Stiri Cupa României Masculin

Mircea Cristescu: "Sunt jucători care nu și-au făcut datoria față de echipa noastră"

Paul Olar

Paul Olar
12.01.2014

"U"-BT Mobitelco și-a luat duminică seara adio de la Cupa României la baschet masculin, după un nou eșec înregistrat în fața lui BCM U Pitești. Argeșenii s-au impus în Sala Sporturilor "Horia Demian" cu 63-75, rezultatul provocând neliniște în sânul trupei din Transilvania.

"Alb-negrii" ar putea rămâne fără antrenor, Mircea Cristescu spunând că o decizie în privința lui Dorin Pintea se va lua în zilele următoare. Fostul mare baschetbalist nu exclude varianta ca "Bobo" să rămână principal și își exprimă dezamăgirea față de atitudinea unora dintre baschetbaliști.

Să înțelegem că Dorin Pintea și-a prezentat demisia...

Bine, după un astfel de meci mulți și-ar prezenta demisia, nu numai Bobo. Dacă stau să mă gândesc, domnul Perovic m-a anunțat de această posibilitate acum câteva zile. Astăzi, din păcate, pentru mine a fost un meci trist din mai multe puncte de vedere. În primul rând, jocul echipei acasă, în fața suporterilor, a fost foarte prost. Am înțeles că am jucat din când în când slab în deplasare, dar au trecut cinci luni de când jucătorii sunt împreună. Se pare că pauza i-a afectat pe toți. În altă ordine de idei, Dorin Pintea este un caracter puternic, el mergând după zicala "Am greșit, am plătit." Mi-ar plăcea să fie în țara asta oameni mai mulți ca el.  O să stau să mă gândesc, este o decizie ce nu o putem lua pe loc, trebuie să întâlnim întreaga conducere. Nu mai am nici eu aceeași energie ca înainte, când obișnuiam să intru în vestiar și să privesc altfel lucrurile. Este trist, am văzut o echipă debusolată, noi jucând foarte prost.

Ce va urma în continuare?

Nu știu ce va urma. Sunt jucători care nu și-au făcut datoria față de echipa noastră, chiar la un moment dat am căutat un nou baschetbalist să avem stabilitate. Aici nu e vorba de un sportiv sau doi, ci de omogenitatea care astăzi a dispărut. Pentru mine este un semn de întrebare, mai ales într-o partidă de o asemenea intensitate. Nu știam până când și cât o să-i ajutăm pe cei din Pitești să se califice (râde). Am căzut, nu vreau să iau însă din meritele formației din Pitești, una foarte bună. Noi nu am jucat ceea ce trebuia. Este, în primul rând, o lipsă de reacție din partea jucătorilor și din partea băncii. Sunt multe de spus când vrem să căutăm cauzele. Am terminat în Cupa României cum nu ne-am dorit, o să ne adunăm, o să stăm calmi și vom merge mai departe. Preferam să jucăm cu copii astăzi și să luăm bătaie la multe puncte, decât să evoluăm cum am făcut-o.

Cine va antrena pe "U" până la meciul cu Oradea?

Probabil e singurul lucru care nu l-am mai făcut la U-Mobitelco, o să o fac și pe asta și mai vedem (râde). Sincer, nu știu, pentru moment cei doi (nr Dorin Pintea și Paul Chetreanu). Nu știu, vom aduce de la juniori, căutăm o soluție. De antrenorii străini deja ne-am convins, noi propunându-ne să scoatem tehnicieni și jucători români de calitate. Pintea se află la o echipă flămândă de performanță, am obișnuit lumea cu evoluții de calitate. Anul acesta este unul mai greu, iar caracterul adevărat se vede în situații dificile.

Bobo va rămâne în staff-ul tehnic?

Din punctul meu de vedere da. El nu va părăsi U-Mobitelco, poate va rămâne chiar antrenor principal. Este prea devreme să  ne hotărâm și eu nu pot lua decizii singur, suntem mai mulți oameni implicați. Eu le pot spune punctul meu de vedere, așa s-a întâmplat până acum și așa cum se va întâmpla și în viitor. Urmează partida cu Oradea, unde trebuie să facem o resuscitare.  Trebuie să ne apucăm să ne antrenăm mai mult, să schimbăm staff-ul,sau nu, echipa, sau nu, conducerea, sau nu (zâmbește). Vom vedea, încă sunt prea trist.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!