne concentrăm pe campionat. Trebuie să recuperăm jucătorii care sunt accidentați și să ne concentrăm pe campionat. Chiar îmi pare rău pentru această înfrângere, însă acesta este sportul și câteodată trebuie să-ți feliciți adversarii fiindcă ei și-au dorit mai mult și au reușit să te învingă”, conform FRBTV și u-bt.basketball.

Tehnicianul lui U-BT a vorbit despre aspectele care au făcut diferența în repriza a doua:

Nu am executat în repriza a doua, când ei au început să fie mai agresivi. Am făcut un pas înapoi, nu i-am mai atacat, pe fondul mingilor pierdute. Cred că asta ne-a speriat și am făcut pasul înapoi. Nu ne-au surprins, știam că sunt o echipă care nu cedează, știam că sunt o echipă care va intra mult mai agresiv. Chiar asta le-am spus la pauză. Din păcate, nu am reușit să stopăm elanul lor și să rămânem în meci până la final să ne dăm șanse să câștigăm.”

La final, Mihai Silvășan a fost întrebat dacă se va uita la finala dintre CSO Voluntari și CSM CSU Oradea.

Normal că o să mă uit. Sunt antrenor în Liga Națională și trebuie să mă uit la meciurile din Liga Națională. Nu putem vorbi că îmi iau jucăriile și plec acasă. Nu cred că e cazul. Ăsta e sportul: câteodată pierzi, câteodată câștigi. Trebuie să privim înainte și să învățăm din greșeli.”

Pentru U-BT Cluj-Napoca a fost prima înfrângere suferită în acest sezon pe plan intern.

*foto: Manases Sandor/u-bt.basketball

13 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca C S :

    Silvă
    Deci la pauză le-ai spus jucătorilor. Este clar pentru tine că ei sunt de vină, pentru că tu i-ai avertizat. Întrebarea mea este în repriza a 2-a de ce nu le-ai spus nimic? Hai să fim serioși! De patru ani numai jucătorii sunt de vină. Nu crezi că este timpul să te maturizezi și să îți asumi și tu responsabilitatea deciziilor luate în calitate de antrenor?

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Păi de unde să ști ?
    Doar nu ai fost în sală, iar de pe malul Someșului era greu să vezi ce se întîmplă pe teren. Parerea mea este că meciul s-a dezechilibrat și pierdut ( deși e greu de crezut dupa nenorocirea din sfertul 3, dar timp mai era) la faultul tehnic din sfertul 4 cînd s-a și desprins Oradea. Apropo, al cîtelea meci se pierde pe tehnicile luate împreună cu amicul Ciuic? De faptul că ai cam lipsit la ora cînd s-a predat lecția " Cînd se cere time-out " ce zici ? Iar tema " se scoate sau nu de pe teren jucătorul care are 20 % procentaj la aruncări și face 8 turnoveruri " știu sigur că se predă în anul 27 la școala de antenori super-emeriți. Deci mai ai timp...

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca vass bela :

    Silva,
    Ca jucator jos cu palaria, numai cuvinte de lauda si inca la superlativ ! Ca antrenor insa, n-ai ars etapele cum era firesc si te-ai aruncat in apa adanca si nu vrei sa recunosti ca antrenoratul tau a dus la ratarea atator obiective . iar despre aportul tau la indepartarea unor valori, vezi Watson , Torok, Moldoveanu etc , sa nici nu mai vorbim . Dar daca pt patronat este bine, dai bataie Silva , depaseste si vechimea lui Fergusson la Man United , ca doar nu te impiedici tu de disperarea fanilor, nu-i asa ?!

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    • U BT Cluj-Napoca TitiAcs:

      As mai adauga
      Pasalic, Kariniauskas, Nana Fulland, Uta , Olah si altii care aveau prea multa personalitate sau cu care nu s-a avut rabdare sa se adapteze. Sakic a rezistat un an totusi.
      Cu Moldoveanu a fost altceva si anume a venit la U exclusiv pentru promovarea EURO 2017, a luat un purcoi de bani ( plus Cupa si Campionatul) dupa care i-a pacalit pe turci un sezon. A revenit la U , a luat salariul un sezon intreg in care nu a jucat ( parca au fost totusi 3 meciuri) si acum s-a tras spre casa.
      Performanta pedagogica a maestrului Silva tinde spre zero , iar cea sportiva ca jucator a fost de 9, iar cea de antrenor cam de 3 ( parca trei cupe a luat ). Asta este STRICT opinia mea.

      cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    Raspunde
  • uplifter :

