Stiri Cupa României Masculin

Nandor Kuti: „Am simbolul U în inimă”

Nandor Kuti: „Am simbolul U în inimă”

U-BT Cluj-Napoca are în această seară (19.10) primul meci din istoria clubului pe teren propriu în EuroCup, adversară urmând să fie Cedevita Olimpija Ljubljana. Site-ul EuroCup a publicat înaintea acestui duel un interviu cu Nandor Kuti pentru a cunoaște mai bine atmosfera de la Cluj-Napoca.

Internaționalul român a făcut în primă fază referire la atașamentul oamenilor pentru sport și și-a adus aminte de parcursul din Basketball Champions League de anul trecut:

„Clujul este un oraș în care oamenii iubesc sportul și fanii se așteaptă să câștigăm și să dăm totul pe teren. Simbolul U este un stil de viață pentru majoritatea oamenilor. Dragostea lor pentru club este extraordinară. Fanii tot timpul sunt de partea noastră, dar cred că rezultatele bune din BCL ne-au ajutat să construim o galerie și mai mare și o să continuăm să lucrăm la asta în continuare în încercarea de a juca tot mai mult cu tribunele pline.”

Kuti își dorește noi meciuri cu casa închisă în BTarena, cum a fost cazul cu MHP Riesen Ludwigsburg:

„Cred că dacă o să jucăm un baschet de calitate și rezultatele o să fie bune, oamenii vor veni în număr tot mai mare să ne susțină. Sper să jucăm iar cu casa închisă. Cu siguranță asta ne-ar ajuta foarte mult. Fanii sunt al șaselea jucător pentru noi pe teren, îi iubim.”

„E fenomenal să joci într-o sală arhiplină”

Născut la Sfântu Gheorghe, acesta este de peste un deceniu la U-BT:

„Acest club este a doua mea familie, mi-am petrecut jumătate din viață aici. Am simbolul U în inimă. Cred că este total diferit când joci pentru echipa pe care o iubești de când erai un copil. Am parcurs un drum lung împreună și îmi place să văd cum echipa devine tot mai bună cu an ce trece.”

Jocul decisiv din sferturile BCL o să rămână o amintire pe viață pentru Nandor Kuti după spusele sale, acel moment considerându-l unul foarte special:

„Fiind un meci decisiv, a fost mai multă presiune pe noi și fanii au înțeles importanța unei calificări. A fost o atmosferă incredibilă. Încă am pielea de găină când mă gândesc la acel moment. E fenomenal să joci într-o arenă arhiplină, în fața propriilor fani, a fost foarte special și o plăcere în același timp. Fanii noștri au fost foarte vocali și ne-au susținut chiar dacă nu ne-am calificat în Final Four. Totuși, a fost o experiență aparte și o să-mi amintesc toată viața asta.”

U-BT Cluj o să dispute primul joc acasă în sezonul 2022/2023 cu ocazia întâlnirii cu Cedevita Olimpija Ljubljana din această seară, 19 octombrie, de la ora 19.30. Meciul va fi transmis în exclusivitate pe Prima Sport 2.

*foto: championsleague.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!