Stiri Cupa României Masculin

Milan Mitrovic își face mea culpa după postarea controversată dedicată detractorilor

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
22.11.2022

Milan Mitrovic își face mea culpa după postarea controversată dedicată detractorilor

După eșecul cu CSM Ploiești din campionat, Milan Mitrovic, tehnicianul lui FC Argeș, a avut o postare dură pe pagina sa de Facebook. El a postat o poză cu trofeele din cariera sa cu descrierea ”Small reminder so all the critics can kiss my ass”.

Ulterior, antrenorul vulturilor a editat postarea, iar astăzi a venit cu un răspuns prin care își cere scuze pentru modul său de exprimare față de familie, conducerea echipei, dar în primul rând față de suporterii piteșteni.

„Dragi iubitori ai baschetului,

Sunt sigur că postarea mea de ieri v-a surprins. Da, sunt conștient că am făcut o greșeală. Nu trebuia să mă las copleșit de emoții. Vreau ca toți să știți de emoțiile mele au fost atât de puternice.

În primul rând, sunt recunoscător pentru șansa care mi-a fost oferită și aceea de a fi antrenor principal. Este o mare provoare pe care o îmbrățișez cu drag.  Din prima zi în care am venit la FC Argeș, am fost primit de un grup de oameni buni și cinstiți care își fac treaba excelent, cu pasiune și dedicare.

Am decis să acordăm o șansă jucătorilor tineri români,  dar să combinăm creșterea lor în joc cu rezultatele. Suntem una dintre puținele echipe care mai fac asta. Să o luăm cu începutul…

Ca oameni din sport, ne expunem opiniilor publice și criticilor. Asta înseamnă că suntem mereu sub presiunea. Expresia <<O zi grea la muncă>> are alte înțelesuri în lumea sportului. Societatea noastră este plină de gânduri negative așa că eu încerc să fiu pozitiv și să găsesc mereu soluții. Dacă te vei focusa pe lucruri bune, ți se vor întâmpla lucruri bune.

Am fost surprins de comentariile negative după eșecul de la Sibiu. FC Argeș avea un nou antrenor, un lot destul de nou și întâlnea un adversar dificil în deplasare. Am pierdut la doar o posesie cu o discrepanță mare de la libere. Am fost surprins că nimeni nu a observat că tinerii români au adunat peste 60 de minute (peste 75 pentru toți românii).

De asemenea, am fost surprins de comentariile de după victoriile cu CSM Târgu Mureș și SCM U Craiova. Mulți au spus că am bătut o echipă obosită de meciurile din cupele europene, respectiv una care are doar patru străini în lot. Am un mare respect pentru aceste două echipe, dar și pentru toate adversarele noastre din campionat.

Mureșul e un gigant al baschetului românesc. De când am venit în România, mereu m-am așteptat ca această echipă să joace măcar semifinale. Și au găsit mereu moduri să o facă. Faptul că au reușit să revină în elita baschetului de la noi în ciuda tuturor problemelor le confirmă măreția. Craiova are și ea un sezon excelent și am demonstrat că putem juca bine și câștiga împotriva unui adversar european valoros și foarte bine pregătit.

Mulți oameni nu sunt conștienți cât de mult crește baschetul românesc și cât de puternică devine competiția.  Puțini oameni au văzut cum echipele românești au dominat într-o săptămână toată Europa, cu victorii împotriva uneia dintre echipele de top din ABA League, în Germania și în fața unor adversari redutabili din Franța și Suedia. Campionatul este mult mai puternic anul acesta decât în precedenții. Sunt multe echipe ce se bat pentru locurile de la vârf. Avem mai multe echipe mici ce pot pune probleme oricărei echipe cu pretenții și avem și un format diferit care face ca totul să fie posibil.

Ca un rezultat al unei munci eficiente al cluburilor, România are un nucleu tânăr și promițător la echipa națională care are rezultate bune cu actualul selecționer. Oamenii care lucrează în baschetul românesc merită suportul nostru pe deplin. Fac tot ce se poate pentru comunitate.

Oamenii fa greșeli, iar eu sunt om, jucătorii sunt în primul rând oameni și abia apoi baschetbaliști. Toți avem familii care citesc lucruri neplăcute pe care voi le scrieți despre noi. Gândiți-vă la jucători și familiile lor înainte să fiți agresivi și nu uitați că unii sunt foarte tineri.

Uneori, lucrurile merg bine. Alteori, lucrurile merg prost. Dar contează dacă alegem să rămânem la pământ pentru a ne accepta eșecul sau dacă ne ridicăm și luptăm mai departe. Aleg a doua variantă.

De asemenea, aș vrea să îmi cer scuze față de familia mea pentru că ei nu sunt obișnuiți cu asemenea ieșiri din partea mea. Vreau să-mi cer scuze conducerii dacă am cauzat unele probleme. Nu asta a fost intenția mea. Sunt recunoscător pentru șansa și suportul oferit de ei. Sunt mândru să o antrenez pe FC Argeș. Sunt mândru că Mișu (n.r. Mihai Măciucă) și e unul dintre cei mai buni români pe postul său. Sunt mândru că Fome (n.r. Tudor Fometescu) joacă cel mai bun baschet al său și voi face totul pentru ca Radu (n.r. Voinescu) să își transforme potențialul în calitate.

Dar cel mai mult vreau să îmi cer scuze pentru fanii din Pitești, pentru că m-aș simți foarte prost să știu că și un singur suporter ce vine la sală să ne susțină s-a simțit jignit de postarea mea. Aceasta nu era despre voi. Am primit doar respect și iubire din partea voastră și asta vă transmit și eu vouă. Vreau să știți că viitorul baschetului românesc se dezvoltă în orașul vostru și că ar trebui să fiți mândri de jucătorii voștri. Vă promit că energia din meciul cu Ploiești nu se va repeta.

Să ne oprim din a fi răi pe internet! Și dacă vreți să scrieți lucruri jignitoare despre noi, scrieți-le despre mine fiindcă eu sunt singurul responsabil de jocul elevilor mei. Eu sunt responsabil dacă ei arată rău pe teren. Eu îi pregătesc.”

*foto: FC Argeș Basketball/Facebook

2 comentarii la aceasta stire:
  • Pop Andreea :

    :)))))
    "Să ne oprim din a fi răi pe internet!" oare pentru el era îndemnul ?

    cu 1 an în urmă (22.11.2022) Raspunde
  • FC Argeș Pitești Dan N :

    Sa fie de bine
    Ne dorim sa gasiti modalitati prin care jocul echipei sa fie bun si rezultatele sa fie o consecinta a muncii de calitate.
    Vrem mai mult si mai bine de la echipa dupa sase luni de la numirea ca principal.

    cu 1 an în urmă (22.11.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!