Stiri Cupa României Masculin

Interviu Mirel Dragoste: „Avem încredere în forțele noastre că putem lupta cu vârf și îndesat pentru acest trofeu”

Interviu Mirel Dragoste: „Avem încredere în forțele noastre că putem lupta cu vârf și îndesat pentru acest trofeu”

Prima zi din cadrul turneului Final Eight al Cupei României de la Cluj-Napoca se va încheia cu meciul dintre CSM Oradea și SCM Timișoara. Jucătorul echipei bănățene, Mirel Dragoste, a vorbit pentru site-ul nostru despre modul în care timișorenii pot triumfa în această întrecere.

Gruparea de pe Bega a ajuns în sferturile competiției după ce a încheiat turneul preliminar pe locul trei, într-o grupă cu CSU Sibiu, CSO Voluntari și CSM Târgu Jiu.

Ce v-ați propus ca echipă pentru turneul final al Cupei României?

Pentru turneul final al Cupei României ne-am propus să luptăm ca o adevărată echipă și să practicăm cel mai bun baschet al nostru, să ne concentrăm pe ceea ce am stabilit la antrenamente și să ne batem pentru fiecare minge în parte. Ne dorim mult și avem încredere în forțele noastre că putem lupta cu vârf și îndesat pentru acest trofeu! 

Aveți parte de un adversar foarte dificil în meciul din sferturi, pe CSM Oradea. Poate fi o motivație în plus pentru voi faptul că întâlniți una din finalistele Cupei din ultimii ani?

Cu siguranță CSM Oradea este un adversar dificil, dar fiecare pornește cu șanse egale. Se poate spune că este o motivație în plus, dar tratăm meciul cu mare seriozitate și vrem să fim pregătiți 100% la ora meciului. 

Vă dă o încredere suplimentară prestația din ultimul meci de campionat, când ați fost foarte aproape să învingeți gazda acestui turneu, U-BT Cluj-Napoca?

Am lăsat o figură foarte bună la ultimul meci din turul campionatului, această înfrângere ne-a întărit ca grup și ne-a făcut să muncim și mai mult în această perioadă și vrem să creștem în continuare de la meci la meci ca pe finalul acestor meciuri de genul să fim învingători. 

Ce însemnătate are pentru tine această competiție, Cupa României?

Această competiție este una specială din punctul meu de vedere, deoarece orice echipă poate avea 2 zile bune și să lupte pentru cucerirea trofeului. Trebuie să spun că și regula cu 2 români permanent pe teren este una specială și totodată eficace pentru baschetul românesc.

Adversarul vostru de mâine, Giordan Watson, spunea că sunteți o echipă care aruncă foarte bine la coș. Care consideri că este principală voastră armă când vine vorba de câștigarea unui meci precum cel cu orădenii?

Principala armă a noastră este recuperarea, apărarea și concentrarea pe tot parcursul jocului, dar cu siguranța și aruncările de la distanța pot fi o armă eficace pentru a câștiga un asemenea meci și un turneu final ca acesta.

Confruntarea dintre CSM Oradea și SCM Timișoara va începe sâmbătă, 6 martie de la ora 21:15.

*Foto: Valentin Todea/baschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!