    D-le Silvasan...
    ... nu știți de unde vine diferența asta de aruncări?
    Nici eu nu știu cum de rezistați atâția ani antrenor la Cluj cu realizări aproape egale cu 0 fata de condițiile care va sunt oferite.
    Nu știu nici cine va susține în mod fanatic după atâtea insuccese! Aveți mai multe ieșiri nervoase și isterice decât realizări pt club.
    Nu știu de ce se insista an de an cu dl Silvasan antrenor și nu se încearcă măcar o alta varianta într-un sezon, oare pt conducere nu mai exista niciun alt antrenor în lumea asta? La ce condiții financiare sunt, îmi imaginez ca putem aduce un antrenor adevărat.
    Am ajuns sa speram și sa ne bazam doar pe calitățile individuale ale jucătorilor pt a câștiga ceva. Din partea băncii tehnice, doar can can.

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Silvasan
    Chiar nu e o drama,omul nu are stofa de antrenor,fiind insa atat de pretuit i se poate gasi lejer un alt post in structura clubului.

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde
  • BC CSU Sibiu gyke :

    hmm
    oare nu ar putea fi incercata o rocada de genul Putin / Medvedev?
    sa-si faca si Cuic un mandat... apoi schimbati iar...

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    • Benjamin:

      @gyke
      Te rog nu le da idei.
      Cuic? La ce folos? Sa avem pe cineva care urla si mai mult la jucatori si arbitrii? Daca Cuic ajunge antrenor, la ce spate are, eu cred ca si de suntem pe loc de playout el tot o sa aiba locul asigurat.

      cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @beniamin
      sper sa inteleaga si consiliul director al BT ca am glumit...
      eu spun ca cel putin sezonul asta, silva e de neclintit, iar daca va castiga campionatul, subiectul nici nu va fi luat indiscutie la vara.

      cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    • uplifter:

      Re:
      Ce va mai bucurați voi și orădenii ca rămâne pe veci la echipa :)

      cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @uplifter
      :)
      nu am cum sa neg lucrul asta.

      cu 3 ani în urmă (08.03.2021)
    • Benjamin:

      @gyke
      Sper si eu :)
      Oricum, eu consider ca pe alocuri e si normal sa ramana Silva (Si nu, nu sunt un fan al lui. Un jucator bun, dar ca antrenor nu mi se pare ca e de nivelul echipei). Ar fi culmea sa ne apucam acuma sa schimbam antrenorul. Am avut mult prea multe schimbari de-a lungul sezonului si cred ca e nevoie de o oarecare continuitate si constanta ca sa avem ceva pretentii la titlu. Decat Cuic mai bine Silva!
      Uneori cand ma uit la jocul echipei, zic 'da ma, chiar se vede un progres de cand cu Dusko', dar parca momentele cu presiune (Cupa Romaniei, calificarea in BCL) nu le-am stiut gestiona anul asta. Oare unde se vede valoarea unui antrenor daca nu in acele momente? De acord ca nu Silva/Dusko baga mingea in cos, dar nu mi se pare ok ca si strategie sa-l tot jucam pe Patrick cand nu a fost in mana deloc tot meciul. Sau de ce l-am jucat pe Guzman semi accidentat si nu pe Zganec stiind ca doar Stipanovic e unicul pivot care poate sa joace ca si un 5, iar cu o zi inainte a jucat 30min? Sigur, totul e vorba de strategie si acuma uitandu-ne in spate putem spune ce a fost bine si ce nu, dar nu inteleg cum nu am stiut sa anticipam acelasi vesnic joc al Oradiei?
      Sunt curios sa aud si alte opinii cu privire la aceasta colaborare cu Dusko. Eu sincer vad un plus mare prin prezenta lui. Probabil ca ajungi la anumiti jucatori mai usor, da bine in europa (oricum e deageaba daca iesim dupa 1 meci), da bine in fata sponsorilor datorita credibilitatii, observ un joc cu mai multe scheme decat cum era jocul lui Silva inainte. Toate astea (si cu siguranta ca mai sunt) constituie un plus mare, dar oare cu ce pret? NU stiu preturi/costuri/pretentii financiare..

      cu 3 ani în urmă (09.03.2021)
    Raspunde
  • CSM CSU Oradea Malone Karl :

    Mulți văd, puțini pricep
    Parafrazând declarația lui Silvă (bun băiat, imagine corectă pentru sponsor si baschet), "nu înțeleg de unde diferența asta între teorie și practică: ori Maestrul nu explică clar, ori Ucenicul nu pricepe nimic..."

    cu 3 ani în urmă (08.03.2021) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!