Stiri Cupa României Masculin

Nate Johnson își continuă cariera în primul eșalon din Franța

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
14.07.2023

Nate Johnson își continuă cariera în primul eșalon din Franța

Nate Johnson, unul dintre cei mai valoroși baschetbaliști din Liga Națională de Baschet Masculin în sezonul 2022/23, o părăsește pe CSM Constanța după doar un an și își va continua cariera la o nou-promovată în prima divizie a Campionatului din Franța.

Baschetbalistul american care s-a aflat la primul sezon la nivel profesionist anul trecut va juca la Saint Quentin Basket-Ball în stagiunea 2023/24. Această formație a obținut promovarea directă în LNB după ce a ocupat primul loc la finalul sezonului regulat din al doilea eșalon al Franței, cu un bilanț de 25-9.

„Ne continuăm recrutările prin sosirea lui Nate Johnson. A avut un sezon de debut foarte încurajant în România, arătând că are potențialul de a deține un rol de scorer în backcourt pe care îl căutăm. Bine ai venit la Saint-Quentin”, a declarat Julien Mahe, antrenorul principal al nou-promovatei.

Jucătorul în vârstă de 25 de ani a avut un sezon prolific în Liga Națională alături de CSM Constanța. El a terminat pe locul al nouălea alături de gruparea de la malul Mării Negre și a fost cel mai bun marcator al formației. Johnson a avut medii de 17.9 puncte, 3.9 recuperări și 3.7 pase decisive, respectiv un procentaj de 40% al reușitelor de trei puncte dintr-un total de 6.5 încercări pe meci.

Nate a reprezentat echipa Universității Xavier în NCAA înainte de a face pasul către Europa. CSM Constanța l-a numit recent pe Dan Fleșeriu în postura de antrenor principal și și-a asigurat serviciile lui Ștefan Gribinic, Mario Lazăr și Rolland Torok.

*foto: Bogdan Isailă

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!